27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Is inductiekoken beter dan koken op gas?

inductie kookplaat vs gas

Als u overweegt uw kookplaat te vernieuwen, vraagt u zich waarschijnlijk af welk type het beste is voor u – inductiekookplaat of gaskookplaat.

Wij zijn fan van zowel inductie als gas, dus we dachten dat we misschien een overzicht van beide kunnen geven, zodat u uw opties kunt vergelijken en de beste beslissing voor uw keuken kunt nemen.

In dit artikel nemen we een kijkje en vergelijken we de voordelen van een inductiekookplaat vs gaskookplaat.

Inductiekookplaat vs gaskookplaat

Als het op koken aankomt, voelt u zich misschien op uw gemak met een gas- of elektrisch fornuis. Immers, deze zijn er al jaren – en zijn gemakkelijk toegankelijk, ook. Maar nu wordt de inductiekookplaat steeds populairder. Hoewel deze kookplaat al bijna een eeuw bestaat, vindt hij nu pas overal zijn weg naar de keuken.

Voordat u zich gaat afvragen op welke kookplaat u uw volgende maaltijd moet bereiden, laten we eens kijken naar twee van de meest gewaardeerde kookplaten.

Gaskookplaten

Voor veel mensen zijn gaskookplaten al heel lang de favoriete manier van koken. En ze hebben zeker de voorkeur boven elektrische kookplaten.

Met propaan- of aardgas kunt u met een druk op de knop de warmte aan- en uitzetten. In tegenstelling tot elektrische kookplaten, die de brander nodig hebben om op te warmen, is de warmtebron de vlam zelf. Als u hem aanzet, warmt hij op. Wanneer u hem uitschakelt, gebeurt dat niet. Hoewel het oppervlak heet kan blijven, is het niet genoeg om uw voedsel te blijven koken.

Het nadeel van gaskookplaten is het gevaar dat het gas vormt. Zoals met alles waar gas aan te pas komt, vormt het aanzetten van gas in uw huis een potentieel veiligheidsrisico mocht er iets misgaan, zoals een lek.

Als u uw huidige kookplaat wilt vervangen door een 30-inch gaskookplaat, dan is de HRT3003U de perfecte keuze. Als u op zoek bent naar iets waarmee u meerdere gerechten tegelijk kunt bereiden, dan biedt de HRT4806U een 48 inch kookplaat compleet met 6 branders en een bakplaat.

Inductiekookplaten

Inductiekookplaten zijn heel anders dan gaskookplaten – en elektrische kookplaten, wat dat betreft.

De manier waarop de warmte wordt geproduceerd is als geen ander. In feite gebeurt inductiekoken met behulp van elektromagnetisme.

Onder de kookplaat bevindt zich een metalen spoel. Wanneer deze wordt ingeschakeld, creëert deze spoel een magnetisch veld onder het oppervlak dat begint te reageren met de pan op de kookplaat, waardoor een stroom ontstaat. Deze stroom die de magnetische krachten samen maken, zorgt ervoor dat de pan warm wordt en het voedsel begint te koken. Het lijkt misschien een lang proces, maar het gaat vrij snel.

Misschien wel een van de beste eigenschappen van inductiekoken is het feit dat de kookplaat nooit heet wordt. Omdat er geen overdracht van warmte is, zoals bij elektrische en gaskookplaten, blijven de brander – en het hele oppervlak – van de inductiekookplaat koel om aan te raken.

Inductiekookplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten om aan uw behoeften te voldoen. Voor kleinere keukens bent u wellicht geïnteresseerd in de 4-pits inductiekookplaat. Voor grotere keukens is deze 36 inch inductiekookplaat met 5 branders wellicht iets voor u.

Voordelen en nadelen van inductie versus koken op gas

Dus, wat zijn de voor-en nadelen van inductie kookplaat vs gas?

De kookplaat waar u de voorkeur aan geeft hangt sterk af van uw kookstijl en voorkeur. Velen kiezen ervoor om pro-gas te zijn, omdat, nou ja, dat is wat ze weten. Inductiekookplaten zijn vrij nieuw in de V.S. markt, maar als u met degenen in Europa spreekt die ze al geruime tijd gebruiken, kunnen zij een gunstige mening over de inductiekookmethode hebben.

