27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Kun je je huis verwarmen met kolen?

Jeff Brady 2010

John Ord uit Susquehanna, Pa., laadt zakken antracietkool van 40 pond in zijn auto. Hij behoort tot de minder dan 130.000 huishoudens in de Verenigde Staten die nog steenkool gebruiken om hun huis te verwarmen. Jeff Brady/NPR onderschrift verbergen

John Ord uit Susquehanna, Pa., laadt zakken antracietkool van 40 pond in zijn auto. Hij behoort tot de minder dan 130.000 huishoudens in de Verenigde Staten die nog steenkool gebruiken om hun huis te verwarmen.

Om de paar weken doet John Ord iets ongebruikelijks voor de meeste mensen die in 2019 leven – hij stopt bij een plaatselijke ijzerhandel op het platteland in het noordoosten van Pennsylvania om kolen te kopen om zijn huis te verwarmen.

Onlangs gaf hij ongeveer 56 dollar uit om 400 pond steenkool te kopen. Dat zal zijn huis van 2.400 vierkante meter een paar weken lang op een aangename 70 tot 72 graden houden.

“Dit is het glamoureuze gedeelte,” zegt Ord, terwijl hij zakken antracietkool uit Pennsylvania achter in zijn witte stationwagen laadt.

Als hij thuiskomt, sjouwt Ord de kolen naar beneden naar zijn kelder, waar hij een zak openscheurt, hem op borsthoogte optilt en hem in een trechter achter op zijn kolenkachel laadt.

Dat is veel meer werk dan de meeste Amerikanen met gas- of elektrische verwarming doen om hun huis warm te houden. Zij kunnen gewoon een thermostaat instellen en het vergeten. Maar Ord zegt dat dit eigenlijk minder werk is dan de houtkachel die hij afgelopen herfst verving.

Ord laadt een trechter aan de achterkant van zijn kolenkachel. Hij zegt dat 400 pond steenkool zijn huis van 2400 vierkante meter in de winter een paar weken tussen de 70 en 72 graden zal houden. Jeff Brady/NPR onderschrift verbergen

Ord laadt een trechter aan de achterkant van zijn kolenkachel. Hij zegt dat 400 pond steenkool zijn huis van 400 vierkante meter in de winter een paar weken lang tussen de 70 en 72 graden zal houden.

“Tussen het snijden [van het hout], het stapelen, het laten rijpen, het verplaatsen naar de ruimte waar je het nodig hebt en dan het laden van de kachel,” zegt Ord, vereist hout veel meer handelingen.

De kolenkachel van Ord brandt 24 uur per dag als het koud is. Hij houdt van de constante warmte die hij afgeeft en zegt dat het goedkoper is dan zijn andere opties – olie en elektriciteit.

Terwijl de meeste energiecentrales in de Verenigde Staten bitumineuze steenkool verbranden, is Noordoost-Pennsylvania erg trots op zijn antracietkool, die glanzender en harder is dan je zou verwachten. Ord zegt dat het ook schoner brandt.

Antracietkool wordt gedolven in het noordoosten van Pennsylvania. Ongeveer 63.000 huishoudens in de staat verbranden steenkool voor verwarming. Jeff Brady/NPR onderschrift verbergen

Antracietkool wordt gedolven in het noordoosten van Pennsylvania. Ongeveer 63.000 huishoudens in de staat verbranden steenkool voor verwarming.

Om dit te demonstreren, gaat hij naar buiten en wijst omhoog naar een witte schoorsteen. “Helemaal geen rook. Er zit geen luchtje aan,” zegt Ord.

Maar het verbranden van antracietkool stoot meer kooldioxide per eenheid warmte uit dan vrijwel elke andere brandstof, volgens de Energy Information Administration. Daarmee draagt het bij aan de klimaatverandering.

Voorstanders van antraciet wijzen erop dat het minder zwavel bevat dan bitumineuze steenkool, maar milieuactivisten zeggen dat schoner niet hetzelfde is als schoon.

“Het stoot nog steeds een behoorlijke hoeveelheid gevaarlijke zwaveldioxide uit, evenals zware metalen zoals lood, arsenicum en kwik,” zegt Tom Schuster van de Beyond Coal-campagne van de Sierra Club. Hij zegt dat iedereen die zich zorgen maakt over zijn bijdrage aan de klimaatverandering, het verbranden van steenkool voor verwarming zou moeten vermijden.

De antracietkolenindustrie is van mening dat deze industrie zo klein is dat ze geen grote bijdrage levert aan de uitstoot van broeikasgassen.

“Als je kijkt naar de grootste CO2-producenten ter wereld, dan zijn wij dat niet,” zegt Matt Atkinson, mede-eigenaar van Leisure Line Stove Company in Berwick, Pa. “En zelfs als we onze huidige verkoop verviervoudigen, zou het nog steeds geen probleem zijn.”

Op zoek naar een nieuwe generatie klanten

Er was een tijd dat steenkool koning was in de huisverwarmingsindustrie. In 1940 verbrandde meer dan de helft van de Amerikaanse huishoudens steenkool, volgens het Census Bureau. Het was een grote handel en zo’n deel van de cultuur dat advertenties van steenkoolbedrijven regelmatig op de radio te horen waren.

