27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Kan je brood roosteren in een heteluchtmagnetron?

Kan een convectie magnetron fatsoenlijke toast, zoals een toaster oven zou doen of een bon fide oven ingesteld op broil? Ik heb veel gelezen op het internet en in handleidingen van Sharp, Bosch, enz. en ik heb niets gevonden. Ik weet dat je in een magnetron geen toast kunt maken, maar dit zijn convectie magnetrons waar we het hier over hebben.

Hoor liever van iemand die daadwerkelijk zo’n ding heeft in plaats van iemand die alleen maar dingen leest als “CompuBroil®, CompuRoast®, CompuBake® – berekent automatisch de tijden/temperaturen van braden, roosteren en bakken” van de www.sharpusa.com website zoals ik 🙂

Bijkomende specifieke vereisten voor onze situatie zijn een “Over The Range” (OTR) oplossing, waarvoor er vaak microgolf- en convectiemicrogolfoplossingen zijn met 300CFM ventilatie en verlichting voor onze kookplaat. We zijn niet op zoek naar een aanrecht. Vandaar de wens om te zien of deze convectiemagnetrons het kunnen doen!

Bij voorbaat dank!

5 Antwoorden 5

Ik weet dat het een oude post is… Maar ik heb net toast gemaakt in mijn magnetron/convectie combi en het is goed… Ik heb mijn brood in de magnetron ontdooid en het daarna 10 minuten op het metalen rooster gelegd op 425 graden. Het werkte. Ik weet dat het 10 minuten zijn, maar zo kon ik de eieren koken enz.

Brood roosteren gaat via de Maillard Reactie en vereist een droge warmte. Broodroosters en toaster ovens (en conventionele ovens) gebruiken stralingswarmte. Convectieovens gebruiken convectie, zoals de naam al zegt, en dit is zeer zeker een droge en zeer gelijkmatige warmte; de vraag is of een convectie-magnetron werkelijk een convectieve omgeving biedt, zoals een high-end convectie-oven.

En daar ligt over het algemeen het probleem. Convectie magnetrons (AKA magnetron convectie ovens) zijn meestal geen echte convectie ovens. Ze gebruiken een combinatie van microgolven en convectiestromen, die snel stomen veroorzaken en de Maillard reactie remmen. Dit is niet echt een probleem met, laten we zeggen, kip, maar het is een groot probleem met brood. U zult veel van dezelfde problemen hebben als met een gewone magnetron – het brood zal verbranden voordat het geroosterd is.

Wat u echt wilt is een magnetron toaster oven. Die bestaan, en zijn vaak erg goedkoop. Als het niet echt een combinatie magnetron/toaster oven is, dan zal het niet erg goed zijn in roosteren.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kun je een heteluchtoven als broodrooster gebruiken?

Convectieovens moeten niet gebruikt worden om toast te maken. Ze mogen ook niet worden gebruikt om dingen te koken die kleiner zijn dan de ovenholte. Als u iets kleins wilt koken, zoals een stuk toast of een diepvriespizza, dan is een broodroosteroven een betere optie.

Hoe bak je brood in een convectie magnetron?

graden Celsius. Gooi dit over de grill. En laat toasten en serveer dit brood met je favoriete jam of boter. | Start tijd – 1:59

Kan ik magnetron gebruiken om brood te roosteren?

Door de manier waarop magnetrons werken, kun je er geen toast in maken. Om toast te maken heb je stralingswarmte nodig om het brood te laten uitdrogen, in een magnetron zorgen de golven ervoor dat de watermoleculen bewegen en vibreren, maar dit betekent dat ze niet kunnen ontsnappen waardoor het brood uitdroogt en een rubberachtige textuur krijgt.

Moet je brood bakken met convectie?

Naast het gelijkmatiger bakken van je brood, kan een convectieoven het brood tot 25 procent sneller en op een lagere temperatuur bakken dan een traditionele oven. Ook hoeft u een heteluchtoven niet te verwarmen voor het bakken. Deze voordelen besparen u tijd en kunnen uw energiekosten verlagen.

Hoe lang bak je brood in een convectieoven?

Dunne platte broden hebben meestal tussen de 5 en 15 minuten nodig om te bakken, iets minder dan dikke platte broden en broodjes, die allemaal 15 tot 25 minuten nodig hebben om te bakken. Hearth brood zal ongeveer 35 tot 50 minuten duren, en uw basis broden gekookt in een brood pan zal 45 tot 60 minuten duren.

Roosteren toaster ovens beide kanten van het brood?

