27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Kunt u met uw auto rijden na het waxen?

Uw auto in de was zetten: Do's en Don'ts

Uw auto in de was zetten is heel belangrijk om de waarde van uw auto te behouden. Maar het is opgevallen dat de meeste autobezitters hun auto’s helemaal niet in de was zetten. De meeste automobilisten denken dat waxen niet nodig is als de auto een blanke laklaag heeft, maar dit is een mythe. Automobilisten moeten onthouden dat de blanke laklaag slechts zo dik is als papier. Deze zal gemakkelijk beschadigd raken door de inwerking van zonlicht, zure regen, UV-straling, vuil, zout en luchtvervuiling. Laten we eens kijken naar de do’s en don’ts waar u op moet letten bij het waxen van uw auto.

Do’s van het autowaxen

1.Volledig drogen van de auto is een must voordat u begint met de auto waxen proces. U moet uw auto echter niet in de zon laten drogen, want dit kan leiden tot vlekken die problemen veroorzaken tijdens het waxen.

2. U moet een schone spons of een autowasschijf gebruiken om de was aan te brengen en zorg ervoor dat u deze bevochtigt voordat u er was op aanbrengt.

3. De beste manier om wax op uw auto aan te brengen is door het met de klok mee en in cirkelvormige bewegingen aan te brengen. Op deze manier kunt u de hele auto in een mum van tijd behandelen.

4. 4. Zodra u de wax heeft aangebracht, gaat u terug naar het punt waar u bent begonnen en gebruikt u een badstof doek om de wax te verwijderen door de doek tegen de klok in en met cirkelvormige bewegingen te bewegen.

5. Voor die hoogglanzende glans moet u ervoor zorgen dat u de doek die u hebt gebruikt blijft roteren. Door het draaien van de doek krijgt u geen strepen.

Niet doen bij het autowassen

1. Tijdens het winkelen voor een auto wax, ga niet in voor de zeer dure degenen. Soms kunnen de goedkopere merken ook geven u de gewenste resultaten zonder dat de shell uit het extra geld. Het enige waar je op moet letten is dat de wax niet schurend is. Ook het controleren van reviews over wax producten zal u helpen om een goed product te kopen.

2. Zet uw auto niet in de was wanneer deze vuil is, omdat dit het vuil of stof op het auto-oppervlak zal vastzetten. Veel van de auto-eigenaren geven gewoon een snelle spoelen om de auto voordat ze beginnen met het waxen proces dat is zo verkeerd. Je moet je auto op zijn minst twee of drie keer wassen voordat je begint met waxen.

3. U moet zeker afzien van het aanbrengen van autowas op uw auto op het middaguur. Dit komt omdat de verzengende hitte van de zon de wax op de lak van de auto zal bakken en het extreem moeilijk zal maken om het te verwijderen. Het kan ook het oppervlak van de auto nadelig beschadigen.

4. U moet voorkomen dat het gebruik van overgebleven vodden terwijl auto waxen. Als u op zoek bent naar een verbazingwekkende en streeploze glans, dan moet u deze vodden vermijden en moet u investeren in stoffen luiers of badstof handdoeken. Ook, werk niet alleen met één of twee handdoeken omdat dit niet genoeg zal zijn. Zorg er in plaats daarvan voor dat u een speciale voorraad badstof bij u hebt.

5. U moet onthouden dat bij het waxen van uw auto ‘minder is meer’. Dit betekent dat de autowas zo dun mogelijk moet worden aangebracht. Bovendien moet u voorzorgsmaatregelen nemen om te controleren of u niet smeert.

De sleutel voor het creëren van een onberispelijke wasglans op uw auto is het correct aanbrengen van de autowas, net zoals de professionele detailers dat zouden doen. U kunt altijd tijd hebben om die hoogglans glans voor uw auto recht van uw huis te creëren. Echter, als u op zoek bent naar die professionele glans zonder er moeite voor te hoeven doen, kunt u een afspraak met ons maken en wij zullen u graag helpen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe lang moet je wachten met rijden na het waxen?

Op de verpakking van de wax staat hoelang ze aanraden te wachten met opnieuw waxen. Over het algemeen kunt u uw auto wassen zodra dat nodig is na het aanbrengen van een gewone carnauba- of synthetische polymeerwax – ervan uitgaande dat dat minstens 1 tot 24 uur is.

Wat moet ik doen na het waxen van mijn auto?

Na het waxen zit er een beschermlaagje op uw auto. Dus elke week of veertien dagen kun je gewoon de tuinslang tevoorschijn halen en hem een goede beurt geven, dit zou het meeste vuil eraf moeten halen. Een snelle wasbeurt met waxveilige autoshampoo kan ook.

