27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Kan ik het toilet zelf vervangen?

Het installeren van een nieuw toilet is mogelijk, zelfs voor iemand zonder ervaring met loodgieterswerk.

Het installeren van een nieuw toilet is mogelijk, zelfs voor iemand zonder ervaring met loodgieterswerk.

Een low-flow toilet installeren

Een paar jaar geleden had ik een loodgieter aan het werk aan een lekkage in mijn badkuip. Hij vroeg me hoe oud het toilet was omdat hij zei dat hij nog nooit een toilet had gezien dat er zo lang over deed om door te spoelen. Het water rolde maar rond en rond en rond. U moet begrijpen dat deze loodgieter niet nieuw was in het vak. Hij was al meer dan 30 jaar loodgieter en was niet snel onder de indruk, dus toen hij zei: “Dat heb ik nog nooit gezien”, moest ik wel opletten.

Ik begreep zijn opmerking vanuit het oogpunt van waterbesparing, en aangezien ik ook degene ben die de waterrekening betaalt, begreep ik het ook vanuit financieel oogpunt. Maar ik ben een vrouw die moet leven met een budget, en dat budget vereist een als-het-niet-gebroken-is-doe-het-niet-gemaakt-standpunt. Maar vanaf die dag voelde ik me schuldig, elke keer als ik dat toilet doorspoelde of iemand anders hoorde doorspoelen.

Een nieuw toilet kopen

Op een dag liep ik door een grote bouwmarkt in de buurt van mijn huis en zag dat ze een badkameruitverkoop hadden. Ik liep door het gangpad en stond voor de toiletdisplay prijzen en doorspoelsnelheden te vergelijken (op een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 het snelst is). Met de hulp van een zeer deskundige verkoopster, leerde ik een paar dingen:

 • Een toilet kan in twee delen worden gekocht, een toiletvoet en een toiletreservoir, of een toilet kan worden gekocht met het reservoir al verbonden met de voet.
 • Bij het vervangen van een oud toilet voordat een nieuw toilet wordt gekochtis het van cruciaal belang de afstand te meten van de muur achter het toilet tot de twee schroeven waarmee de oude toiletvoet in de vloer is bevestigd. De afstand zal meestal 12 inches bedragen. Als de afstand langer of korter is, moet u daar rekening mee houden bij de aankoop van uw nieuw toilet.
 • Toiletten zijn rond of langwerpig.
 • Toiletvoeten zijn er in verschillende hoogtes.

Ik besloot een toilet in twee delen te kopen, omdat ik dacht dat het gemakkelijker zou zijn om het op te tillen en te manoeuvreren. Een rond toilet op de standaardhoogte werkte voor mij. De winkel had een toilet met al deze kenmerken dat doorspoelde met een score van 10 en in de uitverkoop was voor $98. Alles wat ik nodig had was inbegrepen: de zitting, de kogelkraan in de tank (vult het toilet nadat het doorgespoeld is), en de ring van de waspot (daarover later meer).

Het Plan

Mijn idee was dat ik het oude toilet zou verwijderen en het nieuwe zelf zou installeren. Hoe moeilijk kon het zijn? Ik was gevallen op het schaatsen met mijn kleinkind en mijn arm was nog niet helemaal in orde, dus ik had iemand nodig die me kon helpen met het zware tilwerk en riep de hulp in van mijn zoon. De viezigheid gaf me wel een idee, maar ik maakte dat toilet al jaren schoon… hoe erg kan het zijn? Ik weet wat je denkt. . .

Hoe verwijder je een oud toilet?

 1. Zet het water uit. Ik draaide het water dicht door de knop achter het toilet naar rechts te draaien. Daarna heb ik één keer doorgespoeld en zoveel mogelijk water uit de tank geschept. Daarna schroefde ik de watertoevoer los van de achterkant van de tank en verwijderde de bouten aan de voorkant van de tank die de tank verbonden met de toiletbasis. Daarna heb ik de tank en het inwendige van de basis getild en mijn zoon heeft het naar de garage gedragen. Vervolgens heb ik de oude toiletbril verwijderd en weggegooid.
 2. Maak de basis los. Twee bouten aan weerszijden hielden de toiletvoet aan de vloer vast. Deze bouten waren oud en verroest en ik had hulp van mijn zoon nodig om ze los te krijgen. Toen die bouten eenmaal los waren, was het een kwestie van de basis van de vloer tillen.
 3. Til het eruit. Ik moet toegeven dat ik op dit punt nerveus was, want ik had nog nooit gezien wat er onder een toilet zit. Het was behoorlijk smerig. Er kwam geen geur uit de bodempijp, maar rond de omtrek van het grote gat in de vloer zat een ronde ring (flens genoemd) en daarbovenop zat de oude wasring (zie boven). Het doel van de wasring is om de verbinding tussen de toiletpot en de grondbuis af te dichten en te voorkomen dat er water en geurtjes doorlekken, dus dat is een goede zaak.
 4. Let op die wasflens. Het is echter was, en het gewicht van de toiletpot duwt de was in de flens en al die oude, kleverige was moet worden verwijderd voordat de nieuwe wasring kan worden gebruikt. Ik heb het open gat in de vloer afgedekt met een stuk karton om te voorkomen dat oude was en vuil in de grondpijp zouden vallen terwijl ik de flens schoonmaakte. Rubberen handschoenen en oogbescherming zijn vereist.
 5. Maak het geheel schoon. Het kostte maar vijf minuten om de oude was en het vuil op te ruimen, maar dat was het ergste deel van de installatie.

