27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Wat moet ik doen als mijn WiFi van Virgin niet werkt?

Virgin Media Connect App | Alles wat u moet weten

Tegenwoordig is het internet een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Als u geen toegang heeft tot het internet, kan dat erg frustrerend zijn. Maar dit is waar sommige Virgin Media gebruikers last van hebben. Hun WiFi werkt niet zoals verwacht. Of hun apparaten zijn verbonden met de WiFi, maar er is geen toegang tot het internet. Als u een van hen bent, maak u dan geen zorgen. Voordat u de technicus belt, kunt u proberen uit te vinden wat er is gebeurd en hoe u het kunt oplossen.

Oorzaken voor dit probleem

Hieronder vindt u enkele van de meest voorkomende redenen waarom uw Virgin Media niet werkt:

Uitval van de service: een probleem met betrekking tot de internetprovider
Verouderde hardware of firmware
Antivirussoftware die internettoegang blokkeert
Verouderd netwerk stuurprogramma
DNS cache storingen

Nu u een idee hebt van de oorzaak van het probleem, kunt u de onderstaande methoden proberen om het probleem op te lossen.

Virgin Media WiFi geen toegang tot internet maar wel verbonden

 1. Controleer Virgin Media service status
 2. Herstart uw hub en apparaat
 3. Zet uw antivirus software uit
 4. Start de internet probleemoplosser
 5. Verwijder uw DNS cache
 6. Voer een netwerk reset uit
 7. Werk uw netwerkstuurprogramma bij

1. Controleer Virgin Media service status

Voordat u begint met het oplossen van problemen, moet u controleren of er een storing is in uw regio. Ga naar de statuspagina van Virgin Media en voer uw postcode in. Als er problemen bekend zijn met de connectiviteit in uw regio, kunt u niets anders doen dan wachten. Als er echter geen meldingen zijn over de uitval van de service, moet u de onderstaande stappen voor probleemoplossing uitvoeren.

2. Start uw hub en apparaat opnieuw op

Een van de eenvoudige maar effectieve methoden om het probleem op te lossen dat u ondervindt is het herstarten van uw Virgin Media hub. U zult waarschijnlijk merken dat dit uw verbinding kan verbeteren.

Om dit te doen, schakelt u uw Virgin Media hub gewoon uit gedurende ten minste 30 seconden. Zet daarna de stroom weer aan zodat hij weer kan opstarten.

Nadat u dit gedaan heeft, start uw computer opnieuw op. Probeer na het opstarten uw computer te verbinden met WiFi en open vervolgens uw browser om te controleren of u toegang heeft tot internet.

Als een eenvoudige herstart niet helpt, probeer dan de volgende oplossing hieronder.

3. Schakel uw antivirussoftware uit

Als u antivirussoftware op uw computer hebt geïnstalleerd, probeer die dan uit te schakelen. In sommige gevallen kan uw antivirussoftware uw internetverbinding blokkeren. Als dit gebeurt, kan uw apparaat geen verbinding maken met uw WiFi.

Om dit te bevestigen, gaat u naar de instellingen van uw antivirussoftware en schakelt u deze uit. Open daarna uw browser en kijk of dat het probleem oplost. Als je nog steeds geen toegang krijgt tot het internet, probeer dan de volgende fix hieronder.

4. Start de internet probleemoplosser

Voordat u in de geavanceerde instellingen duikt, kunt u Windows probleemoplosser gebruiken om u te helpen uw verbindingsprobleem te identificeren en op te lossen. Hieronder vindt u de stappen die u kunt volgen.

  Klik in de taakbalk met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram en selecteer Problemen oplossen.

Windows zal dan automatisch uw internetprobleem proberen op te lossen. Als het uw probleem niet kan identificeren of oplossen, gaat u verder met de volgende oplossing.

5. Verwijder uw DNS cache

DNS cache voorziet u van een digitaal logboek van alle websites die u in het verleden hebt bezocht. Maar het kan ook uw WiFi-verbinding verstoren. In dit geval moet je de cache verwijderen door de onderstaande instructies te volgen.

 1. Druk op uw toetsenbord op de Windows-logo + R-toetsen tegelijkertijd in om de opdrachtprompt te openen.
 2. Type of plak cmd en druk op Enter.

