27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Kan je Bar Keepers Friend gebruiken op een glazen kookplaat?

Vandaag, maken we

Glazen kookplaten komen met hun eigen uitdagingen. Hoewel ze meestal gemakkelijker schoon te maken zijn dan gas- of elektrische kookplaten, zijn glazen kookplaten vatbaarder voor krassen. Dit kan op zijn beurt de mooie glans van uw kookplaat ruïneren. Voedsel dat vaak op een kookplaat wordt bereid, zoals kaas en suiker, kan de grootste vijand van een kookplaat zijn.

Als deze ingrediënten in contact komen met uw kookplaat (en soms is er geen ontkomen aan), kunnen ze verbranden op het oppervlak, en zelfs vlekken maken. Dus, wat kunt u doen om te voorkomen dat die kleverige, vettige, vastzittende etenswaren een probleem worden? Wij laten u stap voor stap zien hoe u een glazen kookplaat schoonmaakt:

Hoe maak je een glazen kookplaat schoon?

De mensen van TX House Cleaning hebben deze kookplaat schoongemaakt met BKF.

Hoe maak je een glazen kookplaat schoon? - TX House Cleaning - Before Photo Hoe maak ik een glazen kookplaat schoon - TX House Cleaning - Tijdens de fotoHoe maak je een glazen kookplaat schoon - TX House Cleaning - Na foto

Als het gaat om het schoonmaken van een glazen kookplaat (of beter gezegd, het verwijderen van hardnekkig vastzittend voedsel), vinden veel mensen met wie we hebben gesproken dat het een beetje ingewikkeld is: er zijn meerdere reinigingsmiddelen nodig, meerdere gereedschappen, enz. Dat was vroeger misschien wel zo, maar de “reinigingstechnologie” is de laatste jaren behoorlijk indrukwekkend geworden. Wanneer mensen de schijnbaar ontmoedigende taak op zich namen om hun keuken op te ruimen na een grote familiebijeenkomst, was de glazen kookplaat het “speciale project”.

U probeerde niet alleen alle vastzittende smurrie na de bijeenkomst los te krijgen, maar u deed ook uw uiterste best om geen lelijke krassen, vlekken en deuken te maken. Immers, een van de grootste selling points van glazen kookplaten is hoe goed het eruit ziet in een keuken. Gelukkig is het schoonmaken van uw glazen kookplaat eenvoudiger dan ooit tevoren.

Stap 1. Schraap hardnekkige smurrie er voorzichtig af

“Schrapen” is waarschijnlijk niet het woord dat u verwacht te horen wanneer u, heel voorzichtig, uw glazen kookplaat probeert schoon te maken. Toch is dat precies wat u moet doen voordat u een reinigingsproduct gebruikt. Natuurlijk is het heel belangrijk welk gereedschap u gebruikt om die smurrie eraf te schrapen. Je kunt niet niet zomaar een scherp voorwerp gebruiken om de smurrie eraf te schrapen, anders riskeert u het glas te etsen (of zelfs te breken).

Ideaal is een instrument met zachte randen (bij voorkeur van kunststof) waarmee u enige druk kunt uitoefenen. Wij raden u aan onze multifunctionele pannenlikker te gebruiken voor dit doel. Steek een van de nylon messen in het handvat en schraap vastzittende kaas, geharde suikers en gestolde sauzen weg.

Stap 2. Breng reinigingsmiddel aan op het oppervlak en spons

Zodra u alle etensresten van uw kookplaat heeft verwijderd, is het officieel tijd om te “reinigen”. Maak een spons (wij raden de DishFish™ Dual scrubber uit onze Cooktop Cleaning Kit aan) nat met warm water, en giet er Bar Keepers Friend Cooktop Cleaner in. Giet vervolgens wat kookveldreiniger op het oppervlak van het glazen kookveld. Gebruik genoeg om het getroffen gebied te bedekken. Als u klaar bent, gebruikt u de spons om BKF kookplaat reiniger in de resten te wrijven, met een draaiende beweging. Laat het product niet langer dan vijf minuten op het oppervlak zitten.

