27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Is permanent vinyl waterdicht?

Verwijderbare vs. permanente Vinyl Etiketten en Stickers

Soms vragen onze klanten ons wat het verschil is tussen onze verwijderbare en permanente vinyl materialen, of welke van de twee materialen de beste optie is voor een bepaalde toepassing. Nou, wij hebben de antwoorden op je vragen! Hier is je spoedcursus verwijderbaar vs. permanent vinyl van StickerYou.

Verwijderbaar en permanent vinyl delen veel van dezelfde mogelijkheden. Ze zijn beide:

 • Waterdicht
 • Beschrijfbaar met een permanente marker
 • Geschikt voor de magnetron
 • Vaatwasmachinebestendig

Het belangrijkste verschil tussen de twee materialen is de duurzaamheid en de sterkte van de lijm.

etiketten, verwijderbare etiketten, permanente etiketten

Verwijderbaar vinyl

Ons verwijderbaar vinylmateriaal kan gemakkelijk worden verwijderd zonder een kleverig residu achter te laten. Het is de klassieke materiaalkeuze voor een veelheid van toepassingen zoals:

 • Verpakking van levensmiddelen
 • Organisatie in huis
 • Elektronische stickers
 • Bumper stickers
 • Kalender stickers
 • Naamkaartjes
 • Wijn- en bierflessen

Permanent Vinyl

Ons permanent vinyl materiaal kan niet gemakkelijk worden verwijderd. Het is de ideale keuze voor het labelen van zaken zoals:

 • Werkspullen
 • Kleding labels
 • Schoonheidsproducten
 • Watervoertuigen
 • Deuren
 • Industriële machines
 • Afvalbakken

Als u nog steeds niet zeker weet welk materiaal het beste past bij uw toepassing, kunnen wij u helpen via Live Chat op stickeryou.com of e-mail [email protected] .

Wilt u onze verwijderbare en permanente vinylmaterialen zelf uitproberen? Vraag een gratis proefpakket aan om te proberen voordat u koopt!

Voor nog meer DIY huisdecoratie, branding en life hack ideeën kun je ons vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Google+ en YouTube.

Ontvang andere leuke ideeën, inspiratie en aanbiedingen rechtstreeks in je inbox door je hier in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is permanent vinyl van Cricut waterbestendig?

Water- en UV-bestendig, Permanent Premium Vinyl, gaat tot drie jaar mee, zelfs in de vrije natuur. Ligt plat zonder tunnels of bobbels voor een perfecte snede. Gemakkelijk te wieden, moeiteloos aan te brengen. Ideaal voor projecten die de storm moeten doorstaan, van brievenbussen tot mokken, tot outdoor signage en meer.

Is permanent vinyl afwasbaar?

Nou, er zijn twee soorten zelfklevend vinyl: verwijderbaar en permanent. Als het op mokken aankomt, is permanent altijd de beste manier, omdat het tegen wassen kan (afwassen of met de hand wassen).

Is permanent vinyl van Cricut joy waterbestendig?

Dit vinyl wordt automatisch geladen zonder dat je een snijmat nodig hebt, zodat je snel een sticker voor je waterfles, belettering voor een schoolproject, of een gewaagde banner of bord kunt maken. Dit vinyl is weerbestendig, dus het gaat tot 3 jaar mee, zelfs in de buitenlucht.

Is permanent glittervinyl van Cricut waterbestendig?

Dit geweldige vinyl ligt plat op je snijmat – geen tunnels of bobbels. Dit waterbestendige permanente premium vinyl is geweldig voor glaswerk, mokken en meer. Te gebruiken met alle Cricut snijmachines.

Moet permanent vinyl worden geseald?

Laten we het eerst en vooral eens hebben over een veel voorkomende mythe in de vinylwereld – dat vinyl niet moet worden gesealed omdat het moet “ademen”. Gelukkig voor ons is dit slechts een mythe. Wij hebben bij verschillende betrouwbare bronnen geverifieerd dat vinyl met verschillende producten kan worden afgedicht, waaronder de producten die we vandaag zullen bespreken.

