27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Op hoeveel apparaten kan worden ingelogd in Google Drive?

Chris Hoffman
Chris Hoffman
Hoofdredacteur

Chris Hoffman is hoofdredacteur van How-To Geek. Hij schrijft al meer dan tien jaar over technologie en was twee jaar lang columnist voor PCWorld. Chris heeft geschreven voor The New York Times, is geïnterviewd als technologiedeskundige op tv-zenders als Miami’s NBC 6, en heeft zijn werk laten verslaan door nieuwszenders als de BBC. Sinds 2011 heeft Chris meer dan 2.000 artikelen geschreven die bijna een miljard keer zijn gelezen – en dat is alleen nog maar hier bij How-To Geek. Lees meer.

Dropbox draait op een laptop en telefoon

Nopparat Khokthong/Shutterstock.com

Dropbox beperkt gratis gebruikers nu tot maximaal drie synchronisatieapparaten tegelijk. Als je meer apparaten nodig hebt en je portemonnee niet open wilt trekken, zijn Google, Microsoft en zelfs Apple superieur aan Dropbox.

Dit is een soortgelijke beperking als die Evernote heeft ingesteld. Met het gratis account van Evernote kun je je notities maar op twee apparaten synchroniseren. Beide diensten proberen duidelijk meer gratis gebruikers om te zetten in betalende klanten.

Google Drive – 15 GB gratis

Google Drive op Android telefoon en tablet

Google

Google Drive is een geweldige opslagdienst. Het biedt 15 GB gratis opslagruimte – hoewel die wordt gedeeld met je Gmail-account – en kan synchroniseren met een onbeperkt aantal apparaten. Dat is zeker beter dan Dropbox’s 2 GB en drie apparaten.

Met de back-up- en synchronisatiesoftware van Google kun je zelfs gemakkelijk back-ups maken en synchroniseren met andere mappen op je computer buiten de map Google Drive. Onze eigen Michael Crider noemde het “een van de beste back-upopties die er zijn” op Review Geek. Het is beschikbaar voor zowel Windows als macOS.

Natuurlijk is Google Drive geïntegreerd met Google Docs, zodat je gemakkelijk documenten kunt maken en ermee kunt werken. Google biedt mobiele apps zodat je toegang hebt tot je bestanden op Android, iPhone en iPad. En je kunt overal in een browser bij je bestanden.

Microsoft OneDrive – 5 GB gratis

OneDrive concept art draaiend op laptop, tablet en smartphone

Microsoft

Microsofts OneDrive-dienst biedt 5 GB gratis opslagruimte. Dat is niet zo veel als Google’s 15 GB, maar zeker meer dan Dropbox’s 2 GB. Net als Google Drive heeft OneDrive geen beperkingen voor het aantal apparaten waarmee je kunt synchroniseren. Je kunt zoveel pc’s, Macs, telefoons en tablets hebben als je nodig hebt.

OneDrive is vooral handig omdat het in Windows 10 is ingebouwd. Het maakt ook gebruik van een “Bestanden op aanvraag”-systeem dat uw bestanden in de cloud opslaat terwijl ze in Bestandsbeheer op uw pc worden weergegeven. Ze worden gedownload wanneer u erop dubbelklikt om ze te openen. Dat is optioneel, natuurlijk – je kunt dit uitschakelen en OneDrive zal net als Dropbox functioneren, als je dat wilt.

Hoewel OneDrive is geïntegreerd in Windows 10, is dat niet het enige platform waarop het beschikbaar is. Microsoft biedt ook OneDrive-clients voor macOS, Android, iPhone en iPad. U kunt uw bestanden ook openen via de OneDrive-website in een browser.

Apple iCloud Drive – 5 GB gratis

Apple iCloud Drive op Mac, iPhone en iPad

Apple

Apple’s iCloud Drive staat erom bekend dat het weinig opslagruimte biedt: slechts 5 GB voor al je back-ups, foto’s en bestanden. Maar zelfs dat biedt meer ruimte dan de 2 GB van Dropbox, en het beperkt niet op welke apparaten je toegang hebt tot je bestanden.

Dit kan een goede optie zijn als je een Mac-gebruiker bent, want iCloud Drive is ingebouwd in je besturingssysteem en biedt 5 GB gratis (gedeeld met iPhone-back-ups en de iCloud-fotobibliotheek.) Als je Apple betaalt voor meer iCloud-opslag, kun je die opslag gebruiken om je bestanden te synchroniseren met iCloud Drive. En er zijn geen apparaatbeperkingen.