Braden lijkt veel op grillen, omdat de hitte van één kant komt. Met de broilstand gebruikt uw toaster oven directe stralingswarmte van alleen de bovenste elementen. De hitte komt maar uit één richting. Als u beide kanten van een voorwerp wilt bakken, moet u het omdraaien.

Roosteren broodroosters goed?

Een toaster oven is een multifunctioneel apparaat waarmee je brood kunt roosteren en voedsel kunt bakken of opwarmen. Het is een leuk alternatief voor het opstoken van uw grote oven, vooral in warmere maanden. Het is ook handig in een kleine huurwoning met een kleine keuken en een oven die niet goed werkt (of helemaal niet aanwezig is).

Wat is het verschil tussen convectie roosteren en convectie bakken?

“Convectie bakken gebruikt het convectie element voor de warmte en de ventilator voor de luchtcirculatie. Convect roosteren gebruikt de ventilator, maar naast het convectie element, zal het de bak en braad elementen inschakelen indien nodig om de warmte te controleren. Dat is de reden waarom je tijdens het roosteren de bovenkant van het braadstuk bruin ziet worden.

Wat is een convectie magnetron?

Convectie magnetrons combineren conventionele magnetron technologie met een extra verwarmingselement en ventilator, waardoor u voedsel kunt bakken, braden en knapperig kunt maken, samen met algemeen snel opwarmen. Een convectie magnetron kan dienen als een andere oven of zelfs als de belangrijkste oven in kleine ruimtes zoals campers.

Is een convectie magnetron beter dan een gewone magnetron?

Door de ventilator die de lucht circuleert, koken convectie magnetrons gelijkmatiger dan andere magnetrons. En, nogmaals, ze zijn beter in het bruinen. Dat betekent dat convectie magnetrons zeer geschikt zijn voor taarten en koekjes.

Kun je een heteluchtoven gebruiken als een magnetron?

Een convectieoven verwarmt het voedsel van buitenaf tot hogere temperaturen dan een magnetron. Een heteluchtoven kan alle functies van een magnetron uitvoeren en heeft een aantal extra functies. Een heteluchtoven is energiezuiniger dan een oven, broodrooster en grill.

Is het beter om brood te bakken op convectie?

Naast het gelijkmatiger bakken van je brood, kan een convectieoven het brood tot 25 procent sneller en op een lagere temperatuur bakken dan een traditionele oven. Ook hoeft u een heteluchtoven niet te verwarmen voor het bakken. Deze voordelen besparen u tijd en kunnen uw energiekosten verlagen.

Moet ik de convectiestand gebruiken voor brood?

Bij recepten die moeten rijzen, zoals cakes, brood of andere baksels, kunt u vreemde resultaten krijgen met een convectie oven. Wij raden u aan een conventionele oven te gebruiken voor alle recepten die moeten rijzen, omdat u niet wilt dat de buitenkant gaar wordt voordat de binnenkant klaar is met rijzen.

Wat is de beste oven om brood te bakken?

Convectie ovens zijn een van de meest voorkomende onderdelen van commerciële bakkerij apparatuur. Ze zijn zeer geschikt voor het snel en gelijkmatig bakken van verschillende producten, van broden tot koekjes, taarten en brownies. Hun gebruik van interne ventilatoren om de lucht te circuleren zorgt voor een gelijkmatige bruinkleuring en herhaalbare resultaten.

Wanneer moet u geen convectieoven gebruiken?

Wanneer u convectie niet moet gebruiken Omdat de ventilator lucht rond de binnenkant van de oven blaast, kan vochtig voedsel dat snel kan verschuiven of spatten (zoals snelgebakken brood, vla en andere baksels) droog en ongelijkmatig gebakken uit de oven komen. Soms vertonen koekjes of cakes een “zandverstuiving” door de bewegende lucht.

Vorig artikel

Moet je een spuitbus doorprikken?

Volgend artikel

Welke lijm werkt in een vriezer?

You might be interested in …

Wat zijn vertekende en onvertekende steekproeven?

Een steekproefmethode wordt vertekend genoemd als zij systematisch bepaalde uitkomsten bevoordeelt ten opzichte van andere. Steekproeffouten worden soms ook wel ascertainment bias (vooral in biologische gebieden) of systematic bias genoemd. Vertekening kan opzettelijk zijn, maar […]

Wat zijn de 2 soorten deeg?

Deeg dat op het aanrecht wordt geklopt of in een pan wordt gegleden, is een veelzijdig ingrediënt bij het bakken. Al millennia lang maken mensen eenvoudige mengsels van bloem, water en vet om een basisbehoefte […]