Hoe lang gaat permanent vinyl mee?

Hoewel u ervan uit kunt gaan dat verwijderbaar vinyl ongeveer een jaar of drie meegaat, kunt u permanent vinyl ongeveer drie jaar gebruiken, tot maximaal acht jaar. Het is belangrijk dat u de stijl van uw project afstemt op het juiste type zelfklevend vinyl.

Welk type vinyl is waterdicht?

Oracal 651
Voor gebruik buitenshuis, moet u een waterbestendig permanent klevend vinyl gebruiken. De beste soort is Oracal 651, die wordt geleverd met een glanzende afwerking en is beoordeeld om tot 6 jaar mee te gaan. Dit vinyl snijdt betrouwbaar en brengt netjes over.

Welk vinyl is waterbestendig?

Ja, alle vinyl vloerbedekkingen zijn waterdicht omdat ze hoofdzakelijk uit PVC bestaan. De kwaliteit van de installatie kan echter invloed hebben op de mate van waterbestendigheid. Bijvoorbeeld, LVT komt in planken of tegels die naast elkaar liggen, wat resulteert in meerdere naden.

Is permanent vinyl van Cricut goed voor stickers op auto’s?

Cricut vinyl is een ander sterk vinyl dat buiten en op auto’s kan worden gebruikt. Hoewel dit een ambachtelijke vinyl is, is het nog steeds zeer slijtvast. We hebben Cricut permanent vinyl gebruikt op vele, vele mokken en bekers. Deze bekers zijn al honderd keer door de vaatwasser gegaan (zonder verzegeld te zijn) en zien er nog steeds perfect uit.

Hoe maak ik mijn vinyl waterdicht?

Hoe maak ik waterproof stickers Cricut – Video №1 | Start tijd – 11:45

Moet ik permanent vinyl op een mok sealen?

De meeste mensen doen geen moeite om hun mokken te verzegelen, omdat permanent vinyl het meestal goed genoeg doet op zichzelf, maar het is niet echt vaatwasmachine bestendig. Vergeet ook niet mijn handleiding over mokgeschenkverpakkingen te bekijken, voor de perfecte manier om je gloednieuwe mok cadeau te doen!

Welk vinyl is goed voor buiten?

Outdoor Permanent Vinyl Oracal 651 Outdoor Vinyl is perfect voor auto stickers, voertuig belettering, drinkbekers, mokken, borden en de meeste outdoor projecten. Oracal 651 heeft een heldere, oplosmiddelhoudende lijm die 4-6 jaar buiten kan blijven.

Is permanent vinyl echt permanent?

Wat is permanent vinyl? De lijm op het permanent vinyl is sterker. Het is een vinyl dat lang meegaat. Hoewel u het vinyl kunt verwijderen, laat het meestal een kleverig residu achter dat moeilijk te verwijderen is, en het kan er ook voor zorgen dat verf van auto’s of muren afbladdert.

Is vinyl bevelsiding waterdicht?

Is vinyl bevelsiding waterdicht? Vinyl bevelsiding is niet waterdicht, ondanks veel voorkomende misvattingen. Geen enkele vinyl bevelsiding is echter volledig ondoordringbaar voor vocht van buitenaf, regen of sneeuw. Om die reden zijn de Norandex Siding panelen voorzien van “waterkeringsgaten” aan de onderzijde van elke paneelprojectierand.

Waarvoor wordt Cricut permanent vinyl gebruikt?

Cricut Premium Vinyl – Permanent is ideaal voor projecten die de storm moeten doorstaan, van brievenbussen tot mokken, tot bewegwijzering buitenshuis en meer. Het is een waterbestendige en UV-bestendige folie met een kleeflaag die tot 3 jaar kan meegaan. Hieronder vindt u de snij- en toepassingsinstructies.

Vorig artikel

Ben je atletisch geboren?

Volgend artikel

Hoeveel platina heeft Eminem?

You might be interested in …