27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Wat is de beste vervanging voor Outlook?

Hoe geweldig Microsoft Outlook ook kan zijn, er zijn goede redenen om een Outlook-alternatief te overwegen. Hier zijn de beste opties!

Hoe geweldig Microsoft Outlook ook kan zijn, er zijn goede redenen om een Outlook-alternatief te overwegen. Misschien biedt het te veel functies die u nooit zult gebruiken, of kunt u zich het prijskaartje niet veroorloven.

Dus wat zijn uw beste opties?

Er zijn mensen die zeggen dat alle desktop-e-mailclients slecht zijn en moeten worden vervangen door webapps. Anderen, waaronder ikzelf, zijn van mening dat webapps niet kunnen tippen aan de kracht en veelzijdigheid van desktop-e-mailclients. Daarom zullen we ons richten op enkele van de beste gratis e-mailclients zoals Outlook.

1. EssentialPIM

Net als Microsoft Outlook, is EssentialPIM meer dan alleen een e-mail client: het is een persoonlijke informatie manager (vandaar de naam). Het is bedoeld als een one-stop-shop voor het afhandelen van al je communicatie en taken op een centrale locatie. Dit stroomlijnt en vergemakkelijkt uw werkstroom.

De e-mailcomponent van EssentialPIM is precies wat je zou verwachten: strak, modern en functioneel, met een lay-out die doet denken aan bijna elke andere desktop e-mail client die je eerder hebt gebruikt. De gratis versie heeft alle basisfuncties:

 • Onbeperkt aantal e-mailaccounts.
 • Mappen en filters voor flexibele e-mailorganisatie.
 • Im- en exportformaten: XML, CSV, iCal, vCard, en meer.
 • Synchronisatie met Android en iOS.

Upgraden naar de Pro-versie kan nog veel meer ontgrendelen:

 • Synchronisatiepakket: Google, Outlook, iCloud, en meer.
 • AES 256-bits versleuteling voor geavanceerde beveiliging en privacy.
 • Geavanceerde back-ups zodat u nooit gegevens verliest.
 • Threads die gerelateerde e-mails groeperen in conversaties.
 • Professionele en aanpasbare e-mailsjablonen.

Voor meer informatie, bekijk de volledige vergelijking van Free vs. Pro. Naast e-mail heeft EssentialPIM functies voor Agenda, Taken, Notities, Contacten en Wachtwoordbeheer.

Voor $2 per maand of $20 per jaar kunt u een EssentialPIM Cloud-abonnement krijgen dat alle bovenstaande niet-email functies opslaat en synchroniseert. Het is veilig versleuteld, fungeert als een back-up, en stelt u in staat om overal toegang tot uw gegevens te krijgen met slechts een webbrowser.

Een laatste opmerking: EssentialPIM is er ook in een draagbare versie, die u op een USB-stick of externe harde schijf kunt laden en op elke computer kunt gebruiken. Dit maakt het geweldig voor studenten en diegenen die vaak reizen.

Downloaden: EssentialPIM voor Windows (gratis, Pro-versie voor $40) | Android (gratis) | iOS (gratis)

2. Thunderbird

Thunderbird is volledig gratis en open source. Het lijdt een beetje in de interface en esthetiek afdeling, maar blinkt uit in termen van functies en functionaliteit. Als u een oplossing voor informatiebeheer wilt zonder beperkingen of kosten, dan is dit de oplossing voor u.

Thunderbird heeft een aantal kenmerken die het een geschikte keuze maken als alternatief voor Outlook:

 • E-mails met tabbladen om meerdere gesprekken te beheren.
 • Een adresboek dat zeer eenvoudig te gebruiken en te beheren is.
 • Slimme mappen en filters voor productieve organisatie.
 • Geavanceerde zoekfuncties om precies de e-mails te vinden die u nodig hebt.
 • PGP-versleuteling om uw e-mails veilig en privé te houden.
 • Ingebouwde Lightning-extensie die agendafunctionaliteit biedt.

