27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Wat is het verschil tussen Nana en Nanna?

Ik woon in Engeland en heb altijd ‘Nanna’ gebruikt, maar ‘Nana’ lijkt populairder te zijn geworden. Wat is juist?

Mijn grootmoeder was altijd Nana en ik ben nu Nana geworden. Ik woon echter in Malta waar alle grootmoeders ‘Nanna’ zijn en grootvaders ‘Nannu’. Ik denk niet dat een van beide versies goed of fout is, hoewel het eigenlijk gemakkelijker lijkt om kaarten te vinden voor Nana dan voor Nanna.

Wat maakt het uit hoe ze je noemen?

Hoe kan je het verschil horen, ze klinken precies hetzelfde voor mij.
Ik geef de voorkeur aan Oma, maar we hebben al zoveel discussies gehad over hoe wij oudjes moeten heten, dat ik daar maar niet op in ga.

Mijn moeder is een nana. Ik ben een oma. Ik weet niet wat juist is, maar ik denk dat de nanna meer verscheen nadat de wenskaarten industrie die spelling koos, maar ik kan het mis hebben.

Ik denk dat het is wanneer je kaarten etc. krijgt met ofwel aan Nana of Nana geschreven op de envelop Maw dat je dat opmerkt of (god verhoede) die tweest Greatest Nanna mokken, enz. Overigens houdt mijn voorspellende tekst niet van Nanna en probeert Nana als alternatief aan te bieden

Mijn tekstvoorspeller kan echter heel creatief en soms zelfs onbeschoft zijn, dus daar alleen zal ik geen oordeel over vellen.

Om een bekend gedicht verkeerd te citeren, de spelling is ‘wat men verdomd goeddunkt’.

Mijn grootmoeder heette Nana (of Nanna) en ze was zo’n vreselijke oude zak dat ik zwoer dat ik nooit zo genoemd zou worden, hoe het ook gespeld wordt!

Ik zou het haten om Nanna genoemd te worden, altijd oma geweest gelukkig.

Ik ben Nanna Sue zoals mijn grootmoeder was.

Het is vreemd hoe onze kindertijd (zo lang geleden) ons nog steeds kan beïnvloeden. Mijn Nanna was lief, dus zo wilde ik genoemd worden.

Noch in Schotland.

Nou, ik ben Nanna/Nana en nog steeds niet zeker! Ik denk dat ik de voorkeur geef aan het eerste om het te onderscheiden van bananen en echte nana’s

Ik vind het eigenlijk stom om andermans naam te bekritiseren, maar wacht nu op de eerste geit/betaalde staf snip.

Oh, wat maakt het uit? Hoe je GC je ook noemt, het is de relatie die telt.

Ik ben een oma, maar gisteren in Sainsburys zag een enorme display van Moederdag en Nanas presenteert, allemaal erg bloemrijk en cutiepie met mokken die zeggen I Love You Nana, alao kruiken, kussens etc en allemaal met die spelling. Helpt dat?

Sorry annomaar de gedachte alleen al om nanna genoemd te worden doet me huiveren.

Ik ben nana omdat ik mijn eigen oma’s zo noemde, de ene stond bekend als “Wimbledon nana” en de andere als “Sussex nana”. Mijn kleinzoon noemt me de laatste tijd echter oma, en ik moet bekennen dat ik dat wel leuk vind. Mijn moeder noemde haar overgebleven grootmoeder altijd oma, ik vind het op een ouderwetse manier leuk.

Ik ben oma, net als mijn moeder, oma, enzovoort. Het is hetzelfde met de andere oma.

Ik denk dat het gewoon een kwestie van persoonlijke keuze en lokale traditie is.

Ik ben Oma maar ik had een Nana – en een Bompa!

Mijn moeder stierf 4 weken voor mijn GD geboren werd en aangezien zij Oma was, werd ik zo genoemd. Maar ik wilde altijd al oma worden, dus ik ben blij!

Ik denk dat al deze woorden voor grootmoeder verwarrend kunnen zijn voor jonge kinderen die zich niet realiseren dat wanneer de kinderleidster Nanny zegt, ze Oma of Grandma bedoelt. Mijn kleine DGC heeft een dagelijkse nanny voor de dagen dat DD werkt en de jongere DGS verwees eens naar zijn “andere oma”. Ik dacht dat hij DD’s MIL bedoelde en vroeg of hij oma Jan bedoelde. “Nee,” zei hij, “de oma die me naar de crèche brengt”, (ik bedoel Lisa)
Ik denk niet dat de jonge vrouw in kwestie zich gevleid zou hebben gevoeld om met een Oma te worden gelijkgesteld!!

Ik ben een Nana en veel liever dat, toen ze klein waren was ik een Nanny maar dat veranderde in Nana als ze ouder werden kan me niet schelen of het heeft een N of twee
Voor mij klinkt oma heel chique en ouder. Ik denk dat de koningin oma of oma moet zijn. Oma klinkt in mijn oren heel formeel en bejaard.
Mijn eigen moeder was Nanny en mijn vaders moeder was Oma.

Het maakt echt niet uit, het is allemaal relatief aan je eigen familie en je bent hoe je gewoon bent genoemd te worden.

