27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Wat is een trage verwerkingsstoornis?

Ontmoet Kevin, een derde klasser met een trage verwerkingssnelheid. Dit betekent niet dat hij niet slim is. Het betekent alleen dat zijn hersenen meer tijd nodig hebben om informatie op te nemen en te gebruiken. Hij weet bijvoorbeeld vaak het juiste antwoord op een vraag, maar hij heeft meer tijd nodig om het te beantwoorden.

Een trage verwerkingssnelheid beïnvloedt bijna elk aspect van zijn dag. Om te begrijpen op welke manieren verwerkingssnelheid van invloed is op kinderen, kijk eens naar een typische dag in Kevin’s leven.

“Kevin, wat wil je voor ontbijt?” Kevin kijkt naar mama, maar geeft geen antwoord. “Kevincornflakes of yoghurt? Welke?” Omdat hij zich onder druk gezet voelt, geeft Kevin eindelijk een antwoord: “cornflakes.” Maar het wordt klef voor hij beseft dat hij eigenlijk yoghurt wilde. Nu is mama geïrriteerd dat Kevin misschien de bus mist.

Uitdagingen gerelateerd aan verwerkingssnelheid: Beslissingen nemen

8:45 a.m.

Kevin is opgewonden over zijn taak in de klas vandaag: de presentielijst naar het kantoor brengen. Maar gaandeweg vergeet hij wat hij doet of waarom. In tegenstelling tot sommige kinderen met een trage verwerkingssnelheid, heeft Kevin geen ADHD. Maar zijn hersenen verwerken informatie traag, dus is er minder tijd voor zijn werkgeheugen om nieuwe informatie op te pikken en te gebruiken voor het verloren gaat.

Uitdagingen gerelateerd aan verwerkingssnelheid: Het onthouden van nieuwe informatie

10 uur ‘s morgens.

Wiskunde sprintjes. De ergste. Kevin kent zijn vermenigvuldigingsfeiten, maar hij “bevriest” en heeft meer tijd nodig om de antwoorden te bedenken. Hij voelt zich beroerd als de leraar de klas eraan herinnert dat kinderen die eerder klaar zijn een boek mogen lezen. Kevin zal waarschijnlijk niet eens één kolom afkrijgen voor de tijd om is.

Uitdagingen gerelateerd aan verwerkingssnelheid: Angst, gevoel van eigenwaarde.

De pauze duurt maar 20 minuten, en het duurt even voordat Kevin weet wat hij wil gaan doen. Hij sluit zich aan bij de kinderen die Pokémon kaarten ruilen, wat op school niet is toegestaan. Kevin heeft niet in de gaten dat de andere kinderen hun kaarten proberen te verbergen voor de pauzebewaker. Zij ziet Kevin met zijn kaarten, en hij is de enige die in de problemen komt.

Uitdagingen gerelateerd aan verwerkingssnelheid: Beslissingen nemen, sociale signalen oppikken

14.45 uur.

Het einde van de schooldag is zo stressvol. Kevin is altijd de laatste in de klas die de huiswerkopdracht op het bord heeft afgeschreven. Niemand mag weg voordat Kevin klaar is. Schrijven is altijd al moeilijk voor hem, maar het is nog moeilijker als zijn klasgenoten blijven zeggen: “Schiet op!”

Uitdagingen gerelateerd aan verwerkingssnelheid: Notities maken, omgaan met angst

16.15 uur.

Kevin houdt van basketballen. Hij is heel goed in driepunters. Maar de coach is een snelle prater, en Kevin kan niet snel genoeg verwerken wat ze zegt. Zijn teamgenoten zijn geïrriteerd dat hij steeds de oefeningen vergeet. En door zijn lange pauzes voelen ze zich ongemakkelijk als ze een gesprek met hem proberen te voeren.

Uitdagingen gerelateerd aan verwerkingssnelheid: Aanwijzingen opvolgen, gesprekken voeren

20.30 uur.

Kevins huiswerk zou een half uur moeten duren. Maar hij is er al bijna twee uur mee bezig en het is nog steeds niet af. Om een goede nachtrust te hebben, moet Kevin nu echt beginnen met zijn bedtijd routine. Maar mama weet niet wat ze moet doen. Moet ik mijn kind helpen zijn huiswerk af te maken of ervoor zorgen dat hij genoeg slaap krijgt?

Uitdagingen gerelateerd aan verwerkingssnelheid: Huiswerk afmaken, routines volgen

10 p.m.

