27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Kun je een man leuk noemen?

Ik ben met talloze vrouwen uit geweest en het heeft me altijd verbaasd hoe weinig ze over mannen weten. Als er niets anders is, is deze blog een uitlaatklep om mijn verbazing te uiten over de onwetendheid van de typische vrouw over de mannelijke mentaliteit. Het is hooguit een betrouwbare bron van advies voor vrouwen die hun kansen bij het andere geslacht willen verbeteren.

maandag, juni 4, 2012

Wat mannen denken over “schattig” genoemd worden

Een lezer vroeg onlangs wat mannen ervan vinden als ze “schattig” worden genoemd.

Ik heb een zeer aangrijpende herinnering aan de eerste keer dat ik een meisje een jongen “schattig” hoorde noemen. Het was toen ik ongeveer 11 jaar oud was. Mijn vrienden en ik waren in de speeltuin tijdens de pauze, en moesten dringend een recent gerucht bevestigen dat één van de meisjes uit onze klas één van onze vrienden “leuk” vond. Dus natuurlijk gingen we als groep de confrontatie aan met haar en haar vrienden om het te onderzoeken. Ik ben vergeten of het meisje in kwestie de opmerking maakte, of dat het een van haar vriendinnen was die namens haar sprak, maar het saillante antwoord was dat ze onze vriend “schattig” vond.

Ik had meteen een afkeer van dat woord. Ik herinner me dat ik het neerbuigend en ongepast vond klinken – of, zoals mijn verfijnde 11-jarige geest het formuleerde, “alsof hij een klein konijntje was of zo.” Ik herinner me dat ik onmiddellijk haar gebruik van het woord in twijfel trok en haar duidelijk maakte dat ik het haatte. Zeventien jaar later is mijn mening nog niet veel veranderd, al is hij wel wat afgezwakt door het steeds algemener gebruik van het woord.

Hoe dan ook, dat was een lange manier om te zeggen dat ik denk dat het oerinstinct in een man het niet leuk vindt of zelfs haat om “leuk” genoemd te worden, of meer specifiek, we haten wat “leuk” impliceert. Mannen willen bewonderd worden, niet aanbeden, en dit bijvoeglijk naamwoord versterkt niet bepaald het vertrouwen van een man in de bewondering van een vrouw. Een vrouw die een man “leuk” noemt is vergelijkbaar met een man die een vrouw “aardig” noemt, wat je begrip dat hij je aanbidt, of zou kunnen aanbidden, sterk ondermijnt – of op zijn minst, dat hij je ziet als een vrouw die aanbeden zou kunnen worden. Het degradeert je tot het rijk van “matig aantrekkelijk”, op dezelfde manier waarop “leuk” een man degradeert tot het rijk van “opgemerkt maar genegeerd”. Toegegeven, dit is niet altijd wat een vrouw bedoelt, aangezien “leuk” geleidelijk aan steeds meer gewicht in de schaal is gaan leggen als een typische descriptor voor “aantrekkelijk”. Maar het is op zijn best dubbelzinnig voor mannen, en het geeft nog steeds weinig blijk van bewondering.

Dit zou ook moeten verklaren waarom “knap” een slechte vervanger is voor “leuk”. Als je een man verbaal wilt behagen, stel ik voor om te proberen je waardering voor zijn sterke punten uit te drukken. De volgende keer dat hij een goede opmerking maakt, probeer hem dan te zeggen (ervan uitgaande dat je dat echt vindt) “je bent zo slim, daar zou ik nooit aan gedacht hebben. ” Of als je zijn zelfvertrouwen en leiderschapscapaciteiten bewondert, vertel hem dan (als de gelegenheid zich voordoet) hoe leuk je het vindt om te zien hoe zijn vrienden stoppen en luisteren als hij spreekt. Als je van zijn fysieke kracht houdt, vertel hem dan hoe fijn je het vindt om je zwak of klein te voelen in zijn armen de volgende keer dat hij je vasthoudt. Of als je van zijn zelfvertrouwen houdt, vertel hem dan hoe je zou willen dat je mensen met hetzelfde gemak kon confronteren als hij doet.

Dit soort complimenten benadrukken zijn mannelijke sterke punten en je bewondering daarvoor, in plaats van zijn fysieke aantrekkelijkheid te bagatelliseren, wat ongeveer het enige is wat je bereikt met “schattig”.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kan ik schattig zeggen tegen een jongen?

Een vrouw of vrouwen kunnen op elk moment zeggen dat een jongen schattig is – ze hoeven niet op een date te zijn of zo. Het is gewoon een leuke manier om te zeggen dat een man aantrekkelijk is.

Wat kan ik zeggen in plaats van een jongen schattig te noemen?

beauteousattractive. bonny. comely. easy on the eyes. fine-looking. good-looking. gorgeous. handsome.

Hoe vertel je een jongen dat hij leuk is?

Hoe vertel je een jongen dat hij knap is over Tekst1 “Goede morgen, knapperd. “2 “Je bent de knapste jongen die ik ooit heb gekend. “3 “Ik mis je knappe gezicht. “4 “Je zag er zo goed uit vandaag. “5 “Je ziet er zo knap uit op die foto!”6 “Stuur me een selfie. “7 We zijn een knap stel. “

Is een jongen knap noemen een compliment?

