27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Wat is een comfortabele plafondhoogte?

Leer hoe u de ideale plafondhoogte en -stijl kiest voor uw nieuwbouw- of verbouwproject.

Door Andréana Lefton en Bob Vila | Updated Dec 19, 2019 12:35 PM

De standaard plafondhoogte voor elk type plafond, opgelost!

V: Ik ben in de planningsfase van het bouwen van mijn eigen huis met de hulp van een vertrouwde aannemer. Ik wil hoge plafonds, maar ik weet niet zeker welke afmetingen ik moet vragen. Kunt u helpen?

A: Gefeliciteerd met uw bouwproject en met het feit dat u zo slim over de plafondhoogte hebt nagedacht. Mensen zijn vaak geobsedeerd door vierkante meters, maar de plafondhoogte bepaalt voor een groot deel de ruimtelijkheid van een huis. Hoge plafonds geven kamers een licht en luchtig gevoel en geven entrees en trappenhuizen grandeur. Lagere plafonds kunnen een gevoel van rust en gezelligheid geven, maar als ze te laag zijn, kunnen kamers donker en benauwd aanvoelen. Bovendien zijn er verschillende interessante plafondstijlen die huiseigenaren kunnen overwegen te installeren, zowel bij renovatie als bij nieuwbouw. Lees verder om meer te weten te komen over de standaard plafondhoogte in de hedendaagse bouw, evenals de hoogte voor verschillende populaire plafondstijlen.

Vandaag

De standaard plafondhoogte van vandaag is negen voet.

Nieuwere huizen worden vaak gebouwd met negen voet plafonds op de eerste verdieping (en soms met acht voet plafonds op de tweede verdieping). Hoewel veel custom bouwers ervan uitgaan dat huiseigenaren een 9 voet plafond willen, is dat niet vanzelfsprekend. Zet uw gewenste plafondhoogte in het bouwcontract dat u en uw aannemer ondertekenen. Veel high-end bouwers rekenen geen extra kosten voor negen voet plafonds, maar zorg ervoor dat u eventuele extra kosten van tevoren bespreekt.

Plafonds kunnen verder gaan dan de industrie standaard, tot 10 en 12 voet hoog.

Hogere plafonds, tot 12 voet, zijn niet ongewoon, vooral in gerenoveerde loftwoningen en vooroorlogse architectuur (tussen 1890 en 1940). Een nieuw huis kan ook worden ontworpen met variërende plafondhoogten. Een grootse entree van 10 of 12 voet kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met een meer intiem plafond van 9 voet in de woonkamer. Door te variëren in plafondhoogte kunt u creatief met de ruimte spelen en verf, lijstwerk, dakspanten en/of dakramen gebruiken om in het oog springende elementen toe te voegen.

Kortere plafonds van twee meter kunnen uw huis benauwder en zelfs gedateerd laten aanvoelen.

Er was een tijd dat plafonds van twee meter hoog de norm waren. Een van de redenen: Hout wordt meestal geleverd in lengtes van 2,44 meter, dus voor huizen die met houtskeletbouw zijn gebouwd, zijn plafonds van acht voet logisch. Bovendien hadden huizen die in de jaren zeventig en tachtig werden gebouwd, vaak vlakke plafonds van acht voet op de eerste verdieping vanwege de energiecrisis die het land in zijn greep hield. (Onrust in het Midden-Oosten leidde tot een embargo op de olie-export naar de Verenigde Staten). In een poging om de verwarmings- en koelingskosten te drukken, werden huizen gebouwd met minder binnenruimte door de plafonds in te korten.

De woningisolatie en verwarmings- en koelsystemen zijn sindsdien sterk verbeterd en plafonds van twee meter hoog worden nu als ouderwets beschouwd. U kunt warmte of koeling sturen waar en wanneer dat nodig is om te voorkomen dat de energierekening de pan uit rijst. Maar als u zich nog steeds zorgen maakt over de energiekosten die aan hogere plafonds zijn verbonden, bespreek dit dan met uw aannemer.

Voor cassettenplafonds, die er driedimensionaal uitzien, is een plafondhoogte van minimaal 2 meter vereist.

Hoewel een cassetteplafond vlak is, heeft het een architectonisch karakter door de driedimensionale gegroefde panelen die een dambordachtig uiterlijk geven. Deze dramatische uitstraling vraagt om meer perspectief dan een plafond van acht voet biedt. Het installeren van een cassetteplafond kost ongeveer $25 per vierkante voet, afhankelijk van de gebruikte houtsoort; het proces is zeer maatwerk en deskundig timmerwerk is vereist.

De standaard plafondhoogte voor elk type plafond, opgelost!

