27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Moeten uw gordijnen bij uw muurkleur passen?

Hoe gordijnen te coördineren met uw muur kleur

Hoe mooi uw meubilair ook is, de stukken moeten elkaar aanvullen, anders hebt u geen aangename ruimte. Dat geldt vooral voor muren en raambekleding, aangezien die aan elkaar grenzen. Voor een samenhangende, professioneel ingerichte look moet u uw gordijnen coördineren met uw muurkleur.

Herhaal de kleur van de muur

Voor een kleurgecoördineerde look met gordijnen met een patroon, moet u ervoor zorgen dat het patroon ten minste een beetje van de muurkleur bevat. Als je muren wit of ivoorkleurig zijn, kies dan voor een patroon met een witte of ivoorkleurige achtergrond. Als je hebt gekozen voor meer kleurrijke muren, kun je de kleur herhalen in het achtergrond- of voorgrondmotief van het stoffen patroon. In beide gevallen hoeft u niet te wachten op een exacte kleurovereenkomst. Zolang de kleur in het patroon niet meer dan twee tinten lichter of donkerder is dan de muurkleur, ziet het oog het als een herhaalde kleur.

Maak het monochromatisch

Voor een klassieke look met effen gekleurde gordijnen kiest u gordijnstof in dezelfde kleurfamilie als uw muurkleur, maar kiest u voor een donkerdere of lichtere versie. Kies bijvoorbeeld gebrand-oranje gordijnen als u abrikooskleurige muren heeft of omgekeerd. Als u de voorkeur geeft aan een subtieler kleurverschil, blijf dan binnen twee tot drie tinten van de muurkleur.

Kies complementaire kleuren

Complementaire kleuren zitten tegenover elkaar op een kleurencirkel. Hoewel complementaire kleurenschema’s klassiek zijn, is het contrast vaak te groot om effen gekleurde gordijnen te gebruiken bij effen gekleurde muren. In plaats daarvan kunt u het contrast temperen met een stoffenpatroon dat een neutrale kleur mengt met de complementaire kleur van uw muur. Als u blauwe muren heeft, is de complementaire kleur oranje. Voor de gordijnen kunt u een oranje-en-ivoor streep of een oranje-en-wit kwartoil patroon gebruiken. U kunt ook een patroon gebruiken dat verschillende waarden van het complement van de muurkleur mengt met neutralen, zoals een paisley met ivoor, tan en oranje tinten variërend van abrikoos tot roest.

Houd het neutraal

Als u sterke kleuren op uw muren hebt gebruikt, kunt u de algehele look afzwakken door gordijnen in een neutrale kleur te kiezen. Witte gordijnen passen zowel bij warme als koele muurkleuren. Voor iets minder uitgesproken kunt u kiezen voor ivoor-, champagne- of boterkleurige gordijnen bij warmgekleurde muren, en oester- of duifgrijs bij muren met een koele kleur. U kunt zowel effen als ton-sur-ton bedrukte stoffen gebruiken voor de neutrale look. Om de gordijnen visueel interessanter te maken, kunt u ze verfraaien met een contrasterende strook stof in de kleur van de muur aan de voorrand of de zoom. Een geappliqueerd lint in een Griekse sleutel of een krulmotief doet het ook goed.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Moeten gordijnen dezelfde kleur hebben als de muren?

De beste kleur voor gordijnen is ten minste één tint lichter of donkerder dan de muren met vergelijkbare ondertonen. Donkerkleurige gordijnen in diepe, rijke tinten zien er bijvoorbeeld prachtig uit tegen lichtgekleurde muren die warm-wit, crème, licht-grijs of licht taupe zijn geverfd.

Waar moeten de gordijnen bij passen?

Hardware. Gordijnroedes moeten “matchen” met de stof. Zwaardere gordijnen zoals fluwelen werken goed op grote en enigszins decoratieve roedes, terwijl lichte zijde en schuifgordijnen kunnen zitten op lichtgewicht, dunnere staven. Dat gezegd hebbende, hardware moet ook de rest van de kamer complimenteren, en het is nuttig om een materiaal te herhalen of een thema aan te brengen.

Moeten jaloezieën lichter of donkerder zijn dan de muren?

De keuze tussen lichtere of donkerdere jaloezieën De waarheid is dat jaloezieën zowel lichter als donkerder kunnen zijn dan uw muren. De jaloezieën en de muren moeten echter ten minste één tint lichter of donkerder zijn dan elkaar om ervoor te zorgen dat alles goed bij elkaar past, en ze moeten ook een vergelijkbare tint hebben.

Welke kleur moeten je gordijnen hebben?