Thunderbird heeft onlangs aangekondigd dat het nu opereert als een dochteronderneming onder MZLA Technologies Corporation, waardoor het nog verder kan groeien. Voor nog meer functies kunt u ook handige invoegtoepassingen van derden installeren.

Downloaden: Thunderbird (Gratis)

Als u iets wilt zoals Thunderbird, maar niet helemaal hetzelfde, overweeg dan SeaMonkey. Het deelt een geschiedenis met Thunderbird in die zin dat ze beide zijn afgeleid van de Mozilla Application Suite. Het verschil is echter dat SeaMonkey door de gemeenschap is ontwikkeld in plaats van door Mozilla.

Downloaden: SeaMonkey (Gratis)

3. Gmail

Wacht eens even. Gmail is geen desktop-e-mailclient!

Hoewel dat technisch gezien waar is, zult u verrast zijn te weten dat Gmail met een paar eenvoudige aanpassingen kan worden gebruikt in “desktopmodus”. Wanneer Gmail op deze manier wordt gebruikt, is het zelfs beter dan de meeste andere desktop-gebaseerde oplossingen (behalve in complexe zakelijke omgevingen).

De waarheid is dat Gmail zo kan worden ingesteld dat het veel eigenschappen en functies van desktopclients reproduceert. Bijvoorbeeld:

 • Een snelkoppeling op het bureaublad maken en in een eigen venster uitvoeren.
 • Automatisch e-mailkoppelingen koppelen en openen.
 • Schakelen tussen meerdere e-mailaccounts.
 • Toegang tot en lezen van e-mails, zelfs wanneer u offline bent.
 • E-mails ordenen met labels en filters.
 • Navigeren met sneltoetsen.

Als u het eens wilt proberen, bekijk dan onze gids voor het instellen van Gmail als desktop e-mail client. Het is heel eenvoudig en duurt maar een paar minuten. Er is een kans dat het niet “desktop genoeg” voor u zal zijn, maar het is waarschijnlijker dat u het geweldig zult vinden en zelfs zult verkiezen boven traditionele clients.

Website: Gmail (gratis)

4. eM Client

eM Client is een fraai e-mailprogramma met een ingebouwde agenda, taken en chatfuncties. Wanneer u eM Client gebruikt, zult u niet het gevoel hebben dat u een gratis client gebruikt – de gebruikersvriendelijke interface en functionaliteit maken het een levensvatbare Outlook-vervanger. U kunt deze geweldige functies verwachten in de gratis versie:

 • Aanpasbaar uiterlijk en thema’s.
 • Zijbalk met contextuele informatie over uw contacten, communicatie geschiedenis, en recente bijlagen.
 • Vertraagde verzending en massamail functies.
 • Onmiddellijke e-mail vertaling en taal lokalisatie voor 20 verschillende talen.
 • Met QuickText kunt u standaardwoorden of -zinnen maken die u met één klik in uw e-mail kunt invoegen.

Houd er rekening mee dat de gratis versie is beperkt tot slechts twee e-mailaccounts. Voor onbeperkte accounts en professionele ondersteuning biedt de eM Client een Pro-versie voor $50.

Downloaden: eM Client

5. Mailspring

Mailspring biedt een schone, simplistische interface die zeer verfrissend is in vergelijking met andere e-mailclients. Het enige nadeel van Mailspring is dat je er geen kalender mee kunt maken of afspraken mee kunt plannen. Desondanks heeft het veel handige functies om je inbox te organiseren en je e-mailervaring te verbeteren:

 • Voeg meerdere accounts toe van Gmail, iCloud, Office 365, Outlook, Yahoo, en IMAP/SMTP.
 • Maak een aangepaste e-mailhandtekening met een ingebouwde editor.
 • Met de diepgaande zoekfunctie kunt u e-mails doorzoeken op naam van contactpersoon, e-mailadres, onderwerpregel, berichtinhoud of label.
 • Ondersteuning voor snelkoppelingen.
 • Opties om de interface aan te passen en thema’s.

