27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Noemen Canadezen spek?

Waarom noemen we plakjes ham soms toch “Canadees spek”?

Canadees spek = rugspek = peameel spek (zo noemen we het in het zuiden van Ontario)

Uk hier. Ons standaard spek is ‘Canadees’ en het spul dat jullie hebben wordt streaky genoemd maar het is zelden zo knapperig verbrand als jullie het hebben. De term American Bacon is zeldzaam, maar iedereen die bacon in de VS heeft gegeten, zal het begrijpen.

Streaky. Daar hou ik van

Dan heb ik het goed gedaan op Thanksgiving. Dit jaar was ik gastheer. Ik had nog nooit een kalkoenrecept gemaakt, maar het recept vroeg om gestreept spek en ik wist niet zeker of mijn spek gestreept genoeg was.

Canadees hier en ik noem het gewoon spek.

Bedankt. Mijn zoon en zijn vriendin keken naar hoe ik je moeder ontmoette en het personage Robin, die uit Canada komt, ging tekeer over Canadese uitdrukkingen voor eten en dus stelde mijn zoon de vraag die ik gepost heb.

Iedereen noemt het spek. In mijn ervaring noemen de meesten het back bacon in plaats van Canadese bacon.

Ik heb het nog nooit iemand back bacon horen noemen maar ik vind het lekker Ik denk dat ik het zo ga noemen lol. Dank je wel.

Ik kom uit het Verenigd Koninkrijk en ik noem Amerikaans spek “streaky” spek.

Ik noem het gewoon bacon.

Niemand in Canada noemt “Canadian bacon”, spek. Bron: Ik ben Canadees.

In Australië heeft onze standaard bacon zowel het Canadese als het Amerikaanse deel.

Canadese stijl bacon wordt shortcut bacon genoemd. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit “American style bacon” te koop heb gezien.

Bacon en Canadese bacon zijn twee verschillende dingen. Het spek dat Amerikanen eten is in lange repen gesneden van varkensbuik. Canadees spek zijn dunne ronde plakken die van varkenslende worden gesneden. Hoewel beide van een varken afkomstig zijn, smaken ze anders en worden ze anders bereid.

Edit: In Canada noemen ze het gewoon “Bacon”.

Dit is niet correct.

Canadezen noemen het vlees dat Amerikanen “Canadese bacon” noemen “rugspek” of “peameal bacon”, afhankelijk van de regio.

Noemen ze Canadese bacon dan ook “Canadese bacon”?

Ik ga dit relateren aan een context die ik ken “Engelse Mosterd”.

Ik noem het meestal “English Mustard”, alleen omdat ik ook Amerikaanse en Franse mosterd in mijn koelkast heb.

Daarom zou ik denken dat het afhangt of ze ander spek beschikbaar hebben.

Wat is “Canadees spek”?

Ik zie meestal maar twee soorten spek in de supermarkten bij mij in de buurt: back bacon en streaky bacon. (Streaky is het spul dat ik in de VS heb gehad, maar dat was altijd te gaar naar mijn smaak).

Je kunt beide soorten krijgen in gerookte en ongerookte varianten. Je kunt meestal ook speklapjes krijgen.

En als er veel Polen in de buurt wonen, zijn er meestal ook Poolse boczek in verschillende soorten te krijgen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe noemen ze spek in Canada?

rugspek
Canadees spek, ook wel rugspek of rashers genoemd, is afkomstig van de lende van een varken. Het gerecht is ontstaan in Canada en verschilt van Amerikaans spek (ook wel streaky bacon genoemd), dat afkomstig is van varkensbuik en veel meer vet bevat.

Waarom noemen mensen het Canadese bacon?

“Canadees spek” De naam is ontstaan toen dit product voor het eerst van Toronto naar New York City werd geïmporteerd. “Canadees” spek wordt alleen gemaakt van het magere oog van de lende en is klaar om te eten. De smaak wordt beschreven als meer ham-achtig dan andere soorten vanwege het magere snijvlak.

Is bacon Amerikaans of Canadees?

Amerikaans spek komt van de vette buik van het varken terwijl Canadees spek meestal van de lende wordt gesneden. Spek in Engeland en Ierland is meestal ook rugspek, hoewel het vaak zo wordt gesneden dat er meer vet rond het vlees overblijft.

Wordt ham bacon genoemd in Canada?

Het belangrijkste verschil tussen Canadese bacon en ham is het deel van het varken dat gebruikt wordt om het product te maken. Ham is afkomstig van de achterbout van het varken, terwijl Canadese bacon afkomstig is van het achterste deel van het varken. Canadees spek wordt altijd geserveerd in cilindervormige plakken en vaak in de met maïsmeel opgerolde versie.

Noemen Amerikanen bacon ham?