Tanden poetsen. Pyjama aantrekken. Zijn rugzak inpakken. Elke stap duurt lang. Bedtijd is vaak ook een emotioneel moment. Kevin vertelt mama dat hij niet weet waarom hij problemen had in de pauze en de andere kinderen niet. Terwijl hij verbanden legt en uitzoekt wat er gebeurd is, helpt knuffelen met mama hem zich een beetje beter te voelen.

Uitdagingen gerelateerd aan verwerkingssnelheid: Verbanden leggen, eigenwaarde

Over trage verwerkingssnelheid

Een trage verwerkingssnelheid heeft niets te maken met hoe slim kinderen zijn. Het wordt veroorzaakt door verschillen in de hersenen waardoor ze er langer over doen om dingen te doen dan andere kinderen. Het gaat bijvoorbeeld om huiswerk maken, een gesprek voeren en beslissen wat je als ontbijt gaat eten.

Een trage verwerkingssnelheid kan op zichzelf voorkomen. Maar het komt vaak samen voor met ADHD, dyslexie, en angst. Mensen met een trage verwerkingssnelheid vertellen dat ze moeten “opschieten” kan hun angst nog groter maken en ervoor zorgen dat ze langer om een taak te voltooien.

Verwante onderwerpen

  • Instructies opvolgen
  • Onderliggende oorzaken

Delen

Over de auteur

Over de auteur

Julie Rawe is de speciale projecten redacteur bij Understood.

Beoordeeld door

Beoordeeld door

Ellen Braaten, PhD is de directeur van LEAP bij het Massachusetts General Hospital.

Vond u dit nuttig?

Ontdek wat er mogelijk is als je begrepen wordt.

We zullen je onze meest nuttige verhalen en bronnen e-mailen.

Dank u voor uw inschrijving!

Wist je dat we een community app voor ouders hebben?

Copyright © 2014-2022 Begrepen voor iedereen Inc.

Understood is een belastingvrijgestelde 501(c)(3) private operationele stichting (fiscaal identificatienummer 83-2365235). Donaties zijn aftrekbaar van de belasting zoals toegestaan door de wet. Onbegrepen geeft geen medisch of ander professioneel advies. De gezondheids- en medisch gerelateerde bronnen op deze website worden uitsluitend aangeboden voor informatieve en educatieve doeleinden en zijn geen vervanging voor een professionele diagnose of voor medisch of professioneel advies.

Gebruik van deze website is onderworpen aan onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid .

Delen Een dag uit het leven van een kind met trage verwerkingssnelheid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is trage verwerking een verstandelijke beperking?

Het is niet ongebruikelijk voor hoogbegaafde leerlingen om een trage verwerkingssnelheid te hebben. Op zich is een trage verwerkingssnelheid geen formele leerstoornis, maar het hebben ervan kan leerlingen, leerkrachten en ouders frustreren.

Is trage verwerkingssnelheid een stoornis?

Trage verwerkingssnelheid is geen formele leerstoornis, maar het kan wel een rol spelen bij leer- en aandachtsproblemen zoals dyslexie, aandachtstekortstoornis (ADHD of ADD), dysgrafie, dyscalculie, en auditieve verwerkingsstoornis.

Wat zijn trage verwerkingssnelheid symptomen?

Mensen met een trage verwerkingssnelheid kunnen: Overweldigd raken door te veel informatie in één keer. Meer tijd nodig hebben om beslissingen te nemen of antwoorden te geven. Vaak sociale hints missen.

Hoe kun je zien of iemand mentaal traag is?

Enkele van de meest voorkomende tekenen van een verstandelijke beperking zijn:Omrollen, rechtop zitten, kruipen, of laat lopen. Te laat praten of moeite hebben met praten. Moeite om dingen onder de knie te krijgen zoals zindelijk worden, zichzelf aankleden en eten geven. Moeite om dingen te onthouden. Onvermogen om acties te verbinden met consequenties.

Waarom is mijn brein zo traag in het verwerken van informatie?

Sommige mensen kunnen een genetische aanleg hebben voor leeftijdsgebonden witte stof verval, een slecht begrepen maar actief bestudeerde hypothese. Bij andere mensen zou een vertraagde verwerkingssnelheid het eerste teken kunnen zijn van een neurodegeneratieve ziekte, zoals de ziekte van Alzheimer. Hoofdtrauma’s, waaronder hersenschuddingen, kunnen een rol spelen.