Een lade plafond vereist over het algemeen een hoogte van ten minste een negen meter.

Een ladeplafond, een ander in het oog springend architectonisch element, bestaat uit een standaard, vlak, negen voet plafond rond de omtrek van de kamer, met een verhoogd centraal gedeelte dat ongeveer een voet hoger is aangebracht. In nieuwbouw kan het installeren van een ladeplafond tussen de $3 en $5 per vierkante voet kosten, afhankelijk van de locatie van het huis, de grootte van de kamer en de hoeveelheid werk die nodig is.

Bij een verbouwing, als uw huis oudere, acht voet plafonds heeft, bespreek dan de haalbaarheid van een ladeplafond met uw aannemer. Een drop-down rand van lambrisering die hangt onder de belangrijkste muur frames is vereist, die enkele centimeters onder de acht-voet markering-de minimale hoogte van het plafond volgens de meeste bouwverordeningen zou kunnen uitbreiden.

De standaard plafondhoogte voor elk type plafond, opgelost!

De hoogte van een schuin plafond varieert naargelang de grootte en de ligging van de ruimte.

Schuine plafonds lopen schuin op en volgen de daklijn. Ze zijn vaak te vinden op zolders van huizen met een schuin dak – de twee zijden van het dak komen samen op het hoogste punt. Schuine plafonds zijn echter ook te vinden in woonkamers, slaapkamers, badkamers en kasten. In een woonruimte heeft een hellend dak meestal een laagste punt van 2,5 meter, en loopt dan op tot 1,5 meter. In het algemeen moet ten minste 50% van een schuin plafond hoger zijn dan 2 meter. Controleer de plaatselijke bouwverordeningen, die u kunnen vertellen hoe laag (maar niet noodzakelijk hoe hoog) een hellend plafond mag zijn.

Er is geen standaard plafondhoogte voor gewelfde en kathedrale plafonds

Luxueus hoge plafonds kunnen gemakkelijk meer dan 2 meter hoog zijn.

Architectonische stijlen van traditionele herenhuizen tot nieuwe, op maat gebouwde huizen staan plafonds van 2 meter en hoger toe. Deze hoge plafonds trekken onze aandacht naar boven en onthullen vaak prachtig vakmanschap en designelementen, zoals zichtbare balken, kroonluchters of dakramen. De meest populaire stijlen zijn kathedraal- en gewelfde plafonds:

  • A kathedraalplafond heeft gelijke schuine zijden (die de helling van het dak volgen) en een centraal punt dat hoger is dan de twee zijden.
  • A tongewelf bestaat uit een enkele gebogen boog, gebouwd onder de dakspanten van de kamer.
  • A kribgewelf bestaat uit twee tongewelven, interessant onder hoeken van 90 graden, waardoor vier convexe (naar buiten gebogen) ribben ontstaan, oplopend vanuit de hoeken van de kamer.
  • A kloostergewelf lijkt op een kruisgewelf maar verschilt structureel. De boog rijst op uit het midden van elke muur – niet uit de hoeken – en de ribben zijn hol, naar binnen gebogen.

U zult met uw aannemer moeten overleggen om de exacte afmetingen voor een gewelf of kathedraalplafond te bepalen die passen bij de afmetingen van uw kamer. Gewelfde plafonds en kathedrale plafonds hebben verschillende voor- en nadelen, waaronder hogere installatiekosten en de extra energie die nodig is om de ruimte te verwarmen en te koelen.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is de ideale hoogte van een plafond?

De ideale hoogte van het plafond zou 9 voet of hoger moeten zijn, volgens de nationale bouwverordeningen.

Wat is een goede plafondhoogte voor de woonkamer?

Een plafondhoogte van 2.7 m (8 ft 10 in) is ook gebruikelijk met variatie tussen ongeveer 2. 5m tot 3 m, afhankelijk van het gebruik van de kamer. Een bewoonbare ruimte zoals een eetkamer, woonkamer, familiekamer of zitkamer met een hoger plafond kan minstens 3 m hoog zijn terwijl slaapkamers meestal niet zo hoog zijn.

Zijn 8 ft plafonds te laag?

Oorspronkelijk beantwoord: Zijn 8 voet plafonds te laag? Ja 8 Feet Ceiling is een lage hoogte. Zelfs voor lage inkomenswoningen, is de eis 8.51feet(2.6m) hoogte voor elke bewoonbare kamer.

Is 3 meter plafond te laag?

Hoe laag mag een plafond zijn? Veel mensen denken dat 8 voet de minimale plafondhoogte is omdat dat een gebruikelijke hoogte is in de meeste huizen, maar het is eigenlijk 7 voet volgens het American National Standards Institute (ANSI Z765). Technisch gezien zegt ANSI dat het goed is om een plafondhoogte van 6’4″ onder balken te hebben.