Luister hier naar een radioreclame van Blue Coal uit 1953:

Blue Coal Jingle

(Credit: Pennsylvania Historical and Museum Commission/Pennsylvania Anthracite Heritage Museum)

Na tientallen jaren van verval gebruiken vandaag minder dan 130.000 huishoudens steenkool voor verwarming. De helft daarvan bevindt zich in Pennsylvania, en de kolenindustrie van de staat wil dat aantal verhogen. Ze heeft een plan om meer klanten aan te trekken.

Atkinson is een van degenen die de campagne leiden. Hij kocht Leisure Line met een zakenpartner in 2009 en zegt dat hij in de kolenkachelbusiness is gestapt nadat hij de kachel van een vriend had ervaren.

Matt Atkinson, mede-eigenaar van Leisure Line Stove Company, in de fabriek van het bedrijf in Berwick, Pa. Zijn bedrijf hoopt meer mensen aan te moedigen over te schakelen op het verbranden van antracietkool om hun huizen te verwarmen. Jeff Brady/NPR onderschrift verbergen

Matt Atkinson, mede-eigenaar van Leisure Line Stove Company, in de fabriek van het bedrijf in Berwick, Pa. Zijn bedrijf hoopt meer mensen aan te moedigen over te schakelen op het verbranden van antracietkool om hun huizen te verwarmen.

“Toen ik de deur opende, voelde ik een warmte die ik nog nooit eerder had gevoeld. En ik was meteen verkocht,” zegt Atkinson. Praat met voorstanders van kolenverwarming in Pennsylvania, en je zult dit herhaaldelijk horen – dat er geen warmte bestaat die zo intens is als kolenverwarming.

Het is duidelijk dat veel mensen in het noordoosten van Pennsylvania, het hart van antracietkoolland, een emotionele band hebben met deze fossiele brandstof.

“Je hebt hier mensen die hun over-over-overgrootvaders mijnwerkers waren. Hun grootvaders waren mijnwerkers. Het is een mijnwerkersfamilie,” zegt Andrew Meyers, verkoopmanager voor Blaschak Coal Corp. Zijn bedrijf leidt ook de campagne om nieuwe klanten aan te trekken.

“Atkinson: “Het gaat vooral om het vergroten van het marktaandeel in de huisverwarmingsindustrie. Hij hoopt een nieuwe generatie klanten aan te trekken met de boodschap dat ze geld kunnen besparen op de verwarming van hun huis als ze voor steenkool kiezen.

Kelly Brown staat voor een stapel kolen. Het bedrijf van haar familie, F.M. Brown’s Sons, verkoopt al bijna een eeuw steenkool. Jeff Brady/NPR onderschrift verbergen

Kelly Brown staat voor een stapel steenkool. Het bedrijf van haar familie, F.M. Brown’s Sons, verkoopt al bijna een eeuw steenkool.

In Reading, Pa., verwelkomt Kelly Brown de campagne. Het bedrijf van haar familie, F.M. Brown’s Sons, verkoopt al bijna een eeuw steenkool en is een van de weinige die de neergang van de industrie heeft overleefd.

“In dit gebied waren er waarschijnlijk zo’n 50 steenkoolbedrijven. Langzaam, een voor een, begonnen ze te sluiten,” zegt Brown. Nu is haar bedrijf het enige dat nog over is in Berks County.

Ze zegt dat de industrie in de loop der jaren haar milieuprestaties heeft verbeterd. Pennsylvania was de eerste staat die een wet aannam om verlaten mijnen te saneren, en tegenwoordig maken steenkoolbedrijven graag reclame voor hun werk op dit gebied.

Gezien Pennsylvania’s overvloedige steenkoolreserves en een grotere focus op het verbeteren van de milieuprestaties van steenkool, hoopt Brown dat de industrie een comeback zal maken. “Misschien niet tijdens mijn leven, maar ik denk dat het tij zal keren,” zegt ze.

Tot nu toe beweegt de trend zich niet in Browns voordeel. Zelfs in Pennsylvania blijft het aantal huishoudens dat steenkool gebruikt voor verwarming gestaag dalen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is het veilig om je huis te verwarmen met kolen?

Het verbranden van kolen voor verwarming kan een uitstekende keuze zijn als het veilig gebeurt. De beste kwaliteit steenkool, bekend als antraciet, is te koop en kan worden gebruikt in veel kolenkachels, verwarmingstoestellen en boilers.

Hoeveel steenkool is er nodig om een huis te verwarmen?

Aangezien er typisch 3 koudere maanden per winter zijn zou je kolenverbruik ongeveer 4 ton per stookseizoen zijn. Dit zou een typisch verbruik zijn voor een huis van 2500 vierkante meter dat goed geïsoleerd is.

Hoe verwarm je een kamer met kolen?

. | Start tijd – 2:27

Branden huizen nog steeds kolen?

Ja, steenkool. CONCORD – Steenkool, eens de dominante brandstof voor het verwarmen van gebouwen en het aandrijven van de industrie in New England, is bijna geheel uit beeld verdwenen.