Waarom ben ik traag in het verwerken van dingen?

Over trage verwerkingssnelheid Trage verwerkingssnelheid kan op zichzelf voorkomen. Maar het komt vaak samen voor met ADHD, dyslexie, en angst. Mensen met een trage verwerkingssnelheid vertellen dat ze moeten “opschieten” kan hun angst nog groter maken en ervoor zorgen dat ze langer over een taak doen. Krijg tips over hoe je met kinderen over trage verwerkingssnelheid kunt praten .

Wat maakt een persoon traag?

Trage mensen zijn diepe denkers. Ze denken na over veel dingen die gebeuren in hun leven, werk, of wat ze ook aan het doen zijn. Ze praten niet graag over het weer, ze willen praten over onderwerpen die iets voor hen betekenen. Dat is de moeite waard om over na te denken.

Waarom denk ik langzaam?

Al deze symptomen kunnen te maken hebben met geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie, bipolaire stoornis, ADHD, of andere aandoeningen. Deze symptomen komen ook voor bij de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.

Kun je over trage verwerking heen groeien?

De meeste kinderen met een trage verwerkingssnelheid lijken hun symptomen niet te ontgroeien, en dit geldt vooral voor jongens. 5. Het hebben van een verwerkingssnelheid tekort is niet hetzelfde als het hebben van ADHD, maar ouders van kinderen die ADHD en SPS hebben melden vaak dat verwerkingssnelheid tekorten de meest problematische symptomen zijn.

Kunnen volwassenen een trage verwerkingssnelheid hebben?

Attention-deficit/hyperactivity disorder, vaak kortweg ADHD genoemd, is een veel voorkomende aandoening waar veel kinderen en volwassenen last van hebben. Bij sommige mensen is een trage verwerkingssnelheid (het langer duren dan anderen om taken of gedachten te voltooien) een indicator van ADHD.

Wat zijn de 5 tekenen van geestesziekte?

Vijf waarschuwingssignalen van geestesziekteLangdurige droefheid of prikkelbaarheid. Extreem hoge en lage stemmingen. Overmatige angst, zorgen, of bezorgdheid. Sociale terugtrekking. Dramatische veranderingen in eet- of slaapgewoonten.

Hoe weet ik of ik een verstandelijke beperking heb?

Enkele van de meest voorkomende tekenen van een verstandelijke beperking zijn:Omrollen, rechtop zitten, kruipen, of laat lopen. Te laat praten of moeite hebben met praten. Moeite om dingen onder de knie te krijgen zoals zindelijk worden, zichzelf aankleden en eten geven. Moeite om dingen te onthouden. Onvermogen om acties te verbinden met consequenties.

Wat veroorzaakt trage verwerking van de hersenen?

[Het wordt veroorzaakt door verschillen in de hersenen waardoor ze er langer over doen om dingen te doen dan andere kinderen. Dit omvat het maken van huiswerk, het voeren van een gesprek, en het nemen van beslissingen zoals wat te eten voor het ontbijt. Een trage verwerkingssnelheid kan op zichzelf voorkomen. Maar het komt vaak samen voor met ADHD, dyslexie, en angst. [/color-box]

Op welke leeftijd zijn je hersenen het scherpst?

Dat klopt, je hersenverwerkingskracht en geheugen pieken op de leeftijd van 18, volgens nieuw onderzoek gepubliceerd in Sage Journals. Vastbesloten om de piekleeftijd voor verschillende hersenfuncties te achterhalen, ondervroegen de onderzoekers duizenden mensen tussen 10 en 90 jaar oud.

Wat is een traag denkend persoon?

De trage persoon Een trage persoon is iemand die dingen langzamer begrijpt dan de gemiddelde persoon. Of iemand die niet snel van geest is.

Vorig artikel

Is Baking Soda Veilig Voor Acryl Badkuip?

Volgend artikel

Kun je glanzende verf afvlakken?

You might be interested in …

Hoe maak je zelf gekke lijm?

Het maken van je eigen lijm is een leuk en dankbaar project en je leert een beetje over lijm tijdens het proces. Misschien wil je een paar herbruikbare potten om je het in te bewaren […]

Heeft 1 sigaret per dag effect op jou?

Nieuw onderzoek zegt dat helemaal stoppen veel beter is dan minderen De gangbare veronderstelling dat minderen met roken bijna net zo goed is voor de gezondheid als stoppen met roken, is in rook opgegaan. Het […]