Was flens

Installatie van het nieuwe toilet

 1. Een nieuwe wasflens. Nadat de flens was schoongemaakt, plaatste ik de twee nieuwe bouten die bij het nieuwe toilet waren geleverd in de flens, met de schroefdraad naar boven, zoals aangegeven in de instructies. Daarna heb ik voorzichtig de wasring met de platte kant naar beneden op de flens gedrukt.
 2. Plaatsing van de toiletvoet. Voor de volgende stap had ik de hulp van mijn zoon nodig. Hij hield de toiletbak over de flens en ik bracht de bouten in lijn met de gaten in de bak. Daarna lieten we het voetstuk voorzichtig op de wasring zakken tot het voetstuk de vloer raakte. Toen het voetstuk eenmaal op de vloer lag, moesten we oppassen dat we het niet heen en weer bewogen, want dat zou de wasafdichting kunnen verbreken. Mijn zoon en ik bevestigden de basis aan de vloer met de bijgeleverde ringen en schroeven.
 3. Het laten zakken van de tank. Vervolgens hebben we de tank laten zakken (waarbij we ervoor zorgden dat de grote rubberen ring op de bodem van de tank goed in de toiletvoet paste) en vervolgens hebben we de tank en de voet voorzichtig met bouten aan elkaar vastgemaakt.
 4. Het water weer aansluiten. Toen dat klaar was, sloot ik de watertoevoer weer aan, verbond de tankhendel met de binnenketting en met een gevoel van triomf gecombineerd met angst en beven, zette ik het water aan.

Succes

De eerste spoeling was een succes! Er waren geen tekenen van waterlekkage en het was een openbaring hoe snel mijn nieuwe toilet zijn werk deed. Ik veronderstel dat er veel mensen zijn die niet geïnteresseerd zijn in het persoonlijk vervangen van een toilet en veel mensen zouden een klein fortuin betalen om de klus te vermijden. Ik vond het wel cool hoe gemakkelijk het was.

Let wel, dit verhaal is mijn persoonlijke ervaring. De stappen die ik beschrijf werkten voor mij, maar al onze behoeften zijn verschillend, dus ik moedig u aan om uw eigen onderzoek te doen voordat u een toilet koopt of installeert.

Dit artikel is nauwkeurig en waarheidsgetrouw naar het beste weten van de auteur. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve of amusementsdoeleinden en is geen vervanging voor persoonlijk advies of professioneel advies in zakelijke, financiële, juridische of technische aangelegenheden.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is het vervangen van een toilet moeilijk?

Het vervangen van een toilet is een groot project, maar het is niet zo moeilijk als men zou denken. De moeilijkste taken zijn meestal het selecteren van een nieuw toilet en het verwijderen van het oude. Kies een nieuw toilet zorgvuldig uit. Vraag de dealer of het bestaande leidingwerk moet worden aangepast, wat een klus is voor een gediplomeerd loodgieter.

Hoe gemakkelijk is het om een nieuw toilet te installeren?

How To Replace or Install a Toilet | The Home Depot – Video №1 Deel til de bal op. En lijn het toilet uit over de ankerbouten. Zodra de bouten zijn doorgevoerdMorePart til de bal omhoog. En lijn het toilet op over de ankerbouten. Zodra de bouten door de slang zijn gevoerd, schommel de beugel heen en weer om de wasring te zoeken. En draai dan de moeren met de hand vast. | Start tijd – 1:24

Kun je een toilet installeren zonder een loodgieter?

Waar het op neerkomt. Het is heel goed mogelijk om een complete badkamer te hebben zonder extra loodgieterswerk. Bij sommige doorspoeltoiletten kunt u een gootsteen en zelfs een douche op het afvoersysteem aansluiten zonder dat u een nieuw afvoersysteem hoeft aan te leggen.

Hoe lang nadat een nieuw toilet is geïnstalleerd kunt u het gebruiken?

De beste persoon om dit te vragen is degene die het geïnstalleerd heeft. De meeste mensen vragen hoe snel ze het kunnen gebruiken, niet hoe lang! Hij kan gebruikt worden zodra de watertoevoer is ingeschakeld. Toiletten zijn vastgeschroefd aan de vloerflens, dus er is niets om te drogen of te harden.

Moet je de wasring vervangen als je een toilet verwijdert?