Wanneer het succesvol helpt bij het spoelen van de DNS-cache, sluit u het Opdrachtprompt-venster. Als uw probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende oplossing.

6. Voer een netwerk reset uit

Een netwerk reset is een proces waarbij uw netwerkcomponenten worden teruggezet naar hun oorspronkelijke instellingen, wat nuttig is voor het oplossen van verschillende netwerkproblemen. Maar dit zal alle opgeslagen netwerken en netwerkwachtwoorden verwijderen. Daarom zult u het wachtwoord opnieuw moeten invoeren.

  Klik rechtsonder op uw bureaublad met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram en selecteer Open Netwerk- & Internetinstellingen.

7. Update uw netwerk driver

Als een netwerk reset niet helpt, is het de hoogste tijd om te controleren of u een verouderd netwerkstuurprogramma gebruikt. Dit is vrij belangrijk omdat verouderde drivers merkbare prestatieproblemen kunnen veroorzaken. Als je je niet kunt herinneren wanneer je voor het laatst je netwerk driver hebt geupdate, doe het dan zeker nu.

Om het stuurprogramma van uw netwerkadapter bij te werken, kunt u dit handmatig doen via Apparaatbeheer of u kunt naar de downloadpagina van het stuurprogramma van de fabrikant gaan om het juiste stuurprogramma voor uw systeem te downloaden en te installeren. Dit vereist een zekere computerkennis en kan een hoofdpijn zijn als u niet technisch onderlegd bent.

U kunt dit doen met Stuurprogramma Gemakkelijk, een automatisch hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma’s. Met Driver Easy hoeft u geen tijd te verspillen aan het zoeken naar stuurprogramma-updates, want het programma neemt het drukke werk voor u uit handen.

 1. Download en installeer Driver Easy.
 2. Start Driver Easy en klik op de knop Nu scannen knop. Driver Easy zal dan uw computer scannen en alle apparaten detecteren met ontbrekende of verouderde drivers.

Dat is het – de complete gids over hoe u het Virgin Media WiFi niet werkend probleem kunt oplossen. Als u het probleem nog steeds niet kunt lokaliseren, probeer dan contact op te nemen met een IT-specialist via een live chat. JustAnswer is zo’n 24/7 live ondersteuningsplatform waar u uw antwoord binnen enkele minuten krijgt. In plaats van het controleren van meerdere tutorials, hoeft u alleen het probleem dat u hebt te specificeren en de gepersonaliseerde instructies van de experts te volgen.

Bovendien kunt u op dit platform al uw vragen stellen. Zij zullen u begeleiden door elk detail stap totdat u uw probleem opgelost.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Waarom zegt mijn Virgin WiFi verbonden maar geen internet?

Een van de simpele maar effectieve methodes om het probleem op te lossen is het herstarten van uw Virgin Media hub. U zult waarschijnlijk merken dat dit uw verbinding kan verbeteren. Om dit te doen, schakelt u uw Virgin Media hub voor tenminste 30 seconden uit. Zet daarna de stroom weer aan om hem weer te laten opstarten.

Is er een probleem met Virgin internet in mijn regio?

Ga naar onze service status pagina, en zoek met uw postcode en achternaam (of log in op uw Mijn Virgin Media mobiele app en ga naar Service Status). Tik vervolgens op Check. De controle toont aan of er Virgin Media storingen zijn in uw regio, onder elk van de drie diensten; breedband, TV en telefoon.

Hoe reset ik mijn virgin WiFi?

Herstart de HubZorg ervoor dat de stroomvoorziening van de Hub goed is aangesloten op het stopcontact en de achterkant van de Hub. Zet de stroomschakelaar uit en weer aan. Het kan 5 tot 10 minuten duren voordat de Hub volledig opnieuw is opgestart. Je weet dat het klaar is als het witte aan/uit-lampje aan de voorkant van de Hub brandt.

Waarom is mijn virgin media WiFi box oranje?

Er is geen officiële status van een oranje lampje op de Hub 3. Hoogstwaarschijnlijk is dit een storing in het meerkleuren LED controle circuit, maar omdat dit lampje ook de oververhitting indicator is als het rood is, is het niet acceptabel dat het LED defect is.

Hoe kan ik mijn Virgin Media Router updaten?

