27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Hoe vul je goedkoop een verhoogd bed?

Heb je veel aarde nodig? Maak uw eigen en nog steeds dingen geplant deze lente.

Nieuwe verhoogde bedden? Overweeg lagen compost

Compost activators waarschijnlijk zonde van het geld

Compost gebeurt: Tips om het goed te laten gebeuren

Metalen voorraadtanks zijn prima verhoogde bedden

Stel uw eigen grondmengsel samen voor het planten van zaden

Vraag: Mijn echtgenoot heeft net een nieuw verhoogd bed voor me gebouwd. Ik ben zo opgewonden. Er zit nog geen aarde in. Kunt u mij een manier voorstellen om mijn eigen grond te maken zonder dat ik dure zakken vruchtbare grond in de winkel moet kopen? Mijn bed is 12 voet bij 4 voet groot en 18 inches diep. Hoeveel grond heb ik daarvoor nodig?

Antwoord: De kosten om een verhoogd bed te vullen met vruchtbare grond in zakken (plantgoed) lopen snel op. De hoeveelheid grond die u nodig hebt is 1,5 meter maal 1,5 meter (lengte maal breedte maal diepte is gelijk aan het volume), wat neerkomt op 2,5 kubieke meter.

De grotere zakken vruchtbare grondmix worden meestal verkocht in zakken van 1,5 tot 2 kubieke meter. Om je bed te vullen, heb je 36 zakken vruchtbare mix nodig, die bij de meeste winkels minstens $5 tot $8 per zak kosten. Je zou kunnen besteden $ 200 of $ 300 als je deze route.

Bulk grond levering van een landschap levering plaats levert vruchtbare mix in eenheden van kubieke meter. Een kubieke meter is 3 keer 3 keer 3 meter of 27 kubieke meter. Uw bed heeft een inhoud van 72 kubieke voet, dus u zou bijna 3 kubieke meter grond moeten bestellen. Dat is minstens 30 dollar per meter plus de bezorgkosten, wat goedkoper is dan grond in zakken, maar nog steeds een financiële hap. Ik zou zeggen dat de hoeveelheid bulkgrond die je moet laten bezorgen je meer dan honderd dollar zou kosten.

Zelf aarde maken is veel voordeliger. Maar wat je niet in geld betaalt, zul je met geduld moeten betalen. Maar in ruil daarvoor krijg je voldoening en ben je veel milieuvriendelijker als je je eigen grond maakt van materialen die je voor handen hebt.

Waar moet ik beginnen? Nou, hier is hoe ik het heb gedaan. In de loop der jaren heb ik verschillende van mijn verhoogde bedden op deze manier gevuld. Ik gebruik een soort aangepaste hugelkultur methode. Hugelkultur is een Duitse term die “heuvelcultuur” of “heuvelheuvel” betekent. Deze methode komt oorspronkelijk uit Europa. Het is een manier om zowel houtachtig als niet-houtachtig organisch materiaal in het bed te composteren terwijl je er dingen bovenop laat groeien. Er bestaat een Amerikaanse versie van deze manier van tuinbedden aanleggen die “lasagna gardening” wordt genoemd.

Hoe je het ook noemt, dit is hoe ik het gedaan heb, verschillende keren. Het werkt voor mij.

Eerst bedek ik het bed met hardwaredoek (om gravende zoogdieren buiten te houden) en vervolgens met onkruidwerende doeken.

Vervolgens ga ik naar mijn snoei- en borstelhopen die ik heb, en ik neem een paar grote kruiwagens met grover materiaal en leg dat bovenop het met hardwisdoek en onkruidbarrièredoek beklede bed. Het vult het bed tot ongeveer 5 cm.

Steun de lokale journalistiek: Blijf op de hoogte van trends en nieuws in onze regio. Word vandaag nog Statesman Journal-abonnee en krijg onbeperkte digitale toegang tot verhalen die ertoe doen.

Daarna stapel ik dunne laagjes bladeren, gemaaid gras, stro, koffiedik van mijn plaatselijke koffieshop, goede wormencompost, wat van mijn eigen bodem en wat kalk of dolomiet die ik ertussen strooi.