Dingen om te overwegen wanneer u beslist wat het beste voor u is, zijn:

  • De veiligheidsvoorzieningen waar u zich zorgen over maakt. Bijvoorbeeld, als u jonge kinderen in huis heeft, kan de kans op brandwonden en lekkend gas u wegjagen van gaskookplaten.
  • De kosten zijn een belangrijke factor. Gaskookplaten zijn natuurlijk veel betaalbaarder. In feite zijn er enkele zeer eenvoudige modellen die zowat overal te vinden zijn. Maar, als u meer bezorgd bent over kwaliteit, ontwerpstijl, en methode, dan zou u misschien de inductiekookplaat moeten overwegen.

Zoals hierboven aangetoond, zijn er voordelen aan beide soorten kookplaten. Het komt echt neer op uw persoonlijke voorkeur.

De voordelen van een gaskookplaat

Als het gaat om het kiezen van een gaskookplaat, zijn hier enkele voordelen waarvan u kunt genieten:

  • De snelheid van verwarmen. Zoals hierboven besproken, als je het vuur aanzet, heb je warmte. Er is niets dat moet opwarmen om uw voedsel te laten koken.
  • Dit betekent natuurlijk ook dat u een betere kans hebt om het voedsel op de juiste temperatuur te laten koken – althans in vergelijking met elektrische kookplaten.
  • Omdat gasfornuizen geen elektriciteit nodig hebben, zijn ze beschikbaar voor gebruik tijdens stroomuitval.

De voordelen van een Inductiekookplaat

Er zijn een paar grote voordelen om voor een gasfornuis te kiezen, maar er zijn ook een paar voordelen die een inductiekookplaat biedt.

  • Omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over iets dan uw voedsel opwarmen als het gaat om inductie koken, het is de snelste methode van koken op de markt.
  • Inductiekookplaten zijn veilig omdat ze niet heet worden. Kleine handjes en pootjes lopen geen gevaar – en u ook niet.
  • Omdat het oppervlak nooit heet wordt, is het een koud kunstje om schoon te maken. Er is geen kans dat vastzittend voedsel eraf schraapt. Veeg het gewoon af met een zachte doek.
  • De vermindering van de warmtestroom tijdens het gebruik van de kookplaat betekent dat uw keuken koel blijft. Op zijn beurt hoeft uw koelsysteem minder overuren te maken, waardoor u bespaart op uw totale energiekosten.

Conclusie

Nu u de verschillen en voordelen van de inductiekookplaat versus gaskookplaat vergelijking kent, welke zult u kiezen?

Neem de tijd om uw gewoonten, uw stijl, uw keukenontwerp, enzovoort te overwegen. Kijk vervolgens naar wat er op de markt verkrijgbaar is. Vind de juiste kookplaat voor uw culinaire behoeften – en de stijl van uw keuken.

Koken kan leuk zijn, de moeite waard, en gunstig voor uw gezondheid en de gezondheid van uw gezin. Kiest u ervoor om vast te houden aan de gaskookplaat die u altijd hebt gekend? Of wordt u een fan van inductiekoken en ontdekt u alle voordelen die het met zich meebrengt?

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Koken koks liever op gas of inductie?

“Als je ze eenmaal onder de knie hebt, zijn ze veel makkelijker dan koken op gas of elektriciteit. “Chef-koks houden van inductiekoken vanwege de extreem snelle opwarming en de nauwkeurige warmteregeling door een hoogwaardig glaskeramisch oppervlak.

Wat zijn de nadelen van inductiekoken?

Nadelen van inductie koken De prijzen voor inductie zijn gedaald, maar deze kookmethode is nog steeds duurder dan low-end gastoestellen. Bovendien kunnen er extra kosten zijn als u moet investeren in nieuw kookgerei.

Wat is de meest veilige en private messaging app?

Signal
Signal is een cross-platform versleutelde messaging service gewijd aan end-to-end versleuteld bellen en versleuteld sms’en. Het wordt algemeen beschouwd als een van de meest veilige messaging apps op de markt. De Signal messaging app is gratis te gebruiken en beschikbaar op zowel Android als iOS besturingssystemen.

Welke app is het beste voor geheime chat?

De beste privé messenger apps voor AndroidSignal Private Messenger. Telegram. Threema. Viber. WhatsApp.

Gebruikt Gordon Ramsay inductie?

De ene heeft moderne inductiekookplaten, terwijl de andere een ouderwets gasfornuis is voor als Gordon zoveel mogelijk ruimte nodig heeft om aan nieuwe recepten te werken en verschillende gerechten te proeven.