Droogt u de auto na het waxen?

. Minuten voordat je het eraf haalt verwijderen. | Start tijd – 3:40

Moet ik mijn auto wassen na het waxen?

Wassen zo vaak als u wilt. Wanneer vervuiling moeilijk te verwijderen is of het water niet meer op de lak parelt, is het waarschijnlijk tijd om weer wax aan te brengen.

Is het OK om de auto in de zon te waxen?

Probeer je auto tijdens het waxen niet in direct zonlicht te zetten en vermijd ook intense hitte van andere bronnen – zoals de motor als de auto kortgeleden gereden heeft. Als je je auto net hebt uitgezet voordat je de wax aanbrengt, dan zal hij te heet zijn om zijn werk goed te kunnen doen.

Helpt twee keer waxen van een auto?

In sommige gevallen is twee keer per jaar voldoende. Voor anderen is waxen elke drie tot vier maanden nodig of met de wisseling van de seizoenen. Wanneer er geen pareling optreedt, is er geen waxlaag aanwezig en is de blanke lak onbeschermd. Een andere manier om te zien of er nog wax op de lak zit, is met een vinger over het oppervlak van de auto te gaan.

Wat gebeurt er als het regent nadat ik mijn auto gewaxt heb?

Het maakt niet uit, zeker niet met een carnauba wax. Normaal gesproken mag je polymere sealants 24-48 uur niet wassen met wasmiddel. Regen zou geen nadelig effect moeten hebben op pas aangebrachte wax of sealants.

Worden uw auto’s in de was gezet?

Hoewel een autowasbeurt wax beter kan zijn dan helemaal geen wax, is het zeker inferieur aan handmatig aangebrachte wax. Het heeft cosmetische voordelen, zoals het verbeteren van de bestaande glans van de auto en het voorkomen van watervlekken. Het kan echter niet aan de individuele behoeften van uw auto voldoen. In sommige gevallen kan spray wax zelfs schade aan je auto toebrengen.

Kan ik mijn auto elke week waxen?

Elke week waxen, dat kan, maar het is niet noodzakelijk. Een lichte spraywax wordt aanbevolen voor wekelijks en een paste wax voor langere periodes.

Hoe lang gaat een goede autowax mee?

Autowaxen gaan meestal 4 weken tot 5 maanden mee, afhankelijk van het type wax, de productkwaliteit en andere factoren die de levensduur van autowaxen beïnvloeden.

Wat is het koudste dat je een auto kan waxen?

Autowas moet idealiter worden aangebracht als de temperatuur tussen de 60 en 80 graden is, maar bij ongeveer 50 graden zal de was nog vloeibaar zijn, en kan dan op de auto worden aangebracht.

Is het waxen van een auto de moeite waard?

Het regelmatig waxen van een auto is essentieel omdat het helpt de blanke laklaag van een auto te behouden. De blanke lak geeft de auto ook zijn glans. Als de blanke laklaag slijt, wordt de verf vatbaar voor verbleking, verkleuring, en uiteindelijk, roest.

Is het OK om uw auto elke week in de was te zetten?

Wekelijks waxen kan, maar het is niet noodzakelijk. Een lichte spraywax wordt aanbevolen voor wekelijks en een paste wax voor langere periodes.

Waarom je je auto niet moet waxen?

Wax voegt een extra beschermlaag toe, waardoor de blanke laklaag en de onderliggende laklagen beschermd worden tegen vocht, vuil en puin. Als u uw auto niet regelmatig in de was zet, zal de lak sneller verouderen.

Waarom moet u uw auto niet in de was zetten?

Als je wax op het oppervlak aanbrengt, maak je het moeilijker voor vuil, boomsap, insecten en ander vuil om zich aan de auto te hechten. Als u uw auto bijvoorbeeld niet in de was zet, laat u kleine krasjes zitten en stelt u de lak mogelijk bloot aan beschadiging na verloop van tijd.

Vorig artikel

Kan je gehard glas breken met je vuist?

Volgend artikel

Is Defcad legaal?

You might be interested in …

Hoe krijg je glitter van houten tafel?

Hoe krijg je glitter van hout? Hoe verwijder je afwasbare glitterlijm van afgewerkt hout (lambrisering, verf, beits, vernis) Veeg alle vlekken weg met een vochtige spons. Als er vlekken achterblijven, breng dan Soft Scrub aan […]

Kun je pasgeboren puppy’s pakken?

Pasgeboren puppy’s of kittens in huis hebben brengt altijd grote vreugde, maar ook veel vragen met zich mee. Heeft uw hond net puppy’s gekregen? Bent u in de verleiding om ze op te pakken, maar […]