27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Heeft Odin ooit tegen Thanos gevochten?

Ondanks de ongelegen omstandigheden die leidden tot Odin’s dood en Thanos’ overwinning, was het voor de Allfather altijd makkelijk om de Gekke Titaan op te sporen.

Hoeveel wist Odin echt van Thanos’ zoektocht naar de Infinity Stones en had hij hem kunnen stoppen? Voor zo’n almachtige entiteit in het Marvel Cinematic Universewas de Allfather opmerkelijk stil over de razende Titan. Voordat het tijdperk van de superhelden begon in de MCU, waren Odin (Anthony Hopkins) en zijn Asgardische koninkrijk de belangrijkste reden waarom het universum in vrede bleef. Thanos (Josh Brolin) arriveerde aan het eind van zijn schemeringsdagen en vernietigde het halve universum, maar de Allfather heeft nooit een duidelijk teken gegeven dat hij op de hoogte was van het naderende onheil.

Sommige gebeurtenissen zouden het stilzwijgen van de koning kunnen rechtvaardigen, maar ze zijn niet helemaal overtuigend. Nadat Thor (Chris Hemsworth) Malekith (Christopher Eccleston) had verslagen in Thor: The Dark WorldLoki (Tom Hiddleston) betoverde Odin en liet hem achter op aarde. Terwijl hij zich voordeed als hem, liet de god van het kattenkwaad Asgard weerloos achter, en Odin’s verbannen dochter Hela (Cate Blanchett) ontsnapte uit haar opsluiting. Voordat hij stierf, gebruikte Odin zijn laatste krachten om ervoor te zorgen dat Thor zijn rol als rechtmatige koning van Asgard omarmde, maar Thanos bleek gevaarlijker dan iedereen had verwacht.

Het feit dat Thanos zijn plan in gang zette zodra Odin stierf, suggereert dat de Allfather een aanzienlijke bedreiging voor hem vormde, maar het onthult niet precies hoe goed Odin geïnformeerd was. Het zou echter ongebruikelijk zijn voor Odin om zo’n machtige aanwezigheid te negeren, gezien het feit dat hij altijd verschillende hulpmiddelen had om op de hoogte te blijven van de potentiële vijanden van de Aarde en Asgard. Odin’s raven Huginn en Munnin reisden altijd door de Negen Rijken om hem te voorzien van vitale informatie, zoals toen Thor op Aarde aankwam en Loki confronteerde in De Wrekers. Maar zelfs zonder Odin’s trouwe metgezellen, had de alziende Heimdall (Idris Elba) hem kunnen waarschuwen voor Thanos’ opvallende bewegingen op een bepaald moment voordat Ragnarok arriveerde. Natuurlijk was geen van deze informanten onfeilbaar, want Thanos had gemakkelijk een manier kunnen vinden om aan Odin’s bewaking te ontsnappen, zoals de Dark Elves deden met hun camouflage apparaten toen ze onder Heimdall’s radar door glipten en een verrassingsaanval op Asgard leidden tijdens Thor: The Dark World.

Odin was een geheimzinnige koning. Hij slaagde erin het imago van nobele heerser en vredelievend koninkrijk te behouden, nadat hij bloed had vergoten over hele werelden en zijn eigen dochter had verbannen. Je kan gerust zeggen dat hij niet stond te popelen om alles op het spel te zetten om elke mogelijke dreiging onder controle te houden eens hij zijn tanende leeftijd aanvaardde. Wat hij nooit echt losliet was zijn verliefdheid op glorie, zoals blijkt uit de namaak Infinity Gauntlet die hij in zijn kluis bewaarde naast zijn persoonlijke verzameling van enkele van de machtigste artefacten in het universum. Met zijn vermaarde wijsheid, de chaos die zijn zoons intergalactische avonturen voorspelden voor zijn dood, en de exacte replica van het wapen dat de grootste catastrofe in het universum zou veroorzaken, kon hij de mogelijkheid niet over het hoofd hebben gezien dat een invloedrijke figuur als Thanos de Infinity Stones zou grijpen om chaos te ontketenen. Odin wist op z’n minst van Thanos’ eerdere aanvallen op andere planeten en hield de Gekke Titaan zeker in de gaten.

Op Thor: Ragnarokwist de seniele koning al dat de tijd voor Thor’s leiderschap was aangebroken. Maar net als de Ancient One (Tilda Swinton), betekende zijn afnemende Odin-kracht dat hij waarschijnlijk niet verder kon kijken dan het moment van zijn dood. Dit betekent ook dat hij niet tegen Thanos had kunnen vechten, noch met het hele Asgardiaanse leger (Thanos vernietigde met gemak de resterende Asgardiaanse bevolking in de openingsscène van Avengers: Infinity Waren ook niet in een een-op-een gevecht. Toch had hij genoeg magie in zijn lichaam om hem op afstand te houden. In zijn beste jaren zou het echter een heel ander verhaal zijn geweest. Zijn overwinningen zonder hulp op Surtur en Hela spreken meer dan voor zich.

Odin was een van de machtigste personages in het Marvel Cinematic Universemaar hij was ver over zijn hoogtepunt toen Thanos arriveerde. Ongeacht Thanos’ voorzichtigheid bij het verbergen van zijn stappen, had Odin altijd te veel nuttige hulpmiddelen om buiten schot te blijven. Toch was zijn tijd gekomen en zijn lot bezegeld, en dus moest een nieuwe Asgard een pijnlijke wedergeboorte doorstaan.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Was Thanos bang voor Odin?

