27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Kan IPhone 4K YouTube?

Hoe 4K YouTube-video's bekijken op iPhone, iPad en Apple TV

4K biedt een superieure videokwaliteit en scherpere details. Als je snel onbeperkt internet hebt, wil je YouTube-video’s natuurlijk streamen in de allerbeste 4K-resolutie (2160p). Met iOS/iPadOS 14 en tvOS 14 heeft Apple ondersteuning voor YouTube 4K toegevoegd. Hier lees je hoe je YouTube-video’s in 4k kunt afspelen op iPhone, iPad en Apple TV.

Opmerking: iPhone XS, iPhone XS Max en latere modellen ondersteunen YouTube 4K-video’s.

Hoe 4K YouTube-video’s bekijken op iPhone en iPad

 1. Start de YouTube-app en speel een video af.
 2. Speel een video die geüpload is tot 4K, en tik op menu met drie puntjes rechtsboven.
 3. Tik vervolgens op Kwaliteit en kies 2160p.
  Opmerking: Voor iOS 15: In Tik KwaliteitGeavanceerd → Kies 2160p.
 • Niet alle YouTube kanalen maken of uploaden video’s in 4K. Maar iGeeksBlog wel! Bekijk deze video als je wilt controleren of 4K wordt ondersteund op je iPhone of niet.
 • Aangezien iPhone- en iPad-schermen geen 4K zijn, is het ook een goed idee om in 1440p te kijken. Hoogstwaarschijnlijk zul je geen verschil merken.
 • 4K is alleen beschikbaar in de YouTube-app en niet in de Safari-browser.

Hoe 4K YouTube-video’s bekijken op Apple TV 4K

 1. Start de YouTube-app op je Apple TV en speel een video af.
 2. Gebruik het touchpad op de Apple TV-afstandsbediening om de drie verticale stippen pictogram te selecteren.
 3. Kies Kwaliteit en vervolgens 2160p.

Tip: Je kan ook 4K YouTube video’s AirPlayen van je iPhone of iPad naar Apple TV.

Waarom kun je YouTube niet afspelen in 4K op sommige iPhones?

Zelfs nadat je je iPhone of iPad hebt geüpdatet naar het nieuwste OS en de YouTube-app naar de nieuwste versie, is het mogelijk dat je de optie voor 4K-weergave niet ziet. Dit komt omdat (nog) niet alle modellen dit ondersteunen.

Opmerking: Op een van de App Store pagina’s zegt Apple ‘De iPhone 8 en latere modellen, evenals elke iPad Pro, kunnen allemaal 4K HDR-content afspelen.We mogen er dus van uitgaan dat YouTube 4K binnenkort naar meer modellen zal komen!

Achtergrond: YouTube gebruikt de H.264 codec voor lagere videoresoluties zoals 720p, 1080p, etc. Deze codec wordt ondersteund op Apple toestellen. Maar voor 4K gebruikt YouTube de door Google ontwikkelde VP9-codec. Tot iOS 14 en iPadOS 14 ondersteunde Apple dit niet, en kon je dus geen 4K YouTube video’s afspelen. Gelukkig kan dat nu wel!

Dit is hoe je superscherpe, ultra HD 4K YouTube-video’s kunt afspelen op je iOS-, iPadOS- en tvOS-apparaten. Vervolgens moet ik je laten weten dat als je iPhone 11 of 12-serie hebt, je zelfs 4K HDR video’s kunt afspelen! Om te controleren, bezoek dit YouTube-kanaal en speel een van hun video’s af. U zult de optie zien voor 2160p HDR.

Lees volgende:

iGB app

iGeeksBlog heeft affiliate en gesponsorde partnerschappen. We kunnen commissies verdienen op aankopen die via onze links worden gedaan. Dit heeft echter geen invloed op de aanbevelingen die onze schrijvers doen. U kunt hier meer lezen over ons beoordelings- en redactieproces.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kan ik 4K video’s bekijken op iPhone 11?

Nee. Apple iPhone 11 Pro Max heeft slechts een resolutie van 1242 x 2688 pixels, wat prima is voor een 6,5″ scherm. Dit is echter ruwweg de helft van de 4K resolutie. Geen enkele iPhone heeft een 4K scherm, en het is ook niet waarschijnlijk dat dit ooit zal gebeuren.

Kun je 4K kijken op iPhone 13?

De iPhone 11, 12, en 13 series kunnen allemaal zonder problemen 4k video’s afspelen. Open je video gewoon in de Foto’s app en hij zal prima afspelen.

Ondersteunt iPhone 4K-video’s?

Afhankelijk van het model iPhone of iPad kun je video’s opnemen in hoogwaardige formaten, zoals HD, 4K, HD (PAL), en 4K (PAL). Het videoformaat en de beeldsnelheid wijzigen: Tik op Camera en vervolgens op Video opnemen. Selecteer uit de lijst met videoformaten en framesnelheden die uw iPhone of iPad ondersteunt.