Tenslotte bedek ik het bed met 5 cm vruchtbare mix met een fijne structuur, die ik in zakken koop bij BiMart of iets dergelijks. Dan kan ik planten. Meestal heb ik twee tot drie zakken aangekochte vruchtbaarheidsmix nodig (1,5 kubieke meter elk) om het bedoppervlak tot een diepte van 2 inches te bedekken.

Voorstanders van hugelkultur beweren dat je karton, petroleumvrij krantenpapier, mest, takken, schors of welk ander organisch materiaal je maar voorhanden hebt, kunt gebruiken, zolang je je bed maar bedekt met afgewerkte vruchtbare grond om je groenten of bloemen in te planten. Vermijd het gebruik van hout dat giftig is voor de plantengroei of de menselijke gezondheid, zoals onder druk behandeld hout, zwarte walnoot of ceder.

Het houtachtige spul breekt in een jaar of twee af als je alleen fijnere takken gebruikt. Ik moet er altijd aan denken niet te diep te graven of te proberen het bed het volgende jaar om te keren, omdat een deel van het grove materiaal misschien nog aan het afbreken is.

Voorstanders van deze methode beweren dat de voordelen legio zijn. Het houtachtige materiaal breekt langzaam af en geeft gedurende lange tijd voedingsstoffen vrij. Het ontbindende materiaal kan wat warmte genereren en uw bodem verwarmen. De bodemdrainage en de beluchting zijn veel beter dan bij het gebruik van de moedergrond die de meesten van ons in hun tuin hebben. Omdat er zoveel organisch materiaal in zit, houdt het langer vocht vast en hoeft u minder vaak water te geven. Plus, deze methode is spotgoedkoop.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is de goedkoopste manier om een verhoogd tuinbed te vullen?

De goedkoopste manier om verhoogde bedden te vullen is met materiaal dat beschikbaar is op uw eigen terrein – aarde, en organisch materiaal (bladeren, dennennaalden, gemaaid gras, houtsnippers, enz.). Uw stad en lokale scholen hebben misschien ook grond, houtsnippers en compost beschikbaar om gratis op te halen en te gebruiken in verhoogde bedden.

Waar vul je verhoogde bedden mee?

De eerste optie voor het vullen van je bedden is een eenvoudig grondmengsel. Zoals je misschien al geraden hebt, is dit de eenvoudigste weg die je kunt nemen. Vul je bed met een 1:1 mengsel van teelaarde en compost, en meng het dan lichtjes met een hark of een schop.

Kun je een verhoogd bed vullen met alleen compost?

Je moet nooit alleen in compost planten, maar het moet minstens 30-50% van je tuingrond zijn, of je nu je eigen grond maakt in verhoogde tuinbakken of je voegt het toe aan je bestaande grond om in de grond te planten.

Hoe kom je aan gratis grond voor een verhoogd tuinbed?

Hoe kom je aan GRATIS grond voor verhoogde tuinbedden – Video №1 | Start tijd – 11:10

Moet ik stenen in de bodem van mijn verhoogde tuinbed leggen?

Het vullen van de bodem van je tuinbedden Vermijd het gebruik van materialen zoals stenen op de bodem van je verhoogde bed, omdat dit een kunstmatige watertafel kan creëren die een goede drainage zal verhinderen. Bij verhoogde tuinbedden is drainage essentieel.

Moet ik karton in een verhoogd bed leggen?

Karton is een geweldig composteerbaar medium dat onkruid onderdrukt zodat je een verhoogd bed bovenop gras of onkruid kunt plaatsen. Het onkruid onder het karton zal wegrotten en de groeiende planten voorzien van voedingsstoffen.

Doe je teelaarde in verhoogde bedden?

Bovengrond is een goede keuze voor het opvullen van verhoogde bedden, het herstellen van geërodeerde plekken, of het opvullen van gaten. Bij het planten van een nieuw gazon of het doorzaaien van een onregelmatig gazon, kunt u een dun laagje bovengrond gebruiken om graszaad te beschermen als het ontkiemt.