Hoewel iCloud Drive is ingebouwd in macOS, biedt Apple ook iCloud Drive voor Windows en kun je je bestanden openen in een webbrowser op iCloud.com. Er is echter geen officiële iCloud Drive-app voor Android.

Ze zijn goedkoper dan Dropbox als je ook wilt betalen

Dropbox is niet zo’n goede deal, zelfs niet als je wilt betalen. Dropbox kost 99 dollar per jaar voor 1 TB opslagruimte.

Google Drive kost $ 1,99 per maand voor 100 GB als je gewoon wat extra opslagruimte nodig hebt, terwijl je voor $ 99,99 per jaar 2 TB krijgt. En dit maakt deel uit van Google One, dat je ook toegang geeft tot een “team van experts” met wie je bij Google kunt praten.

Microsoft OneDrive kost 69,99 dollar per jaar voor Office 365 Personal, waarmee je 1 TB opslagruimte krijgt, evenals Microsoft Office. Voor $99,99 kunt u een Office 365 Home gezinsplan krijgen waarbij zes mensen Office-apps krijgen en elk 1 TB – dat is een totaal van 6 TB aan opslagruimte. En als je maar een beetje opslagruimte nodig hebt, betaal je $1,99 per maand voor 50 GB en geen Office.

Zelfs Apple’s gierige iCloud Drive is een betere deal. Apple vraagt slechts € 0,99 per maand voor 50 GB opslagruimte, terwijl je voor € 9,99 per maand 2 TB krijgt.

Wij vinden deze opties goed omdat ze van betrouwbare bedrijven komen, in het verleden al gratis opslagruimte hebben aangeboden en een stimulans hebben om dat te blijven doen. Je kunt een aantal kleinere opslagproviders vinden die nu heel gunstig concurreren met Dropbox, maar zorg ervoor dat je wat recensies opzoekt voordat je een minder bekende provider je persoonlijke bestanden toevertrouwt.

  • Chatdiensten vergeleken: Discord vs. Slack
  • ‘ Waarom wil Windows mijn Mac-schijven formatteren?
  • Dropbox-mappen openen in bestandsverkenner of Finder
  • Hoe AirTags worden gebruikt om mensen te stalken en auto’s te stelen
  • 5 dingen waar je een VPN voor moet gebruiken
  • Wat is de beste Wi-Fi-encryptie voor 2022?
  • ‘ Uw telefoon wordt trager, maar het is ook uw fout
  • ‘ Waar staat de “i” in iPhone voor?

Profielfoto voor Chris Hoffman Chris Hoffman
Chris Hoffman is hoofdredacteur van How-To Geek. Hij schrijft al meer dan tien jaar over technologie en was twee jaar lang columnist voor PCWorld. Chris heeft geschreven voor The New York Times, is als technologiedeskundige geïnterviewd door tv-stations als Miami’s NBC 6, en heeft verslag gedaan van zijn werk door nieuwszenders als de BBC. Sinds 2011 heeft Chris meer dan 2.000 artikelen geschreven die bijna een miljard keer zijn gelezen – en dat is alleen hier bij How-To Geek.
Lees volledige bio ”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kan Google Drive op meerdere apparaten worden gebruikt?

Google Drive is een geweldige opslagdienst. Het biedt 15 GB gratis opslagruimte – hoewel die wordt gedeeld met je Gmail-account – en kan synchroniseren met een onbeperkt aantal apparaten. Dat is zeker beter dan Dropbox’s 2 GB en drie apparaten.

Op hoeveel apparaten kan ik inloggen met mijn Google-account?

Elke gebruiker kan tot 10 apparaten koppelen aan zijn of haar account.

Hoeveel apparaten kun je synchroniseren met Google Drive?

U kunt maximaal 5 actieve computers of mobiele apparaten aan uw Sync-account koppelen. Als u Sync instelt voor gebruik met meerdere gebruikers / personen, dient u voor elke gebruiker een aparte Sync-account aan te maken. U kunt dan gedeelde teammappen instellen om te bepalen welke mappen en bestanden elke gebruiker kan openen.

Kunnen 2 telefoons dezelfde Google-account delen?

Ja U kunt meerdere accounts gebruiken op verschillende Android telefoons. Het zal ook al uw gegevens synchroniseren op beide apparaten. Beide versies laten u uw synchronisatie-instellingen kiezen op beide apparaten, zodat u nog steeds ingelogd kunt zijn als dezelfde Google-accounthouder op beide apparaten.

Is er een limiet aan Google-accounts?

Er is geen limiet op het aantal accounts dat u kunt hebben op Google. U kunt snel en eenvoudig nieuwe accounts aanmaken en deze ook koppelen aan uw bestaande accounts, zodat u gemakkelijk tussen verschillende accounts kunt schakelen.

