27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Is sla beter dan kool?

De meeste mensen denken dat sla en kool in wezen dezelfde dingen zijn. Ze zijn allebei groen en bladrijk, en worden over het algemeen door de meeste kinderen van Amerika afgekeurd. Maar als het gaat om voeding, smaak, uiterlijk, en hoe je het moet kweken, zijn sla en kool eigenlijk heel verschillend. Hier is wat je moet weten over kool vs sla voordat je je volgende trip naar de supermarkt neemt.

Voeding

salade, sla, groente, spinazieAngela Pizzimenti

De meeste mensen denken dat sla en kool eigenlijk hetzelfde zijn. Echter, ze zijn zeer verschillend qua voedingswaarde. Ten eerste heeft kool iets minder dan het dubbele aantal calorieën van sla. Op basis van een monster van 100 gram heeft kool 25 calorieën en sla slechts 14 calorieën. Kool heeft ook meer dan het dubbele van de voedingsvezels die sla heeft, waardoor het een goede vervanger is in een salade.

De voedingswaarde is ook verschillend tussen de twee voedingsmiddelen. Kool bevat ongeveer 60% van de gemiddelde vitamine C-inname, terwijl sla slechts ongeveer 4% van de gemiddeld benodigde vitamine C-inname bevat. Kool bevat ook vitamine B6, terwijl sla dat niet doet. Qua vitaminen en eiwitten is kool gezonder dan sla, aangezien sla niet veel voedingsstoffen bevat.

Smaak

kool, groente, rode kool, boerenkool, weideAnya Kassoff

Veel mensen gaan ervan uit dat kool en sla hetzelfde smaken, omdat ze er hetzelfde uitzien. Kool en sla zijn beide groene groenten met vele lagen bladeren. Kool is echter taaier en bevat minder water dan sla. Deze verschillen bepalen waar de groenten voor worden gebruikt. Kool wordt meestal gekookt of gestoomd of gebruikt in koolsla. Sla staat bekend als knapperig, en wordt daarom gebruikt in salades of op hamburgers.

Uiterlijk

groente, kool, salade, pasta, koolsla, sla, rijstAllie Patenaude

Kool bestaat uit een korte stengel en een krop die een bolvorm vormt. Hoewel men gewoonlijk denkt dat de kool groen van kleur is, zijn er ook rode en paarse varianten. De buitenste bladeren zijn harder om te eten, terwijl de binnenste zachter zijn. Daarom eten de meeste mensen de binnenste bladeren en gooien ze de buitenste weg.

Sla heeft ook een korte stengel, maar de bladeren wikkelen zich om elkaar heen, waardoor het lijkt alsof de sla één lange stengel heeft. Sla heeft meer chlorofyl, waardoor het groener is dan kool. Een deel van de slaplant begint ook te bloeien, wat bekend staat als doorschieten. Sla wordt meestal geplukt net voordat het doorschieten begint.

Groeiomstandigheden

sla, groente, salade, peterselie, gezond, producten, boerenmarkt, markt, boerDea Uy

Kool kan in een grote verscheidenheid aan grondsoorten worden geteeld, maar niet in grond met een pH-waarde van meer dan 6,5. De wortels van de koolplant hebben de neiging om snel uit te drogen, dus de plant moet tijdens de groei vochtig worden gehouden. Kool moet ook in een koele omgeving worden geteeld.

Sla daarentegen moet worden geteeld in zanderige grond met een pH-waarde tussen 6 en 7. Sla moet echter in de schaduw worden geteeld, dus de meeste boeren hangen een soort gaas over hun koolplanten om de plant tegen de zon te beschermen. Sla moet, net als kool, over het algemeen vochtig worden gehouden, omdat de bladeren zullen verwelken als ze geen water krijgen.

Kortom, sla en kool lijken soms op elkaar, maar ze zijn heel verschillend. Ze worden onder verschillende omstandigheden en met verschillende zuurtegraden geteeld, smaken verschillend, worden verschillend bereid en kunnen zelfs verschillend van kleur zijn.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is beter voor je kool of sla?

Als je op zoek bent naar de gezondere optie van de twee, kies dan kool. Sla soorten zoals rode bladsla en romaine zijn ook goede opties. Kool, met inbegrip van groene en rode kool, is meestal hoger in vitaminen, mineralen, en heilzame plantaardige verbindingen dan ijsbergsla.

Wat is beter voor gewichtsverlies kool of sla?

Gewichtsverlies Kool heeft meer calorieën dan sla, maar het heeft ook meer dan twee keer de hoeveelheid voedingsvezels.

Wat is het verschil tussen sla en kool?

Beiden hebben veel lagen bladeren. Echter, kool is taaier en bevat minder water dan sla. Sla staat bekend als knapperig en wordt daarom toegevoegd aan salades of hamburgers. Koolbladeren hebben een sterke geur en smaak, terwijl slabladeren geurloos zijn.