Is 9 ft plafonds het geld waard?

Hoeveel waarde voegen hoge plafonds toe? Ze lichtte toe: In deze studie is het verschil in een bepaald gebied, zoals gedefinieerd door postcode, woningen met 9ft of hogere plafonds verkopen voor gemiddeld ongeveer 11% meer dan woningen met 8ft plafondhoogten. Inderdaad, woningen met hogere plafonds vragen een hogere prijs. ‘

Zijn 10 ft plafonds het waard?

Het doel en de afmetingen van een kamer kunnen bepalen hoe hoog het plafond moet zijn. Als u een herenhuis heeft met grote kamers, dan wilt u inderdaad 10 tot 12 voet hoge plafonds. Ook grote kamers, foyers en eetkamers kunnen dit nodig hebben voor verlichting, ramen, en decoratief plafond lijstwerk.

Zijn 10 voet plafonds te hoog?

Nieuwere huizen, ondertussen, hebben meestal negen voet plafonds. Maar alles boven de negen voet wordt over het algemeen beschouwd als een hoog plafond. U kunt bijvoorbeeld een huis vinden met kamers die een plafond hebben van 10 voet. Of u vindt een huis met een enkele kamer met een veel hoger plafond dan dat.

Wat wordt beschouwd als een lage plafondhoogte?

Wat wordt beschouwd als een lage plafond hoogte? Voor woonkamers zoals slaapkamers, woonkamers, keukens, gangen, of kantoren, is alles minder dan acht voet laag. De International Building Code (of IBC) beveelt aan dat het plafond in elk van deze kamers 80 inches (zes voet, acht inches) hoog is.

Is een plafond van 8,5 voet te laag?

Lage plafonds in uw huis is niet noodzakelijkerwijs een slechte zaak. Voor de moderne tijd, werd 8 voet meestal beschouwd als de standaard hoogte voor plafonds. Tegenwoordig zijn de meeste plafonds echter 9 of zelfs 10 voet hoog.

Wanneer werden 8 voet plafonds standaard?

Ergens tussen 1995 en 2004, verving 9 voet de 8 voet als de meest voorkomende plafondhoogte voor huizen met één verdieping en de eerste verdiepingen van huizen met meerdere verdiepingen, volgens gegevens verzameld door de vereniging.

Hoeveel meer kosten 9 voet plafonds?

Ze ging verder: “In deze studie is het verschil in één bepaald gebied, zoals gedefinieerd door postcode, woningen met 9ft of hogere plafonds verkopen voor gemiddeld ongeveer 11% meer dan woningen met 8ft plafondhoogtes. Huizen met hogere plafonds vragen inderdaad een hogere prijs.

Zijn 10ft plafonds het waard?

Het doel en de afmetingen van een kamer kunnen bepalen hoe hoog het plafond moet zijn. Als u een herenhuis heeft met grote kamers, dan wilt u inderdaad 10 tot 12 voet hoge plafonds. Ook voor grote kamers, foyers en eetkamers kunnen ze nodig zijn voor verlichting, ramen en decoratief plafond lijstwerk.

Is een 9 voet plafond te laag?

Wat is een hoog plafond? De meeste oudere huizen hebben plafonds van 2 meter, wat ooit beschouwd werd als de standaard plafondhoogte om naar te streven. Nieuwere huizen hebben meestal plafonds van twee meter hoog. Maar alles boven de negen voet wordt over het algemeen beschouwd als een hoog plafond.

Zijn 9 voet plafonds de moeite waard?

Hoeveel waarde voegen hoge plafonds toe? Ze ging verder: ‘In deze studie is het verschil in één bepaald gebied, zoals gedefinieerd per postcode, woningen met 9ft of hogere plafonds verkopen voor gemiddeld ongeveer 11% meer dan woningen met 8ft plafondhoogtes. Inderdaad, woningen met hogere plafonds vragen een hogere prijs. ‘

Zijn 9 ft plafonds het waard?

Hoeveel waarde voegen hoge plafonds toe? Ze ging verder: “In deze studie is het verschil in één bepaald gebied, zoals gedefinieerd door postcode, woningen met 9ft of hogere plafonds verkopen voor gemiddeld ongeveer 11% meer dan woningen met 8ft plafondhoogtes. Inderdaad, woningen met hogere plafonds vragen een hogere prijs. ‘

Vorig artikel

Is roestvrij staal of aluminium beter om mee te koken?

Volgend artikel

Welk voedsel heeft China uitgevonden?

You might be interested in …