Hoe deel ik Google Drive tussen computers?

Als je al een Google Drive map op de eerste PC hebt die synchroniseert met de cloud, kun je synchroniseren tussen de twee PC’s via Mijn Computer door simpelweg hetzelfde in te stellen op de tweede PC. Met “My Computer” kunt u elke map op uw lokale schijf synchroniseren (u kunt elke submap selecteren).

Hoe synchroniseer ik Google Drive tussen apparaten?

Om dit te doen, open je Back-up en Synchronisatie Voorkeuren en ga je naar Google Drive in de linker zijbalk. Hier vinkt u de optie ‘Synchroniseer mijn schijf met deze computer’ aan. Als je nu alles van je Google Drive wilt synchroniseren naar je computer, selecteer dan ‘Synchroniseer alles in Mijn Drive.

Hoeveel gebruikers kunnen OneDrive gebruiken?

Microsoft verbetert ook het Office 365 Home-abonnement om zes licenties te bieden in plaats van vijf, wat betekent dat een gezin (of een groep vrienden) een account kan delen voor 99 dollar per jaar en elk de volledige Office-apps en 1 TB OneDrive-cloudopslag krijgt voor zes gebruikers.

Is Google Drive beter dan Dropbox?

Winnaar. In de strijd tussen Dropbox en Google Drive is Dropbox de beste cloudopslagdienst, met een neuslengte verschil. Google Drive is net iets beter op het gebied van beveiliging, maar ook het eenvoudiger delen van bestanden en de snellere synchronisatie maken Dropbox een betere dienst, met name voor mensen die veel samenwerken aan documenten.

Hoe voeg ik meerdere apparaten toe aan mijn Google-account?

Hoe voeg je een of meerdere Google-accounts toe aan je apparaatAls je dat nog niet hebt gedaan, stel je een Google-account in. Open de app Instellingen van uw toestel. Tik op Accounts account toevoegen. Google. Volg de instructies om uw account toe te voegen. Herhaal indien nodig de stappen om meerdere accounts toe te voegen.

Kan ik deelnemen aan een Google-meeting op twee apparaten met hetzelfde account?

kan ik inloggen met hetzelfde account op 2 apparaten en samen aan een hangouts bijeenkomst deelnemen? ja, dat is mogelijk.

Hoeveel Google accounts zijn er 2021?

Statistieken over Gmail gebruikers in 2021 onthullen dat op dit moment, 1. 8 miljard mensen gebruik maken van de dienst. Hoeveel accounts heeft de gemiddelde Gmail gebruiker?

Kun je 2 Gmail adressen hebben?

Kan ik meerdere Gmail Accounts hebben? Het korte antwoord is, “Ja, u kunt meerdere Gmail accounts hebben. ” Veel professionals hebben zowel een persoonlijk Gmail-account als een werk Gmail-account gekoppeld aan hun CRM. Veel mensen hebben ook een apart Gmail-account voor spammail.

Wat is het verschil tussen Google Drive en Google Drive voor desktop?

Google biedt voor deze behoefte 2 oplossingen: Google Drive voor Desktop (voorheen Drive File Stream) en Backup en Sync. Het verschil is dat Drive for Desktop meer geschikt is voor organisaties omdat het u in staat stelt zowel My Drive als Shared Drive bestanden te streamen vanuit de cloud, zelfs in een offline modus.

Kun je twee computers synchroniseren met Google Drive?

Als u al een Google Drive map heeft op uw 1e PC die gesynchroniseerd is met My Drive in de cloud, kunt u de synchronisatie tussen twee computers maken door gewoon dezelfde instellingen te maken met dezelfde Google account op de 2e PC. Het betekent dat hetzelfde genoemde bestand op de 2e PC zal worden bewerkt als je een bestand op de 1e PC bewerkt.

Vorig artikel

Is Baking Soda Veilig Voor Acryl Badkuip?

Volgend artikel

Kun je glanzende verf afvlakken?

You might be interested in …

Wat is Pholus in Astrologie?

In een bericht eerder dit jaar, schreef ik over hoe de centaur asteroïde Pholus die eind 2019 Steenbok binnenkomt, de weg vrijmaakt voor een bevrijding van onze collectieve voorouderlijke trauma’s. Melanie Reinhart bedacht de uitdrukking, […]

Is wolfraam veilig om aan te raken?

Er zijn geen specifieke gezondheidseffecten in verband gebracht met blootstelling aan wolfraam bij de mens. Blootstelling aan hoge niveaus van wolfraam is onwaarschijnlijk. Is wolfraam giftig voor de huid? Wolfraam is het onderwerp geweest van […]