Thanos is eigenlijk voor niemand bang, maar hij heeft Odin wel gemeden. Thanos is een zeer intelligent wezen, en hij weet hoe sterk Odin is. Hij is niet bang voor hem, maar hij weet dat hij door hem te mijden en Infinity Stones te verzamelen zonder onnodige risico’s bij zijn doel kan komen.

Zou Odin Thanos hebben kunnen verslaan?

Oorspronkelijk beantwoord: Zou Odin Thanos kunnen verslaan? Absoluut, ja. Odin heeft vele duizenden jaren langer geleefd dan Thanos. Hij kent meer geheimen van de kracht van de kosmos dan Thanos en hij heeft veel machtigere tegenstanders overwonnen en verslagen dan Thanos ooit heeft gehad.

Waarom vocht Odin niet tegen Thanos?

Zolang Odin leefde zou Thanos nooit Asgard binnenvallen, dus het antwoord op je vraag is simpel: omdat Thanos nooit een bedreiging was voor Asgard. Alleen een dwaas zoekt een gevecht met Thanos als hij geen bedreiging voor je vormt en de Allfather was zeker geen dwaas.

Kent Odin Thanos?

Oorspronkelijk geantwoord: In de MCU, kende Odin Thanos? Hij wist van hem en in de comics hebben ze een paar keer gevochten, maar het is nooit op het scherm gebleken dat ze elkaar persoonlijk kenden. Odin, de al-vader van Asgard, kent Thanos waarschijnlijk en de dreiging die hij vormt.

Wie is de enige Avenger waar Thanos bang voor is?

Thanos vreest maar één Avenger en dat is Iron Man.

Waarom is Thanos bang voor Tony Stark?

Tony creëerde de zogenaamde “moord bot” om een soort van niet te stoppen buitenaardse dreiging te bestrijden, maar door dit te doen, gaf hij toe aan dezelfde soort angst die Thanos dreef om zijn genocide van “balans” te verzinnen. “Dit is nog een reden waarom Thanos bang is voor Stark – hij respecteert de inspanningen van de mens om zijn planeet te beschermen, en

Is Thanos bang voor Thor?

[Ja. Thanos was bang voor Thor. [/color-box]

Kan Hela Thanos verslaan?

Haar vermogen om wapens te maken hielp haar Asgard te veroveren, naast verschillende andere werelden, en hielp haar zelfs om zowel Thor als Loki vrij snel te verslaan. Bovendien is Hela in staat om scherpe, mes-achtige structuren in de grond te manifesteren, die zeker van pas zouden komen bij het verslaan van Thanos.

Was Thanos bang voor Thor?

[Ja. Thanos was bang voor Thor. [/color-box]

Is Thanos bang van de Hulk?

THANOS is niet bang van de Hulk! Zijn exacte quote is “Zijn kracht lijkt te groeien in directe verhouding met zijn woede.

Waarom was Thanos bang voor Odin?

[Thanos had reden om Odin te vrezen totdat hij alle stenen bezat. Toen, kon zelfs Odin Thanos niet verslaan. Maar hij zou een grote hulp zijn geweest. Daarom lieten ze hem waarschijnlijk sterven en hebben ze hem eigenlijk uit het verhaal geschreven. [/color-box]

Kan Hela Thanos verslaan?

Haar vermogen om wapens te maken hielp haar om Asgard te veroveren, naast verschillende andere werelden, en hielp haar zelfs om zowel Thor als Loki vrij snel te verslaan. Bovendien is Hela in staat om scherpe, mes-achtige structuren in de grond te manifesteren, die zeker van pas zouden komen bij het verslaan van Thanos.

Was Thanos bang voor de Hulk?

THANOS is niet bang voor de Hulk! Zijn exacte quote is “Zijn kracht lijkt te groeien in directe verhouding met zijn woede.

Waarom was Thanos bang voor Tony Stark?

[Tony creëerde de moordbot om een buitenaardse dreiging te bestrijden, maar door dat te doen, gaf hij toe aan dezelfde angst die Thanos dreef om zijn genocide van “balans” te bedenken. “Dit is nog een reden waarom Thanos bang is voor Stark – hij respecteert de inspanningen van de mens om zijn planeet te beschermen, en[/color-box]

Voor welke Avenger is Thanos bang?

Oorspronkelijk beantwoord: Welke superheld was Thanos het meest bang voor? Thor. Aan het einde van Infinity War gooide Thor de Stormbreaker naar Thanos en het sneed door de kracht van alle zes de Infinity Stones alsof het niets was.

Vorig artikel

Kun je straling krijgen van een magnetron?

Volgend artikel

Kun je koperen potten gebruiken op een elektrisch fornuis?

You might be interested in …

Wat is de classificatie van een driehoek?

Indeling van driehoeken op basis van hun zijden. Een driehoek waarvan alle zijden gelijk zijn, noemen we een gelijkzijdige driehoek. Een driehoek waarvan twee zijden gelijk zijn, noemen we een gelijkbenige driehoek. Als geen van […]

Maken silicaten de huid strakker?

Een TikTok video heeft het potentieel om in een paar uur miljoenen mensen te bereiken, en dat is wat er gebeurde toen gebruiker @trinidad1967 de effecten van haar favoriete oogcrème in real time vastlegde. Zonder […]