Wanneer u een toilet om welke reden dan ook verwijdert, moet u de wasringafdichting tussen het toilet en de toiletflens (soms ook closetflens genoemd) die aan de vloer is bevestigd, vervangen. Een wasringafdichting wordt gebruikt omdat deze bestand is tegen schimmel en bacteriën en ook na jaren van gebruik zijn afdichtende vermogen behoudt.

Hoe lang kan ik mijn toilet verwijderd laten?

Re: Hoe lang kan een toilet verwijderd blijven? Minimaal 30″ met aan elke kant minstens 15″ vanaf het midden van de pot/uitlaatpijp.

Kun je poepen in een Saniflo toilet?

Het simpele antwoord is dat ja, je kan poepen in een Saniflo toilet. Net als bij normale toiletsystemen kunt u organisch afval in de toiletpot doen en het doorspoelmechanisme gebruiken om het te verwijderen – ook toiletpapier – hoewel net als bij een normaal toilet te veel toiletpapier tot verstoppingen kan leiden.

Hoe lang duurt het om een toilet te vervangen?

Het vervangen van een toilet is een eenvoudige en ongecompliceerde klus, dus u zou in staat moeten zijn om het oude toilet te verwijderen en het nieuwe te installeren in ongeveer twee tot drie uur. Als u echter niet veel ervaring heeft met doe-het-zelven, kunt u misschien een uur of twee toevoegen aan dat tijdsbestek.

Zijn oude toiletten beter dan nieuwe?

Hoewel uw oude toiletten technisch gezien hun werk kunnen doen, zijn ze gewoon niet zo efficiënt als nieuwere modellen. En als uw oude toilet barstjes begint te vertonen, gaat lekken of verstopt raakt, is het vaak beter om het te vervangen in plaats van te herstellen.

Hoeveel kost het om een nieuw toilet te installeren?

Nationaal gemiddelde: $372 Volgens HomeAdvisor variëren de kosten voor het installeren van een toilet van $224 tot $531, met een nationaal gemiddelde van $372. De totale kosten zijn afhankelijk van het type toilet en de complexiteit van de klus. Het duurt ongeveer 2 tot 4 uur voor een loodgieter om een toilet te installeren tegen een basistarief van $ 65 per uur.

Wat is beter wax of rubber toilet afdichting?

Het gebruik van een afdichting zonder was maakt het schoonmaken gemakkelijker en er is minder ruimte voor fouten. Als u de toiletvoet met een wasring moet verwijderen, moet u een andere ring kopen om het toilet opnieuw te installeren. Als je een zegel zonder was gebruikt, is het herbruikbaar zolang het in goede staat is. [Als je een zegel zonder was gebruikt, is het herbruikbaar zolang het in goede staat is.

Gaat de wasring op het toilet of op de flens?

Plaats de wasring op de closetflens, niet op het toilet. Pak het toilet op en plaats het gelijkmatig over de kastflens, zorg ervoor dat de bouten door de boutgaten in de toiletvoet komen. Stel de positie van het toilet nauwkeurig af, zodat het precies staat waar u het hebben wilt, en duw het dan recht naar beneden zodat het de was gelijkmatig samensmelt.

Kan je het toiletgat open laten?

Rioolgassen komen vrij uit open afvoerbuizen van toiletten en kunnen zeker over een langere periode schadelijk zijn, vooral voor kinderen en mensen met ademhalingsproblemen. Door de pijp onmiddellijk af te sluiten of af te dekken en efficiënt te werken in een goed geventileerde ruimte kunnen de gevolgen tot een minimum worden beperkt.

Kun je overal een toilet plaatsen?

Even serieus, het is absoluut mogelijk om overal in huis een toilet te installeren, zelfs in een badkamer. Tegenwoordig hebben huiseigenaren nieuwere opties die ze vroeger niet hadden: spoeltoiletten en rioolwaterafvoerpompen.

Hoeveel kost een Saniflo?

Een volledig SaniACCESS 2 systeem wordt verkocht voor $1,192. 00 (langwerpig) of $1,158. 00 (standaard) maar kan bij UpflushToilet gekocht worden voor slechts $1,013.20 of $984. 30 respectievelijk. Een vervangingspomp kost $843. 00, maar als geautoriseerd distributeur kunnen wij deze verkopen voor 716. 55.

Vorig artikel

Wat betekent Fugazi in jargon?

Volgend artikel

Zijn er Servers in Valorant?

You might be interested in …

Welke kleur trekt de meeste aandacht?

In een concurrerende online markt, wilt u dat uw website de aandacht trekt. Dus, wat is de beste kleur om de aandacht van een gebruiker te trekken? Het hangt echt af van uw algemene kleurenschema. […]

Heeft Netflix 120 Fps?

De meeste video’s die u op Netflix afspeelt, moeten 23,976 frames per seconde zijn, dus de bovenstaande tabel zou moeten gelden voor het grootste deel van wat u afspeelt. Netflix biedt echter ook tests voor […]