Kun je 4K kijken op iPhone 13 pro?

frames per seconde whoa. | Start tijd – 8:13

Hoe schakel ik 4K in op YouTube iOS?

Hoe 4K YouTube video’s bekijken op iPhone en iPadLaunch de YouTube app en speel een video af. Speel een video af die is geüpload tot 4K, en tik op het menu met drie puntjes rechtsboven. Tik vervolgens op Kwaliteit en kies 2160p. Opmerking: Voor iOS 15: Tik in Kwaliteit → Geavanceerd → Kies 2160p.

Waarom is er geen 4K optie op YouTube?

Om te controleren of hun smartphone de nieuwe 4K-optie toont, moeten gebruikers een willekeurige YouTube-video openen en vervolgens op het menu met de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm klikken. Selecteer Kwaliteit, dan zou je de 2160p HDR-resolutie als optie moeten kunnen zien, als de functie op je toestel is uitgerold.

Kan ik 4K video’s bekijken op YouTube?

Je kunt gekochte films in 4K UHD-kwaliteit bekijken met de YouTube-app op in aanmerking komende Smart TV’s en Android TV’s, of met een Chromecast Ultra (met 4K-schermen die geschikt zijn voor HDCP 2.2). UHD-weergave vereist een snellere internetverbinding dan HD- of SD-video’s, omdat YouTube veel meer gegevens moet streamen.

Is HD of 4K beter op iPhone?

Als je een scherper beeld wilt en niet geeft om een grotere bestandsgrootte, gebruik dan 4K in plaats van 1080p. Het is een kwestie van framerate in termen van 4K-opname-instellingen op iPhone. Hogere framesnelheid betekent vloeiendere beweging. 60FPS is beter als je vloeiendere Ultra HD-beelden wilt.

Kan iPhone XS 4K-video’s afspelen?

4K is vier keer de resolutie van 1080p en biedt een fantastische videokwaliteit rechtstreeks vanaf je iPhone. iPhone Xs, Xs Max en Xr bieden allemaal dezelfde 4K-ondersteuning als iPhone 8 en X.

Hoe krijg ik 2160p op YouTube?

Gebruik de YouTube-app om video’s in 4K-resolutie af te spelen. . . . Selecteer het 4K-pictogram. Als een blauw 4K-pictogram wordt weergegeven, bekijkt u inhoud in 4K-resolutie. Als het blauwe 4K-pictogram niet wordt weergegeven, bekijkt u inhoud in andere resoluties. Selecteer 2160p bij de opties voor videokwaliteit.

Hoe zet ik 4K aan op de YouTube app?

Stel de Youtube Video Kwaliteit in op 4K. Tijdens het afspelen van je video, druk op de Enter knop. Druk op de pijltjestoetsen om Meer of het. icoon te selecteren. Selecteer het 4K icoon. Als een blauw 4K icoon wordt weergegeven, bekijkt u inhoud in 4K resolutie. Als het blauwe 4K-pictogram niet wordt weergegeven, bekijkt u inhoud in andere resoluties.

Hoe schakel ik 2160p in op YouTube?

Zodra de video is geladen, tik je op het ellipsmenu in de rechterbovenhoek. Dit zal een aantal opties oproepen en door de optie ‘Kwaliteit’ te selecteren, kunnen gebruikers de 2160p60 of 2160p HDR instellingen selecteren, evenals een groot aantal andere.

Moet ik filmen in 4K of 1080p iPhone?

Als je een scherper beeld wilt en niet geeft om een grotere bestandsgrootte, gebruik dan 4K in plaats van 1080p. Het is een kwestie van framerate in termen van 4K-opname-instellingen op iPhone. Hogere framesnelheid betekent vloeiendere beweging. 60FPS is beter als je vloeiendere Ultra HD-beelden wilt.

Is 60k 4K goed?

FPS verwijst naar de frequentie waarmee opeenvolgende beelden of frames per seconde op een scherm verschijnen. De [email protected] betekent dat een beeld met een resolutie van 3840×2160 of 4096×2160 pixels 60 keer per seconde wordt weergegeven. 60fps – Het zorgt voor een vloeiender beeld. Het wordt veel gebruikt in HD/4K TV, games, sport, en slow motion.

Heeft YouTube 4K op de telefoon?

YouTube Android app heeft nu ondersteuning gekregen voor het afspelen van 4K HDR. 4K-ondersteuning is al een tijdje beschikbaar op iOS en nu kunnen Android-gebruikers ook video’s in 4K HDR bekijken, mits ze in die resolutie of hoger zijn geüpload en HDR ondersteunen.

Vorig artikel

Hoe mengt u een Thistle Hardwall?

Volgend artikel

Wat is een voordeel van een zenuwplexus?

You might be interested in …