Mijn grootouders waren beide oma’s (oma C en oma B). De grootouders van mijn kinderen waren de “Isobel oma” en de “Mary oma”.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is correct Nana of Nanna?

Volgens Dictionary. com (Amerikaans woordenboek) is Nana iemands grootmoeder, en Nanna is “De vrouw van Balder” (Scandinavische Mythologie) of “De Sumerische god van de maan: de tegenhanger van de Akkadische god Sin”.

Waar is Nana een afkorting van?

Nana is de naam van een nimf uit de Griekse mythologie en is een verkorte vorm van Ioanna. In Japan en Georgië is het een meisjesnaam. In Frankrijk wordt Nana beschouwd als een verkleinwoord van de naam Anna.

Wat is nanna nanna?

nanna Toevoegen aan lijst Delen. Definities van nanna. de moeder van je vader of moeder. synoniemen: gran, grandma, grandmother, grannie, granny, nan.

Wat is het verschil tussen oma en nanna?

Het woord nan voor oma is een verkorting van het woord nana. Beide woorden zijn waarschijnlijk kinderuitspraken van het woord nanny. Etymonline beschrijft dit woord als ontstaan als kinderwoord voor “vrouwelijke volwassene anders dan moeder”.

Hoe noemen Britten hun grootmoeder?

In Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en vooral in de Canadese provincie Newfoundland en Labrador worden Nan, Nana, Nanna, Nanny, Gran en Granny en andere variaties vaak gebruikt voor grootmoeder, zowel in schrift als in spraak.

Is Nana een afkorting voor oma?

Laten we beginnen met de meest gebruikte bijnamen voor Oma. Nana is de meest voorkomende bijnaam voor een Oma in 32 staten. Terwijl Nana de eerste plaats innam, maakten Grammy, Granny, Nanny, Mamaw, Mawmaw, Mimi, Grandmother, Memaw, en Abuela/Abuelita de top tien compleet.

Waar komt de term Nanna vandaan?

Het is afgeleid van het Italiaanse woord voor grootmoeder, Nonma. En dan veranderd in Nana in het Engels. De tweede theorie is dat het van het woord Nanny komt.

Is Nana een naam voor oma?

Nana is de meest voorkomende bijnaam voor een Oma in tweeëndertig staten. Maar als iemand zijn grootmoeder geen Nana noemt, is de kans groot dat hij haar wel Grammy of Gram noemt, want dat zijn ook relatief populaire alternatieven voor Oma. Papaw en Pawpaw zijn samen het populairst in 8 staten, waarvan de meeste in het zuiden liggen.

Hoe heet Nana in het Engels?

Je grootvader is de vader van je vader of moeder.

Welke cultuur gebruikt Nana voor oma?

Nan – Van Britse oorsprong, Nan is een afkorting voor Nanny of Nana, alle populaire alternatieven voor grootmoeder. Dit is een goede keuze voor families met Europese banden of een Britse familiegeschiedenis, en het is kort en krachtig waardoor het gemakkelijk uit te spreken is door kleine kleinkinderen.

Waarom wordt oma Nana genoemd?

Het woord “nana” betekende oorspronkelijk “kindermeisje” uit 1795, is een kinderwoord voor “grootmoeder” of, soms, “verpleegster”. In 1844 uit het wijdverbreide kinderwoord voor “vrouwelijke volwassene anders dan moeder”, later bekend “nanny” genoemd.

Wat is een andere naam voor oma?

Op deze pagina ontdek je 29 synoniemen, antoniemen, idiomatische uitdrukkingen en verwante woorden voor grootmoeder, zoals: nanna, oma, granny, gram, nan, gran, overgrootmoeder, oma, grootmoeder, grootmoeder, opa en tante.

Wie zegt Nana voor oma?

Nana is de meest voorkomende bijnaam voor een Oma in tweeëndertig staten. Maar als iemand zijn grootmoeder geen Nana noemt, is de kans groot dat hij haar wel Grammy of Gram noemt, want dat zijn ook relatief populaire alternatieven voor Oma.

Hoe noemen ze oma in Engeland?

In Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en, vooral in de Canadese provincie Newfoundland en Labrador, Nan, Nana, Nanna, Nanny, Gran en Granny en andere variaties worden vaak gebruikt voor oma in zowel schrift als spraak.

Is Nana een oma?

Nana is de meest voorkomende bijnaam voor een Oma in tweeëndertig staten. Maar als iemand zijn grootmoeder geen Nana noemt, is de kans groot dat hij haar wel Grammy of Gram noemt, want dat zijn ook relatief populaire alternatieven voor Oma.

Vorig artikel

Beste Ananas Ontpitter Reviews 2022 – Top 5 Picks?

Volgend artikel

Kun je drinken uit Crayola luchtdroge klei?

You might be interested in …

Welke kleur trekt de meeste aandacht?

In een concurrerende online markt, wilt u dat uw website de aandacht trekt. Dus, wat is de beste kleur om de aandacht van een gebruiker te trekken? Het hangt echt af van uw algemene kleurenschema. […]

Kun je een roos rooien in een aardappel?

Aardappelen zijn niet alleen lekker, maar ook erg nuttig. Aardappels geven precies de juiste hoeveelheid voedingsstoffen en vocht aan rozenstekken, zodat ze gezonde wortels kunnen ontwikkelen. Als u een roos heeft waar u van houdt […]