Hoe lang gaat een zak steenkool mee?

Resultaten kunnen variëren, maar de gemiddelde brandtijd tussen ladingen varieert van 8-24 uur. Deze brandtijden kunnen de gemiddelden overschrijden, afhankelijk van de situatie aangezien elke situatie anders is. Hoeveel BTU’s zitten er in antraciet kolen? Er zitten ongeveer 13.500 BTU per pond antracietkolen in.

Hoe lang brandt een stuk steenkool?

De vluchtige rook die vrijkomt uit de kolen kan nog vlam vatten en kan tot 30 minuten branden.

Is houtskool hetzelfde als steenkool?

Steenkool is een natuurlijk mineraal dat zich in de loop van miljoenen jaren vormt, terwijl houtskool een gefabriceerd product is dat van hout wordt gemaakt. Terwijl steenkool in zijn natuurlijke staat nooit alleen wordt gebruikt in een barbeque of rookoven, wordt het vaak toegevoegd aan houtskool briketten om de energiedichtheid te verhogen.

Bij welke temperatuur brandt steenkool?

De verbranding van steenkool kan verbrandingsgassen produceren die zo heet zijn als 2.500 °C, maar het gebrek aan materialen die tegen een dergelijke hitte bestand zijn, dwingt zelfs moderne energiecentrales om de stoomtemperatuur te beperken tot ongeveer 540 °C – ook al neemt het thermisch rendement van een energiecentrale toe naarmate de bedrijfsvloeistof hoger is (
).

Kan een kolenkachel koolmonoxide veroorzaken?

Om winters weer te voorkomen, wenden steeds meer mensen zich tot kolenkachels en andere bijverwarmers om hun huizen te verwarmen. Maar kolenkachels kunnen dodelijk zijn als ze niet op de juiste manier worden ontlucht. Tijdens het verbrandingsproces ontstaat koolmonoxide, dat zich kan ophopen en langzaam zijn nietsvermoedende slachtoffers kan overmeesteren.

Kan ik kolen verbranden in mijn open haard?

U kunt niet zomaar kolen verbranden in elke open haard; kolen vereisen een voorzichtiger behandeling en een betere ventilatie dan hout. Als u een werkende kolenkachel in Rumford-stijl en de juiste armaturen heeft, bent u klaar. Anders kunt u het beste een expert raadplegen om er zeker van te zijn dat uw haard geschikt is voor steenkool.

Gebruikt iemand nog steenkool?

Toch bestaat 30 procent van de elektriciteitsvoorziening in de V.S. uit veel steenkool. Het wereldwijde gebruik van steenkool blijft stijgen, vooral in zich ontwikkelende economieën. Ongeveer 38 procent van de elektriciteit in de wereld is afkomstig van steenkool, en in veel landen is steenkool ook een steunpilaar voor industrieel gebruik.

Stinken kolenbranden?

De geur van brandende kolen Kolenrook is minder aromatisch dan houtrook en heeft een viezere geur, zoals sigarenrook vergeleken met een pijpmengsel. Maar net als tabak, was het niet onaangenaam in kleine, verdunde doses.

Hoeveel steenkool verstook je per dag?

Dat gezegd hebbende, ik geloof dat het gemiddelde voor jaarlijks stookolieverbruik ongeveer 750 – 800 gallons is, of ongeveer 4.5 tot 4.75 ton kolen. Dat is gemiddeld zo’n 40 tot 45 pond per dag.

Is steenkool heter dan hout?

Steenkool ontbrandt bij een temperatuur die meer dan 100 graden hoger is dan hout, en het vereist een heet bed van houtkolen om het aan de gang te krijgen. Omdat steenkool veel dichter is dan hout, brandt het gestadiger en langer.

Kun je koken op kolen?

Doe het niet. Steenkool is zeer onzuiver als brandstof – het bevat veel steenkoolteer en zwavel als onzuiverheden. Ze zijn beide giftig en stinken, en als u probeert barbecue te bereiden, zult u uw eten bederven. Steenkool moet worden gekookt voordat het bruikbaar is.

Vorig artikel

Gaan er mensen naar Mars?

Volgend artikel

Hoe dik kan je epoxyhars gieten?

You might be interested in …

Bevatten kleipotten lood?

Testkits voor thuis kunnen u vertellen of het vaatwerk uitloogbaar lood bevat. Deze tests zijn het nuttigst bij het opsporen van hoge loodgehaltes. Testkits voor thuisgebruik maken gebruik van een snel kleurtestsysteem en bevatten een […]

Wat is tertiair in een cv?

Tertiair onderwijs verwijst naar elk type onderwijs dat wordt gevolgd na de middelbare school. Dit omvat diploma’s, undergraduate en graduate certificaten, en associate’s, bachelor’s, master’s en doctorale graden. Wat wordt bedoeld met tertiaire kwalificatie? Tertiair […]

Stijgt CO2 in een huis?

Met de komst van de klimaatverandering maken velen van ons zich zorgen over de bronnen van kooldioxide in huis. Waar komt het vandaan en hoe kunnen we het verminderen? Kooldioxide (CO2) is altijd om ons […]