Kan sla gebruikt worden in plaats van kool?

Gestoofd. Ik vind dat gekookte sla gemakkelijk andere smaken absorbeert, dus ze zijn geweldig in stoofschotels. Denk maar aan sla, zoals Little Gems en romaine, als een leuke vervanger voor kool in langzaam gekookte gerechten.

Wat is de gezondste groene groente?

1. Spinazie. Deze bladgroente staat bovenaan de lijst als een van de gezondste groenten, dankzij zijn indrukwekkende voedingsstoffenprofiel. Een kopje (30 gram) rauwe spinazie levert 56% van je dagelijkse vitamine A behoefte plus je volledige dagelijkse vitamine K behoefte – alles voor slechts 7 calorieën (1).

Is kool beter voor je gekookt of rauw?

Het is een gok of gekookte of ongekookte groenten beter zijn voor je gezondheid. Rauw groen bevat meer vitaminen, zoals vitamine C. Maar koken kan ook andere voedingsstoffen verhogen.

Wat is beter spinazie of sla?

Spinazie is nutritioneel superieur aan sla, omdat het meer eiwitten, koolhydraten, vetten, en bijna alle vitaminen en mineralen levert. Tegelijkertijd is sla minder natriumhoudend en rijker aan vitamine B5.

Waarom is sla gezond?

Als groente levert sla vezels, vitaminen, mineralen en fytochemicaliën voor heel, heel weinig calorieën. Wat vitaminen betreft, is sla een bron van foliumzuur, een B vitamine die nodig is om DNA in cellen aan te maken en te herstellen, en vitamine K, een voedingsstof die gelinkt is aan gezonde botten.

Is het OK om sla te koken?

Hoewel het gebruikelijk is om rauwe sla toe te voegen aan verschillende gerechten, zoals salades, is het eigenlijk geen slecht idee om sla te koken. Zoals een stuk van Delish uitlegt, kan gekookte sla zelfs beter smaken. Of doe de sla in een pan en roerbak je groenten voor een warme salade.

Is kool goedkoper dan sla?

Het is erg goedkoop Met minder dan een dollar per pond, is het een no-brainer om ons voor ons te vergelijken met een kilo sla van $5 of zelfs $1.29/lb. Wanneer die Romaine in de uitverkoop gaat voor 99c/lb. is de kool nog steeds de beste met ongeveer 59c/lb. en onder de 20c/lb.

Gaat kool langer mee dan sla?

In het algemeen gaat kool langer mee dan sla, omdat sla veel meer water bevat. Kool, mits goed bewaard in de koelkast, kan tot twee maanden houdbaar zijn.

Wat is de nummer 1 groente om te vermijden?

Aardbeien staan bovenaan de lijst, gevolgd door spinazie. (De volledige 2019 Dirty Dozen lijst, gerangschikt van meest besmet naar minst besmet, omvat aardbeien, spinazie, boerenkool, nectarines, appels, druiven, perziken, kersen, peren, tomaten, selderij en aardappelen. )

Wat is de ongezondste groente?

Conventionele spinazie: hoog gehalte aan pesticiden Conventionele, dus niet-biologische, spinazie staat ook op de ongezondste groente lijst. Hoewel spinazie rijk is aan vitamine A en K en kanker bestrijdende eigenschappen heeft, heeft conventionele spinazie een van de hoogste gehaltes aan pesticiden.

Kan ik kool rauw eten?

Kool is niet alleen supergezond, het is ook heerlijk. Het kan rauw of gekookt gegeten worden en toegevoegd worden aan een grote verscheidenheid van gerechten zoals salades, soepen, stoofschotels en sla. Deze veelzijdige groente kan zelfs worden gefermenteerd en tot zuurkool worden verwerkt. Kool is niet alleen aan te passen aan vele recepten, het is ook nog eens heel betaalbaar.

Is kool beter dan spinazie?

Zowel spinazie als kool zijn rijk aan vitamine C en voedingsvezels. Spinazie heeft meer beta-caroteen en luteïne + zeaxanthine dan kool, kool bevat echter meer alfa-caroteen dan spinazie. Spinazie heeft meer riboflavine, niacine en folaat, maar kool bevat meer pantotheenzuur.

Vorig artikel

Welke kleuren maken een woonkamer groter?

Volgend artikel

Kan je azijn gebruiken om vloeren te dweilen?

You might be interested in …

Is kwarts siliciumdioxide?

Siliciumdioxide, ook bekend als silica, is een oxide van silicium met de chemische formule SiO2en komt in de natuur voor als kwarts. Het is het meest voorkomende mineraal aan het aardoppervlak, en zijn unieke eigenschappen […]

Zijn de dampen van gipsplaten giftig?

“Uit een studie van het National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) is gebleken dat “hinderlijk stof” van voegmortel die bij gipsplaten wordt gebruikt, giftige stoffen kan bevatten. En er kunnen gevaarlijk hoge hoeveelheden […]