Wilt u Bar Keepers Friend Cooktop Cleaning Kit in actie zien? Bekijk dan hier onze video:

Stap 3. Vegen en glanzen

Zodra de kookveldreiniger alle laatste restjes heeft losgemaakt, is het tijd om alles weg te vegen. Gebruik dezelfde spons onder warm water en knijp het overtollige reinigingsmiddel en residu eruit. Gebruik vervolgens uw pas gereinigde, enigszins natte spons om het vuil van uw kookplaat te vegen. Doe dit totdat er geen residu meer op het oppervlak zit.

Als alle resten van het oppervlak verdwenen zijn, kunt u een licht bevochtigd washandje gebruiken om het oppervlak schoon te vegen, zodat u een mooie, reflecterende glans krijgt.

Nu u weet hoe u een glazen kookplaat moet schoonmaken, en u het nodige gereedschap hebt om het schoon te maken, denken wij dat uw volgende familiediner een beetje minder stressvol zal zijn. Als u de volgende keer uw glazen kookplaat schoonmaakt, zorg er dan voor dat u een paar voor-en-na foto’s maakt en deel ze hier met ons.

Over de auteur

Felicia Savage is een content strateeg, agile marketing enthousiasteling, en Digital Marketing Manager bij Bar Keepers Friend. Wanneer ze niet schrijft over haar liefde voor Bar Keepers Friend (of haar roestvrijstalen gootstenen schoonveegt), kunt u Felicia vinden sparren in haar muay thai-gym, krabbelen in haar schetsboek of domme kattenvideo’s bekijken op TikTok.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kan ik gewone Bar Keepers Friend gebruiken op een glazen kookplaat?

Als u een glazen kookplaat heeft, zal Bar Keepers Friend poederreiniger ook de klus klaren bij het schoonmaken van aangekoekte rommel zonder krassen of vlekken op het oppervlak te maken – zorg er gewoon voor dat u een niet-schurende doek of spons gebruikt en test het product eerst op een klein oppervlak.

Welke reinigingsmiddelen zijn veilig voor glazen kookplaten?

Azijn is een natuurlijke, goedkope glas kookplaat reiniger en ontvetter die super goed werkt. Vul gewoon een spray fles met witte azijn en breng het aan op uw glas fornuis. Nog beter, bevestig een spuitbus op een standaard azijnfles – het past perfect! Gebruik vervolgens een zachte, vochtige doek om vet en vlekken weg te vegen.

Zal Bar Keepers Friend krassen maken op glas?

Kan ik Bar Keepers Friend gebruiken om glas schoon te maken? Absoluut. De sleutel is om een zo klein mogelijke hoeveelheid BKF te gebruiken als het project toelaat en goed na te spoelen. Het schuurmiddel in BKF maakt geen krassen op glas of porselein wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt.

Hoe krijg ik de waas van mijn glasfornuis?

Om waas van het fornuis te verwijderen, spuit het oppervlak in met azijn en bedek de bovenkant met een goede strooi van zuiveringszout. Leg een hete, vochtige handdoek over het fornuis en laat het 15 minuten zitten. Veeg het zuiveringszout op met een zachte spons of vochtige handdoek en besproei het oppervlak nogmaals met azijn.

Is Bar Keepers Friend veilig?

Bar Keeper’s Friend is een bekend merk in de industrie dat op grote schaal wordt gefabriceerd. Het bevat oxaalzuur als belangrijkste reinigingsbestanddeel en bevat ook veldspaat en lineair natriumdodecylbenzeensulfonaat. Het wordt algemeen als veilig beschouwd.

Kan je Dawn afwasmiddel gebruiken op een glasfornuis?

Om beschadiging van uw fornuis te voorkomen, dient u altijd een niet-schurend doekje en een mild schoonmaakmiddel te gebruiken. Dawn® afwasmiddel maakt het reinigen van oppervlakken van het fornuis zo gemakkelijk – of het nu glas, keramiek, emaille of roestvrij staal is. De unieke formule breekt vetdeeltjes snel af en is toch zacht genoeg om geen schade aan te richten.

Is Bar Keepers Friend schurend?