Gordijnen moeten de meubels in de kamer aanvullen Voor een aangename look, kies gordijnen in een kleur die de tint van je muren aanvult. Of, als je wilt dat de gordijnkleuren de focus zijn, kies dan een tint die contrasteert met het meubilair en de muren.

Welke kleur gordijnen past bij lichtgrijze muren?

Crèmekleurige gordijnen zijn de perfecte manier om dat lichte en luchtige gevoel te behouden dat grijze muren geven, zonder dat de kamer koud aanvoelt. Helder wit knalt tegen grijs aan, terwijl crème een beetje opvalt in een zachter contrast.

Kun je gordijnen en jaloezieën samen hebben?

We krijgen vaak de vraag ‘werken gordijnen en jaloezieën samen? Het antwoord is, voor het grootste deel, ‘ja’ – wanneer de twee worden gecombineerd, kunnen ze een flexibel decor naar voren brengen en zorgen voor een adequate blokkering van licht en privacycontrole.

Moeten kussens bij gordijnen passen?

Kussens en gordijnen hoeven niet altijd bij elkaar te passen, maar het is altijd het beste om ze te coördineren met materiaal of kleur. Als u wat drama wilt toevoegen aan het uiterlijk van een kamer, kies dan contrasterende kleuren van dezelfde stof als uw gordijnen.

Moeten gordijnen in het hele huis bij elkaar passen?

Als je je afvraagt of al je raambekleding binnenshuis bij elkaar moet passen, is het korte antwoord nee; dat hoeft niet. Maar er zijn wel een aantal factoren die u in gedachten moet houden om ervoor te zorgen dat u een samenhangende uitstraling in uw kamer en in uw hele huis behoudt.

Moeten alle gordijnen in een huis bij elkaar passen?

Als je je afvraagt of al je raambekleding binnenshuis bij elkaar moet passen, is het korte antwoord nee; dat hoeft niet. Maar er zijn wel een aantal factoren die u in gedachten moet houden om ervoor te zorgen dat u een samenhangende uitstraling in uw kamer en in uw hele huis behoudt.

Welke gordijnkleur is het beste voor de woonkamer?

Rode Gordijnen Rood is een van de gordijnkleuren voor de woonkamer volgens de vastu, maar overdrijf het niet. Meng het met neutrale of pastel tinten.

Hoe kan ik mijn slaapkamer gordijnen matchen?

Voor een subtiele look kies je een gordijnkleur die iets lichter of donkerder is dan de kleur van je muur. Als je liever een contrasterende kleur hebt, kies dan een accentkleur uit de kamer, een tint van het vloerkleed, een stoel of een kussen.

Moeten alle slaapkamers dezelfde gordijnen hebben?

Consistentie is de sleutel tot een goed interieurontwerp, en het mixen en matchen van verschillende stijlen gordijnen in één kamer zou niet gedaan moeten worden zonder goede reden. “Over het algemeen, als alle ramen even groot zijn,” adviseert Jacobson, “zou ik overal dezelfde stijl raamdecoratie aanraden. “

Hoe laat je gordijnen niet bij elkaar passen?

Probeer het idee van op elkaar afgestemde raambekleding uit door hetzelfde gordijn of dezelfde stof in twee verschillende kleuren uit te proberen. Verschillende tinten van dezelfde tint is subtieler. Of kies complementaire kleuren voor een grote impact. Een onfeilbare formule: Patroon plus effen.

Kun je verschillende kleuren gordijnen hebben?

De meeste mensen kiezen één stijl panelen en gordijnen voor een hele kamer, maar door overal panelen in verschillende kleuren te gebruiken, kun je de kamer visueel interessanter maken. Zorg ervoor dat de kleuren elkaar aanvullen en dat de stof voor elk paneel hetzelfde is.

Hoe pas ik mijn meubels aan de gordijnen aan?

Als je bank een patroon heeft, kies dan voor effen gordijnen in een bijpassende kleur. Als uw bank een effen kleur heeft, kunnen gedessineerde gordijnen een centraal punt in de kamer creëren. Omdat gordijnen een grote hoeveelheid muurruimte in beslag kunnen nemen, blijf weg van drukke patronen.

Vorig artikel

Verliezen geblazen ramen warmte?

Volgend artikel

Hoe herstelt u vergulde juwelen?

You might be interested in …

Is het nodig om tegels te voegen?

Wanneer u tegels of stenen installeert, hebt u voegmiddel nodig en wel het juiste voegmiddel. Laat niemand u van het tegendeel overtuigen. Voegmiddel is een essentieel onderdeel van uw tegelinstallatie en het kiezen van het […]