27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Heeft blanke lak wax nodig?

Facebook Twitter

Dit is een vraag die autobezitters tegenwoordig steeds opnieuw stellen. Of je wel of geen wax moet gebruiken is gewoon niet meer zo duidelijk als 50 jaar geleden. Toen, ja, toen uw nieuwe auto nog maar een paar lagen gekleurde lak had, moesten autobezitters in de was om de lak van de auto te beschermen. Het debat van vandaag wordt echter gevoed door het feit dat de meeste auto’s nu een beschermende blanke laklaag hebben – een doorzichtige hars die over de gekleurde laklaag wordt aangebracht. Is de blanke lak niet daar geplaatst als een beschermende barrière? Waarom waxen?

Er zijn argumenten voor en tegen waxen; in alle eerlijkheid, ik val aan de, “Waarom waxen?” kant. Het is waar dat als je je auto er wilt laten uitzien alsof hij zo uit de fabriek komt, je hem wilt waxen. Maar voor mij is het verschil als kijken naar HD of niet-HD televisie: Tenzij ze naast elkaar staan, merk ik gewoon niet genoeg verschil om me er vanuit esthetisch oogpunt zorgen over te maken.

Is de wax nodig voor bescherming tegen de omgeving? Nou, de blanke lak zelf is een beschermende barrière tegen zure regen en UV-stralen, zodat de kleur van de lak niet vervaagt en de auto die mooie, diepe kleur houdt. De blanke lak is niet vatbaar voor verbleken omdat hij natuurlijk blank is! Maar, aan de andere kant, blanke lak IS gevoelig voor krassen, wat op zichzelf kan leiden tot het dof worden van uw afwerking. En wanneer verontreinigingen zoals vuil, viezigheid, insecten en pollen zich op uw auto kunnen ophopen, kunnen ze de reflecterende kwaliteit van de blanke lak verminderen, waardoor de lak ook doffer wordt.

  • Bezoek de homepage van Torque News voor meer verhalen.

Dus, is dat een “ja” of “nee” voor waxen?

Nou, een beetje van allebei, in alle eerlijkheid. Hoewel af en toe waxen helpt om je auto ongerept te houden, is goed wassen naar mijn mening veel belangrijker dan waxen. Het wegwassen van verontreinigingen – zure regen, stof, pollen, verontreinigende stoffen in de lucht, vogelpoep, insectenspetters, etc. – op een tijdige, juiste manier zal meer doen om je blanke lak in vorm te houden en zijn werk te doen, krasvrij, dan regelmatig waxen. Maar hoewel ik niet geloof dat waxen strikt noodzakelijk is, denk ik wel dat 3-4 keer per jaar waxen het oppervlak van een auto kan voorzien van een “opofferingslaag” van bescherming. Met andere woorden, die laag wax is misschien niet veel, maar het is genoeg buffer, zodat wanneer je je auto wast en de verontreinigingen verwijdert, je tegen de wax wrijft en niet tegen de gemakkelijk te krassen blanke lak.

Het is iets om over na te denken, wat je standpunt ook is over de werkelijke “noodzaak” van waxen.

Natuurlijk is dit allemaal irrelevant als uw auto een van die uitzonderingen is met een “matte” of “vlakke” afwerking; voor deze is waxen niet alleen niet nodig, het wordt ook niet aanbevolen!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kun je een auto waxen die geen blanke lak heeft?

Ja, je kunt je lak waxen zonder blanke laklaag, maar de wax zal zich dan niet goed verspreiden. Waardoor het ook een verf wordt om van de lak af te vegen. Dus het belangrijkste antwoord zou zijn nee, het gaat je niet veel helpen als je een wax aanbrengt op een auto die geen blanke lak heeft.

Wanneer kan ik blanke lak waxen?

Wanneer je nieuwe lak veilig kunt wassen en waxen. Fabrikanten van lak en blanke lak geven altijd een periode aan waarin lak en blanke lak “uitgehard” zijn zodat u de onderdelen kunt behandelen en ook nat kunt schuren en polijsten. Meestal binnen 24-48 uur is de verf stevig genoeg om te gebruiken, maar dat wil niet zeggen dat het klaar is om te waxen.

Is blanke lak beter dan wax?

Beide soorten producten beschermen je lak tegen vocht, ozon en ultraviolet. Sealers, die meestal op petroleum gebaseerd zijn en siliconen bevatten, gaan meestal veel langer mee (tot een jaar of langer) dan gewone wax. Sommige automerken zeggen dat het niet echt nodig is om een blanke lak te waxen of te verzegelen.

Wat gebeurt er als je je auto niet in de wax zet?

Door je auto niet regelmatig in de wax te zetten, geef je deze bijtende stoffen een betere kans om de blanke laklaag (de laklaag die de lak afsluit) te beschadigen en de laklaag eronder bloot te leggen. Bovendien maak je het moeilijker om de auto schoon te maken.