Als deze functies aantrekkelijk klinken, dan vind je de Pro functies van Mailspring waarschijnlijk nog beter:

 • Leesbevestigingen laten je weten wanneer contacten je bericht openen.
 • Vooraf gemaakte en aanpasbare e-mail sjablonen voor snelle antwoorden.
 • Aanvullende informatie over je contacten.
 • Berichten snoozen, herinneringen aanmaken en e-mails uitstellen.
 • Geavanceerde e-mailtracking om erachter te komen welke onderwerpregels en sjablonen de meeste kliks opleveren.

Of je nu kiest voor Mailspring Pro voor $8/maand, of besluit het bij de gratis versie te houden, je zult zien dat het kan dienen als een geweldige Outlook vervanger.

Downloaden: Mailspring (gratis, Pro versie voor $8/maand)

Profiteer van deze Outlook-alternatieven

Je hebt Outlook niet nodig om een georganiseerde inbox te hebben. Deze gratis Outlook alternatieven bewijzen dat gratis clients net zo goed kunnen werken. Het kan geen kwaad om een aantal van deze clients te downloaden en uit te proberen—je verliest tenslotte geen geld als je besluit ze te verwijderen!

Terwijl sommige van deze clients een smartphone app hebben, hebben anderen geen mobiel formulier. Als je een client zonder app kiest, bekijk dan deze e-mail apps die je een opgeruimde inbox beloven.

Zorg ervoor dat u de beller informeert voordat u de opname start.

Emma was voorheen Senior Writer en Junior Editor voor de Creative-sectie. Ze is afgestudeerd met een bachelordiploma Engels en combineert haar liefde voor technologie met schrijven.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief voor tech tips, reviews, gratis ebooks, en exclusieve aanbiedingen!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is het beste e-mailprogramma om met Windows 10 te gebruiken?

2. Microsoft Outlook. Microsoft Outlook is waarschijnlijk de bekendste e-mailclient ter wereld. Het is beschikbaar als onderdeel van de Microsoft Office-suite, en het kan worden gebruikt als een zelfstandige toepassing of met Microsoft Exchange Server en Microsoft SharePoint Server voor meerdere gebruikers in een organisatie.

Wat is het beste gratis e-mailprogramma om te gebruiken met Windows 10?

Als je gelooft in open source software en op zoek bent naar een nieuwe gratis e-mail client voor Windows 10, dan is Mozilla Thunderbird een goede keuze.

Is er een beter e-mailprogramma dan Outlook?

Het beste alternatief als je op een e-mailclient bent ingesteld: Google Workspace. Als je gewoon niet blij bent met Outlook en de suite van Microsoft Office-tools, komt je beste alternatief waarschijnlijk niet als een verrassing: Gmail. Veel (inclusief Gmail’s meest basale functies) zijn gratis beschikbaar.

Wat is het makkelijkste email programma om te gebruiken?

Beste Gratis E-mail AccountsGmail: Het beste voor Offline toegankelijkheid. AOL: Beste voor Interface Organisatie. Outlook: Best voor integratie van meerdere apps. Yahoo! Mail: Beste voor veel opslagruimte. iCloud Mail: Beste voor IMAP. Mozilla Thunderbird: Het beste voor het beheer van meerdere accounts. Yandex Mail: Beste voor het vertalen van e-mails.

Is Windows 10 Mail beter dan Outlook?

Het belangrijkste verschil tussen Outlook en de Mail-app is het doelpubliek. De gebundelde app met Windows is bedoeld om tegemoet te komen aan consumenten en degenen die hun e-mails dagelijks controleren. Een nette eigenschap van de Mail- en Agenda-apps is de designtaal, die goed past bij Windows 10.