Hoe lang gaat een inductiekookplaat mee?

Hoe lang gaat een inductiekookplaat mee? De levensduur van een inductiekookplaat wordt gemeten in bedrijfsuren en niet in jaren. Inductiekookplaten voor consumenten zijn gewoonlijk gemaakt om 10.000 uur te werken, terwijl inductiekookplaten voor commercieel gebruik zijn gemaakt om 30.000 uur te werken.

Is een inductiekookplaat schadelijk voor de gezondheid?

Als uw inductiekookplaat te oud is en als er stroomschommelingen zijn, gebruik dan geen metalen lepels om voedsel te roeren als de stroom aan staat, er bestaat dan kans op het krijgen van een elektrische schok. Daarom is het hele proces zo veilig en is er geen negatief effect op voedsel dat via inductiekookplaten wordt bereid.

Is inductie ongezond?

Omdat alle huishoudelijke apparaten niet-ioniserende straling afgeven. ) En aangezien wetenschappers het erover eens zijn dat er geen cumulatief effect is van niet-ioniserende straling, is er weinig bewijs dat u enig gevaar loopt van uw huishoudelijke apparaten, inclusief uw inductiekookplaat.

Wat zijn lok-apps?

Een decoy app is een stiekeme on-device tool waarmee iemand geheime foto’s, video’s en berichten kan verbergen, onder de dekmantel van een onschuldig uitziend icoon. Hide It Pro is een van de meest populaire – en voor ouders het makkelijkst te herkennen.

Hoe veilig is WhatsApp?

WhatsApp gebruikt supersterke end-to-end encryptie voor alle sms’jes, chats en videogesprekken. WhatsApp kan je berichten niet lezen of je gesprekken zien.

Wat is de veiligste social media app?

Signal messenger is de veiligste app voor de meeste consumenten. Het is de meest veilige chat app tot nu toe. Signal is een rijke media, vervanging voor de verouderde en onveilige SMS/MMS. Het is ook een complete, drop-in vervanging voor Skype van Microsoft, Facetime van Apple, of Messenger van Facebook.

Kan ik mijn steelpannen gebruiken op een inductie kookplaat?

Om op een inductiekookplaat te koken, kunt u alleen pannen gebruiken met magnetische eigenschappen, zodat ze elektriciteit kunnen geleiden. Pannen van aluminium, messing en koper werken niet, tenzij ze speciaal voor inductie zijn ontworpen en een ijzerhoudende bodem hebben. Roestvrij staal werkt alleen als de bodem gemaakt is van magnetisch staal.

Aan welke kookplaat geven koks de voorkeur?

Nu is de inductiekookplaat, die vele jaren buiten bereik was of nog steeds ondergeschikt aan gas, de voorkeur van veel topkoks aan het worden.

Zijn inductiekookplaten het geld waard?

The Bottom Line Als u een snelle, veilige en efficiënte kookplaat wilt, zijn inductiekookplaten de moeite waard, ook al is het prijskaartje hoger. Inductiekoken is niet voor elke thuiskok weggelegd, en werkt ook niet met elk stuk kookgerei. Maar als het de juiste keuze is, is het echt de juiste keuze.

Welk merk inductiekookplaat is het beste?

Beste Inductiekookplaten in India (feb 2022)PIGEON FAVOURITE IC 1800 W INDUCTIEKOOKTOP. PHILIPS VIVA COLLECTIE. PREETHI INDICOOK EXCEL PLUS IC 117 INDUCTIE. PHILIPS HD4938/01 INDUCTIEKOOKPLAAT. HAVELLS INSTA COOK ST-X INDUCTIEKOOKPLAAT. KENT 16036 INDUCTIE KOOKPLAAT. BAJAJ MAJESTY ICX 7 INDUCTIE KOOKPLAAT.

Vorig artikel

Worden honden jaloers op echtgenoten?

Volgend artikel

Wat is een dagwandelaar?

You might be interested in …

Is geel de kleur van angst?

Geel is de kleur van angst en lafheid. De waarheid is, kleuren hebben geen echt aspect van emoties (inclusief angst of lafheid). Maar waarom niet geelkunnen we vrezen zolang het ons maar bang kan maken. […]

Wat breekt gips af?

Wat lost gips van Parijs op? U zou kaliumcyanide of natriumbicarbonaat moeten proberen. U kunt het gips in warm water leggen en veel zuiveringszout gebruiken. Als het gips op de muren zit, kan het moeilijk […]