Bar Keepers Friend reinigingsmiddel bevat oxaalzuur, dat kalkafzettingen van hard water afbreekt en verwijdert. Beter nog, het is niet schurend, dus veilig voor roestvrij staal. Zorg ervoor dat u uw roestvrij staal altijd droogt met een zachte doek of handdoek om te voorkomen dat er vocht op het oppervlak blijft zitten.

Kan je Bar Keepers Friend en Dawn mengen?

Gebruik Bar Keepers Friend regelmatig om te voorkomen dat vlekken zich ophopen. Meng Bar Keepers Friend niet met andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen, inclusief die met afwasmiddel of bleekmiddel!

Hoe maak je een zwart glazen fornuis schoon?

Dagelijks schoonmaken Allereerst is de makkelijkste manier om uw glazen fornuis schoon te houden, het oppervlak na elk gebruik af te vegen. Gebruik bij voorkeur een microvezeldoek of spons bevochtigd met azijn of water, en nooit een schuursponsje of schrobborstel.

Waar kunt u Bar Keepers Friend voor gebruiken?

Bar Keepers friend is universeel bekend als de ultieme allesreiniger. Mensen gebruiken BKF producten in hun keukens, baden, buitenshuis en op hun werkplekken. Zij gebruiken BKF om palen en pannen, ovens, antiek, badarmaturen, vensterglas, grills, en gevelbekleding schoon te maken.

Kun je Bar Keepers Friend en Dawn afwasmiddel mengen?

Gebruik Bar Keepers Friend regelmatig om te voorkomen dat vlekken zich ophopen. Meng Bar Keepers Friend niet met andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen, inclusief die met afwasmiddel of bleekmiddel!

Hoe maak je een zwart glazen fornuis schoon zonder strepen?

Het enige wat je hoeft te doen is een ½ deel azijn en water te mengen in een lege sprayflacon en dit te gebruiken om zwarte apparaten zoals magnetron, koelkast of vaatwasser schoon te maken. Spuit de oplossing rechtstreeks op het aangetaste gebied en veeg etensvlekken en oliespatten weg met een schone microvezeldoek.

Kan ik een magische gum gebruiken op mijn glasfornuis?

Stappen voor het schoonmaken van een glazen fornuis: Spoel af met schoon water. Maak de overgebleven delen schoon met een glasreiniger of de Magic Eraser. Beide zijn effectief in het verwijderen van de gekookte op vlekken die moeilijker te verwijderen zijn. Spoel de doek en het oppervlak regelmatig af om te zien hoeveel vooruitgang u boekt.

Zal Bar Keepers Friend krassen van glas verwijderen?

Het schuurmiddel dat gebruikt wordt in BKF zal geen krassen achterlaten op glas of porselein wanneer het op de juiste manier gebruikt wordt. ” – Bar Keepers Friend FAQ.

Verwijdert Bar Keepers Friend kalkaanslag?

Verwijderen van kalk – Bar Keepers Friend verwijdert kalkaanslag en hard water vlekken beter dan andere top-selling reinigingsmiddelen. Porselein – Gebruik Bar Keepers Friend elke dag om porseleinen oppervlakken te reinigen en te doen glanzen. Het is ook effectief tegen hardnekkige vlekken en roest.

Vorig artikel

Welke slag was het keerpunt van de Revolutionaire Oorlog?

Volgend artikel

Verliest Naruto het negenstaartige beest?

You might be interested in …

Kun je Mod Podge over Epoxy?

Nu de populariteit van Mod Podge in een snel tempo blijft toenemen, beginnen steeds meer mensen zich te realiseren hoe veelzijdig Mod Podge eigenlijk is. Dit heeft ertoe geleid dat een aantal mensen vragen hebben […]

Komt beton van nature voor?

Bestaat er een plek waar het juiste mengsel en de juiste procedure in de natuur voorkomen en cement produceren zonder onze hulp? Edit ik bedoelde beton, niet cement Het antwoord is ja. In algemene zin […]

Is Epoxy op waterbasis Toxisch?

Epoxy vloer coatings zijn een goede keuze voor een breed scala van bedrijven. Epoxy geeft je een sterke, duurzame vloer die is zeer gemakkelijk te reinigen en moeilijk voor verontreinigingen om op te groeien. U […]