Hoe vul je diepe tuinvakken?

Om *iets* ruimte te maken op de bodem van een diep leeg bed, kun je ervoor kiezen om een paar centimeter kleine takken, bladeren, mulch, dennennaalden of ander organisch materiaal toe te voegen, en dan de andere aanbevolen verhoogde bed aarde en compost er bovenop.

Moet ik mijn verhoogde tuinbed bekleden?

Dus, moet je een verhoogd tuinbed van een lijn voorzien? Ja, je moet je verhoogde tuinbed van een lijn voorzien, omdat de voordelen groter zijn dan de nadelen. Een folie voor je verhoogd tuinbed kan de grond isoleren tegen extreme temperaturen, mollen en grondeekhoorns buiten houden, en voorkomen dat er onkruid groeit.

Hoe leg je een verhoogd tuinbed in lagen?

Hout: Leg een dun laagje kleine takjes, takken, of schors op de bodem van je verhoogde bed. U kunt bij deze eerste stap ook andere materialen toevoegen, zoals krantenpapier en mest. 2. Minder dure grond: Voeg een minder dure grond of leem, oude potgrond, of inheemse grond gemengd met goedkope grond toe.

Is bovengrond in zakken goed?

A. In zakken verpakte grond kan enorm in kwaliteit verschillen, maar de kleine lettertjes op de zak kunnen aanwijzingen geven. Sommige producten met het etiket “bovengrond” zijn, in tegenstelling tot de naam, niet goed voor het planten. Welke zakjes grond u ook kiest, zorg ervoor dat u ze goed mengt met de bestaande grond.

Wat voor soort aarde is het beste voor een verhoogde tuin?

Voor de meeste situaties, raden we deze verhoudingen aan: 60% bovengrond. 30% compost. 10% potgrond (een grondloze groeimix die veenmos, perliet en/of vermiculiet bevat)

Wat kan ik mengen met de bovengrond van een verhoogd bed?

Voor de meeste situaties, raden wij deze verhoudingen aan: 60% bovengrond. 30% compost. 10% Potgrond (een grondloze groeimix die veenmos, perliet en/of vermiculiet bevat)
[/color-box]

Is er een verschil tussen bovengrond en tuinaarde?

Topsoil wordt tijdens bouwprojecten van de bovenste laag grond gehaald. Tuinaarde is bovengrond verrijkt met compost en organisch materiaal om het beter geschikt te maken voor de groei van planten.

Is het goedkoper om teelaarde in bulk te kopen?

Verdubbel die prijs om de gemiddelde leveringskosten mee te rekenen, wat betekent dat geleverde bulkgrond gewoonlijk $20 tot $120 per kubieke yard bedraagt. De prijs per kubieke yard kan dalen bij grotere hoeveelheden. Om de hoeveelheid teelaarde te berekenen die u nodig hebt, moet u rekening houden met het plantgebied en de diepte van de grond die u nodig hebt.

Vorig artikel

Waar wordt COM Android Server Telecom voor gebruikt?

Volgend artikel

Is springen slecht voor cavia’s?

You might be interested in …

Reageert kiezelzuur met zuur?

Silica wordt omgezet in silicium door reductie met koolstof. Onder normale omstandigheden reageert silicium niet met de meeste zuren, maar wordt het opgelost door fluorwaterstofzuur. Silicium wordt aangevallen door basen zoals waterig natriumhydroxide om silicaten […]

Bevat gebotteld water Pfas?

Een groep chemicaliën die alomtegenwoordig is gebleken in het bronwater en de openbare watersystemen van het land, is nu ook getraceerd in gebottelde en ingeblikte watervoorraden. Per- en polyfluoralkylverbindingen (PFAS), ook wel “forever chemicals” genoemd, […]

Wat is een selecteerbare marker?

Een gen waarvan de expressie het mogelijk maakt cellen te identificeren die getransforeerd of getransfecteerd zijn met een vector die het markergen bevat. Tags: GenSmart™ Codon Optimalisatie GenSmart Optimization is een gratis online tool voor […]