Waar vervangt Microsoft Outlook door?

Microsoft werkt aan een nieuwe verenigde Outlook-client voor Windows 10 en Windows 11-besturingssystemen. De nieuwe client zal de bestaande Outlook-client vervangen door een nieuwe en bijgewerkte gebruikersinterface.

Wordt Outlook stopgezet?

Microsoft wil af van desktop Outlook apps ten gunste van uniforme web app.

Wat is de minst gehackte e-mailprovider?

1. ProtonMail – beste verhouding tussen prijs en privacy. Gestart in 2013 door CERN-wetenschappers in het privacyvriendelijke Zwitserland, werd ProtonMail aantoonbaar de populairste en de best beveiligde e-mailprovider. Deze open-source dienst heeft een strikt no-logs beleid en gebruikt end-to-end encryptie.

Is er een betere e-mail dan Gmail?

Hier zijn de beste Gmail alternatieve e-maildiensten: ProtonMail. Zoho Mail. Outlook.

Wat is het verschil tussen Outlook en Outlook Live?

Live Mail en Outlook. com zijn in wezen hetzelfde. Als je inlogt op http://mail. live. com/ of http://www. outlook. com/ met dezelfde Microsoft ID, zou je dezelfde mailbox moeten zien, maar mogelijk met een andere gebruikersinterface.

Hoe schakel ik over van oude Outlook naar nieuwe Outlook?

Ga gewoon naar de View tab > Current View > Change View. Probeer het dan op Compact te zetten.

Wordt Outlook opgeheven?

Microsoft is van plan om de desktop Outlook apps af te schaffen ten gunste van een uniforme web app.

Krijgt Outlook een nieuwe versie?

Versie Mainstream Uitgebreid
Kantoor 2016 13 oktober 2020 14 oktober 2025
Kantoor 2019 10 oktober 2023 14 oktober 2025
Kantoor 2021 (+ LTSC) 13 oktober 2026 NA

Welke e-mail is het beste voor persoonlijk gebruik?

De beste gratis e-maildiensten om te gebruiken in 2021Beste algemene e-maildienst: Gmail. Beste e-mail voor Windows-gebruikers: Outlook. Beste e-mail voor Apple-gebruikers: iCloud. Beste e-mail voor beveiliging: Tutanota. Beste e-mail voor kleine bedrijven: Zoho & Outlook.

Wat is de beste email service voor persoonlijk gebruik?

Beste gratis e-mailaccountsGmail: Beste voor Offline toegankelijkheid. AOL: Beste voor Interface Organisatie. Outlook: Best voor integratie van meerdere apps. Yahoo! Mail: Beste voor veel opslagruimte. iCloud Mail: Beste voor IMAP. Mozilla Thunderbird: Het beste voor het beheer van meerdere accounts. Yandex Mail: Beste voor het vertalen van e-mails.

Vorig artikel

Kun je melk en eieren invriezen?

Volgend artikel

Kan Je Zuurdeeg Brood Invriezen De Complete Gids?

You might be interested in …

Kun je zeepvormen voor chocolade gebruiken?

Er zijn een aantal verschillende soorten snoepmallen te koop, maar de meeste kunnen in twee categorieën worden verdeeld: Chocolade mallen zijn verkrijgbaar in de grootste variëteit. Meestal kun je deze mallen onderscheiden van andere soorten […]

Hoe krijg je zwarte schimmel van gips?

Meng 1 kopje afwasmiddel en 1 gallon water. Giet de oplossing in een spuitfles en besproei het beschimmelde gips met de oplossing. Dit voorkomt dat schimmelstof en sporen in de lucht komen. Hoe verwijder je […]

Wat is de beste buitenkit?

Laten we die buiten kit vaardigheden eens op de proef stellen! Heb je gemerkt lacunes en scheuren aan de buitenkant van uw huis? Als dat zo is, is het waarschijnlijk tijd om wat kit te […]