Waarom moet je je auto niet waxen?

Wax voegt een extra beschermingslaag toe, waardoor de blanke laklaag en de onderliggende laklagen beschermd worden tegen vocht, vuil en andere vervuiling. Als u uw auto niet regelmatig in de was zet, zal de lak sneller verouderen.

Is het nodig om een auto te waxen?

Het regelmatig in de was zetten van een auto is essentieel omdat het helpt de blanke laklaag van een auto te behouden. Die blanke lak is de laag die de lak beschermt tegen corrosieve elementen, zoals sneeuw, regen, strooizout, ultraviolette stralen, vogelpoep en boomsap, en andere verontreinigende stoffen.

Wat gaat eerst wax of sealant?

Sealants moeten eerst op de lak worden aangebracht, en mogen niet bovenop een wax komen. Sealants moeten zich namelijk goed aan de lak hechten voor een maximale duurzaamheid. Was kan worden aangebracht over sealants heen of op zichzelf.

Moeten nieuwere auto’s in de was gezet worden?

Regelmatig wassen is nog steeds de belangrijkste stap om de lak van je auto te beschermen. Maar een laagje wax kan een laagje bescherming toevoegen tegen boomsap, vogelpoep en andere vervuilers-tenminste voor een tijdje. Daarom raden wij aan om zelfs nieuwe auto’s om de twee of drie maanden in de was te zetten.

Is keramische coating beter dan wax?

Keramische beschermingsmiddelen (coatings) bieden een veel hogere duurzaamheid dan wax. Ze zijn veel beter bestand tegen hitte, UV-stralen, milieuverontreinigende stoffen en agressieve detergenten dan wax. Wax aan de andere kant zit gewoon bovenop het oppervlak van de verf. Het creëert niet de chemische verbinding zoals we die vinden bij keramische coatings.

Worden nieuwe auto’s door dealers in de was gezet?

Ja! Net zoals u elke auto in de was moet zetten, moet u ook een nieuwe auto in de was zetten. De dealer noch de fabrikant van uw nieuwe auto zet er een wax op voordat u uw nieuwe auto in ontvangst neemt.

Moet ik waxen na het sealen?

Het beste is om eerst de sealant aan te brengen en dan die basislaag te bedekken met wax, maar nu is er een nog flexibelere manier. Dankzij de cross-linking polymeer engineering in alle Surf City Garage Detailing producten, kun je onze sealant over de wax aanbrengen of de wax over de sealant – het is UW keuze.

Kan je wax over sealant heen doen?

Als u op zoek bent naar duurzaamheid, dan moet een sealant uw keuze zijn. In sommige gevallen kunt u een laag goede wax over de sealant aanbrengen als u spinlijnkrasjes op de lak wilt opvullen. Dus, mijn conclusie is dat een lakverzegeling een beter product is om te gebruiken dan een wax in de meeste gevallen.

Hoe wax je een blanke lak?

Is je laklaag lelijk en aan het bladderen? Probeer dit! – Video №1 | Start tijd – 8:52

Doe je wax over keramische coating?

Even voor de duidelijkheid, ja, je kunt autowas aanbrengen op een keramisch gecoat oppervlak. Routine reiniging, garage opslag, en het toepassen van een hoogwaardige SiO2 keramische booster spray op uw coating heeft keer op keer bewezen de beste vorm van bescherming te zijn.

Moet ik wax verwijderen voordat ik een keramische coating aanbreng?

We raden aan Wipe Out te gebruiken om het oppervlak voor te bereiden op het coaten, dit verwijdert alle was, sealants en glazuurresten die zijn achtergebleven. Gebruik een schone en pluisvrije premium microfiber handdoek voor het beste resultaat. Nu het oppervlak perfect schoon en residu-vrij is, bent u klaar om uw keramische coating aan te brengen!

Vorig artikel

Is Australië Engels VS of UK?

Volgend artikel

Wat is er gebeurd met mijn adresboek in Outlook?

You might be interested in …

Zijn er Servers in Valorant?

Een shard is een verzameling van gameservers en platformbronnen die een bepaalde VALORANT spelerspopulatie bedient. EU/TR/MENA/CIS Shard: Madrid, Parijs 1, Parijs 2, Londen, Frankfurt 1, Frankfurt 2, Stockholm 1, Warschau, Istanbul, Bahrein & Tokio; Noord-Amerikaanse […]

Helpt ananas de PH balans?

Beste Sexpert, Ik heb altijd geruchten gehoord dat het eten van ananas mijn vagina beter zou laten smaken, maar is dat echt waar? Zijn er andere voedingsmiddelen die hetzelfde doen? -Vers smakende vloeistof? Beste Fresh-tasting […]