In Canada zouden ze dit rugspek noemen. In Ontario maken ze een superieur product genaamd Peameal bacon. Wij gebruiken het woord ham om andere soorten gezouten varkensvlees aan te duiden, vooral die van de poot. Amerikanen verwijzen niet naar ham als ”Canadese bacon”.

Is Canadees spek bologna?

Maar peameal bacon wordt niet bereid zoals wat u kent als “Canadese bacon” – het is niet rond zoals bologna, het is niet moeilijk te onderscheiden van ham, en het wordt niet verkocht in platte verpakkingen zoals Oscar Mayer lunch meat. In termen die een Amerikaan zou begrijpen, zou zijn dichtstbijzijnde analogie echt dun gesneden varkenskarbonade zijn.

Hoe noemen Canadezen Amerikanen?

Canadezen gebruiken “Canuck” als een liefkozende of louter beschrijvende term voor hun nationaliteit. De meeste inwoners van andere landen, waaronder de Verenigde Staten, gebruiken de term ook liefkozend, hoewel er ook mensen zijn die hem als denigrerende term gebruiken.

Smaakt Canadees spek naar spek?

Canadees spek smaakt helemaal niet naar spek. In plaats daarvan smaakt het meer naar ham, vanwege het deel van het varken waar het van afgesneden is. Het Canadese spek dat ik probeerde was zeer mager en mals, en er was geen marmering te zien.

Is Canadees spek zoals Brits spek?

Het verschil tussen Amerikaans spek en Canadees spek is het Engelse “rasher”. Terwijl Canadese bacon gesneden wordt van de lende op de rug van het varken en American-style van de varkensbuik/zijkant van het varken komt, is Engelse bacon een combinatie van de twee.

Hoe wordt Engelse bacon in Amerika genoemd?

rashers
Amerikaans spek wordt meestal geserveerd in knapperige reepjes, bestrooid met vet, terwijl Brits spek, ook wel rashers genoemd, kauwer en dikker is, geserveerd in ronde plakjes; het lijkt meer op een plakje gegrild vlees dan op wat een Amerikaan traditioneel “spek” zou noemen. “Maar wat veroorzaakt precies het verschil tussen Brits en Canadees spek?

Waarom noemen pizzeria’s ham Canadese bacon?

Blijkbaar verscheepte Canada na WO I veel varkenslende naar Engeland en werd er veel spek van gemaakt, dat op z’n Brits gerookt werd. Sommige Amerikanen vonden het lekker en kregen te horen dat het uit Canada kwam, dus namen ze het recept mee terug naar de V.S. en noemden het Canadese bacon. Echt Canadees spek wordt niet gerookt.

Hoe noemen ze soda in Canada?

[Er zijn Amerikanen die het pop noemen, en er zijn Canadezen die het soda noemen – het is een regionale variatie, geen nationale. Vroeger was het sofa pop, maar het is gesplitst. Maar niet iedereen in Canada zegt pop. Omdat Canadezen Engels spreken, en de Engelsen noemen het pop. [/color-box]

Waarom zeggen Canadezen eh?

Het gebruik van “eh” om een mening of uitleg af te sluiten is een manier voor de spreker om solidariteit met de luisteraar uit te drukken. Het is niet precies vragen om geruststelling of bevestiging, maar het is niet ver af: de spreker zegt in feite, hey, we zijn op dezelfde pagina hier, we zijn het eens over dit.

Wat is het verschil tussen gewone bacon en Canadese bacon?

[Soort vlees: De twee soorten bacon komen van verschillende delen van het dier: Canadees spek komt van de rug, terwijl Amerikaans spek van de buik komt. Daarom hebben Canadees en Amerikaans spek verschillende texturen en vetgehaltes. Canadees spek is mager, Amerikaans spek is vetter. [/color-box]

Wat is het verschil tussen Canadees spek en Amerikaans spek?

Soort vlees: De twee soorten bacon komen van verschillende delen van het dier: Canadees spek komt van de rug, terwijl Amerikaans spek van de buik komt. Daarom hebben Canadees en Amerikaans spek verschillende texturen en vetgehaltes. Canadees spek is mager, Amerikaans spek is vetter.

Vorig artikel

Wat is Shreks achternaam?

Volgend artikel

Hoe droog je Model Magic snel?

You might be interested in …

Wat heeft meer vet gemalen rundvlees of gemalen chuck?

Rundvlees is er in verschillende soorten: gemalen rundvlees, gemalen biefstuk, gemalen ronde biefstuk en verschillende biefstukken. Echter, gemalen rundvlees is de meest gekochte soort rundvlees en het grootste rundvlees item verkocht in de voedingswinkels. Gemalen […]

Wat wordt het kookpunt genoemd?

Het kookpunt wordt beïnvloed door de atmosferische druk Delen Flipboard E-mail Chemie Chemische Wetten Basis Moleculen Periodiek systeem Projecten & Experimenten Wetenschappelijke Methode Biochemie Fysische Chemie Medische Chemie Chemie in het dagelijks leven Beroemde chemici […]