Open de Windows Update toepassing vanuit het programma menu. Als er een update beschikbaar is, krijg je de optie om bij te werken. . . . Als u uw instellingen later wilt wijzigen, of als u ze nog niet hebt gekozen, gaat u als volgt te werk: Registreer of meld u aan bij uw My Virgin Media-account. Klik op Mijn Apps. Klik op Web Safe. Klik op Instellingen.

Hoe meld ik een storing aan Virgin Media?

U kunt een serviceverlies of storing online melden, of bel ons vriendelijke team op 150 vanaf uw Virgin Media huistelefoon of mobiel, of op 0345 454 1111 * vanaf elke telefoon.

Waarom werkt mijn WiFi niet?

Er zijn een heleboel mogelijke redenen waarom uw internet het niet doet. Uw router of modem kan verouderd zijn, uw DNS-cache of IP-adres kan een storing vertonen, of uw internetprovider kan in uw regio te maken hebben met storingen. Het probleem kan zo simpel zijn als een defecte Ethernet-kabel.

Welke lampjes moeten er branden op de router van Virgin?

Er zijn drie indicatielampjes aan de zijkant van de Super Hub, die elk verschillende functies aangeven: Boven – WAN (groen/blauw). Midden – Klaar (groen/blauw). Onderaan – WLAN (groen/blauw).

Waarom werkt mijn WiFi niet?

Er zijn een heleboel mogelijke redenen waarom je internet niet werkt. Uw router of modem kan verouderd zijn, uw DNS cache of IP adres kan een storing hebben, of uw internet provider kan te maken hebben met storingen in uw regio. Het probleem kan zo simpel zijn als een defecte Ethernet-kabel.

Hoe lang duurt het voordat de Virgin router weer opstart?

Het kan tot vijf minuten duren voordat de hub weer volledig verbonden is. Je weet dat de verbinding weer in orde is als je ziet dat het basislampje (ononderbroken streepjes-LED) brandt aan de voorkant van de hub.

Welke kleur lampje moet er branden op mijn virgin router?

Virgin Media Hub lampjes: Hub 3. 0 Het basis lampje: Dit is het enige lampje dat altijd aan zou moeten zijn. Als de Hub in router modus staat, zal het wit zijn. Als het in modem mode is, zal het magenta (roze) zijn. En dat is het.

Zal Virgin mijn router vervangen?

Als bestaande klant zou u al een Virgin Media router moeten hebben – nieuwe klanten krijgen ook automatisch een nieuwe router wanneer ze zich aanmelden voor een van onze breedbandpakketten.

Moet mijn virgin router geupdate worden?

Als er firmware updates beschikbaar zijn voor uw Hub, laadt Virgin Media deze automatisch naar uw Superhub. Superhub 2ac is echter een oude router, daarom zal Virgin Media deze niet onderhouden met de nieuwe software updates. Voor de Hub 3 of Hub geldt dat alle benodigde firmware-updates automatisch worden geladen.

Hoe neem ik telefonisch contact op met Virgin?

Bel gewoon ons Customer Care team op 150 vanaf uw Virgin Media Telefoon of vanaf uw Mobiel, bel 0345 454 1111 – Selecteer optie 2.

Wat te doen als Virgin Media niet werkt?

Probeer deze stappen om de meeste Virgin Media verbindingsproblemen op te lossen: Herstart de WiFi Hub door hem uit en dan weer aan te zetten. Zorg ervoor dat alle draden die in en uit de Hub komen stevig aangedrukt zijn. Als dat niet heeft geholpen, reset dan de instellingen van je Hub en je WiFi-instellingen terug naar hun oorspronkelijke instellingen.

Vorig artikel

Wat is de beste bedtemperatuur voor ABS?

Volgend artikel

Wat zijn de verschillende soorten spalken?

You might be interested in …

Verliezen elastiekjes hun elasticiteit?

Een elastiekje met een diameter van 5 cm (Stel dat het een perfecte cirkel is). Het elastiekje wordt dan uitgerekt. Het elastiekje komt terug in zijn oorspronkelijke vorm. Het elastiekje heeft nu een diameter van […]

Zijn Ikea bekers vaatwasmachinebestendig?

IKEA heeft een uitgebreide collectie keuken- en woonaccessoires en heeft voordelige mokken in diverse kleuren, materialen en maten. Als je op zoek bent naar een nieuwe mok voor je koffie en thee, overweeg je misschien […]