Ja, het woord ‘schattig’ heeft een beetje een kinderachtige connotatie en vandaar dat jongens meestal niet graag met dat yupp geassocieerd worden. Niettemin, voor de jongens, leer het te nemen als een compliment. Het is slecht om mensen bij namen te noemen die ze niet leuk vinden.

Mag je een jongen Hottie noemen?

Een specifiek mannelijke versie van hottie zou dreamboat zijn. De term vos wordt meestal gebruikt in verwijzing naar een man, terwijl foxy de vrouwelijke versie is. De term dish of dishy wordt meestal gebruikt in verwijzing naar een man. Elk van deze termen is al enige tijd in gebruik en kan daarom vandaag de dag een beetje gedateerd overkomen.

Kan ik schatje zeggen tegen een jongen?

Hoi, Daffodil! Schatje’ kan gebruikt worden om mannetjes en vrouwtjes te beschrijven. Schatje’ is meer geschikt om jongere mensen te beschrijven. Een vijfjarige jongen of meisje zou een ‘schatje’ genoemd kunnen worden.

Is het een flirt om een jongen schattig te noemen?

Of ze nu in het beginstadium van een relatie zijn of nog aan het flirten zijn, schattig is een ideaal compliment. Jongens vinden het leuk als iemand hen schattig noemt omdat het informeel is en niet veel druk legt op hen in de situatie.

Vinden jongens het leuk om schattig genoemd te worden?

Veel jongens vinden het leuk als iemand hen schattig noemt omdat ze zich dan op een bepaalde positieve manier over zichzelf voelen. Sommige mannen hebben echter een hekel aan het woord. Je kunt de bovenstaande stappen gebruiken om je te helpen bepalen of je crush of partner van het compliment geniet.

Moeten meisjes jongens schattig noemen?

Het betekent meestal “goed uitziend. “Heet’ heeft een meer openlijke seksuele ondertoon, maar ‘schattig’ kan je nog steeds een date bezorgen. De context is belangrijk. Als een meisje tegen haar vriendin zegt dat een jongen leuk is, dan vindt ze hem waarschijnlijk aantrekkelijker dan als haar vriendinnen haar hadden gevraagd “Is die jongen leuk?” Waarom?

Wat zegt Cutiepie?

Definitie van cutie-pie : een schattig persoon : liefje.

Wat verstaat een jongen onder schattig?

Schattig kan een plagerig, flirterig compliment zijn. Als een jongen je schattig noemt, kan hij speels zijn en een grapje maken om de stemming tussen jullie twee te verlichten. Schattig is iets dat iemand met wie je aan het daten bent tegen je kan zeggen als ze je echt goed kennen en met je willen spelen en gek doen.

Kun je een jongen schatje noemen?

‘Schatje’ kan gebruikt worden om mannetjes en vrouwtjes te beschrijven. Schatje’ is meer geschikt om jongere personen te beschrijven. Een vijfjarig jongetje of meisje zou een ‘schatje’ genoemd kunnen worden. Een 35 jarige man zou ‘knap’ zijn en een 35 jarige vrouw zou ‘mooi’ zijn.

Kan ik Cutie gebruiken voor een jongen?

Hoi, Daffodil! ‘Cutie’ kan gebruikt worden om mannetjes en vrouwtjes te beschrijven. Schatje’ is meer geschikt om jongere mensen te beschrijven. Een vijfjarige jongen of meisje zou een ‘schatje’ genoemd kunnen worden.

Mag ik een jongen cutie pie noemen?

Wat betekent ‘cutie pie’? Cutie pie is een term van vertedering en genegenheid die vooral gebruikt wordt om jonge kinderen aan te spreken, net zoals sweetheart, sweetie, of darling. Je kunt een jong kind een cutie pie noemen of je kunt een jong kind aanspreken als cutie pie, zoals in Hey, cutie pie! Ik heb je gemist!

Is het flirten om iemand schattig te noemen?

Hij is speels aan het flirten. Schattig kan een plagend, flirterig compliment zijn. Als een jongen je schattig noemt, kan hij speels zijn en een grapje maken om de stemming tussen jullie twee te verlichten. Schattig is iets dat iemand met wie je uitgaat tegen je kan zeggen als ze je echt goed kennen en met je willen spelen en gek doen.

Vorig artikel

Kan een Stetson hoed nat worden?

Volgend artikel

Is wit de donkerste kleur?

You might be interested in …

Wat gebeurt er met aluminium in een brand?

Aluminium is uniek in alle elementen op het periodiek systeem, omdat het twee correcte spellingen heeft. Aluminium is populair in Noord-Amerika, maar de rest van de wereld gebruikt aluminium. Ze zijn allebei correct, ongeacht wat […]

Kun je met een zwaard door bot snijden?

Kevlar is iets beter bestand tegen snijden, maar het is helemaal niet zo sterk tegen snijden. Je bent waarschijnlijk genaaid tegen elk wapen met een mes. Volgens een snelle zoektocht op internet, kun je gewone […]

Hoe worden kipreepjes gemaakt?

Natuurlijk, het is allemaal gepaneerd en gefrituurd vlees, maar wat zijn het precies? Deel dit verhaal Deel dit op Facebook Deel dit op Twitter Delen Alle opties voor delen: Wat is het verschil tussen Kip […]