27 mei 2022

Laten we alle antwoorden vinden

Expand search form

Wat zijn enkele onbekende kleuren?

top 10 woorden voor ongewone kleuren die de moeite waard zijn om te bekijken vermiljoen

De Spaanse schilder Francisco José de Goya y Lucientes (die eind 1700 en begin 1800 schilderde) was zo dol op deze levendige kleur dat vermiljoen ook bekend werd als goya.

Het woord vermiljoen is afgeleid van het Latijnse vermiculuswat “kermes” betekent. Kermes zijn de gedroogde lichamen van insecten (van het geslacht Kermes) die worden gebruikt om deze oude rode kleurstof te produceren.

Volledige definitie:

: een sterk rood dat dieper is dan geranium, geler en dieper dan geraniumrood, en blauwer en dieper dan gemiddeld kersenrood

Verdigris Groen

top 10 woorden voor ongewone kleuren die de moeite waard zijn om te bekijken verdigris groen

Kleur:

Over het woord:

Verdigris kwam in de 14e eeuw in het Engels van het Anglo-Franse vert de Grece, letterlijk “groen van Griekenland”. De oude Grieken maakten dit pigment door koperen platen boven hete azijn in een afgesloten vat te hangen.

Wanneer koper op natuurlijke wijze oxideert, vormt zich een verdigrisgroene film op het oppervlak – zoals bijvoorbeeld op het Vrijheidsbeeld.

Volledige definitie:

: een matig geelachtig groen dat groener, lichter en sterker is dan dragon of gemiddeld amandelgroen en bleker en iets groener dan malachietgroen

Titiaan

top 10 woorden voor ongewone kleuren die de moeite waard zijn om naar te kijken titian

Kleur:

Over het woord:

Op de schilderijen van de grote zestiende-eeuwse Italiaanse kunstenaar Tiziano Vecellio, Titiaan genaamd, hebben vrouwen vaak opvallend bruin-oranje haar. Dergelijke afbeeldingen (met inbegrip van “Madonna met Kind,” hier getoond) inspireerde de kleur naam titian.

Volledige definitie:

: een bruinachtig oranje dat minder sterk, iets geler en lichter is dan kruid, iets geler en lichter dan prairiebruin of Windsor tan, en iets roder en donkerder dan amberbruin of goudfazant

Bisque

top 10 woorden voor ongewone kleuren die de moeite waard zijn om te bekijken bisque

Kleur:

Licht grijsachtig bruin

Over het woord:

Bisque is waarschijnlijk een verkorte en veranderde vorm van biscuit (wat “aardewerk of porselein na het eerste bakken en voor het glazuren” betekent), dat op zijn beurt afkomstig is van het Anglo-Franse (pain) besquit“tweemaal gekookt brood.” Een voorbeeld van tweemaal gekookt brood, een bijtkoekje, kan inderdaad de kleur hebben van dergelijk aardewerk.

Volledige definitie:

: een licht grijsachtig bruin dat vooral in textiel wordt gebruikt

top 10 woorden voor ongewone kleuren die de moeite waard zijn om te bekijken puce

Kleur:

Over het woord:

Puce in het Engels gekomen uit het Frans, waar puce wordt vertaald als “vlo”.

De relatie tussen de vlo en de kleur is gecompliceerd (en door de eeuwen heen heeft “vlo” er een seksuele metafoor bij gekregen), maar het is vrijwel zeker dat een van de verbanden de bloedhonger van de vlo is.

Volledige definitie:

: een donkerrood dat geler en minder sterk is dan cranberry, bleker en iets geler dan een gemiddelde granaat, blauwer, minder sterk en iets lichter dan granaatappel, en blauwer en bleker dan een gemiddelde wijn

Cattleya

top 10 woorden voor ongebruikelijke kleuren die de moeite waard zijn om te bekijken cattleya

Kleur:

Over het woord:

Deze kleur komt van een soort orchidee die vernoemd is naar William Cattley, een beschermheer van de plantkunde wiens enthousiasme voor orchideeën hielp een Britse rage voor de bloemen in de jaren 1700 aan te wakkeren. De meest voorkomende vorm van een van Cattley’s oorspronkelijke orchideeën (de cattleya labiata) accentueert de kleur cattleya.

Volledige definitie:

: een gematigd paars dat roder en bleker is dan heliotroop, blauwer en bleker dan gemiddeld amethist, en bleker en iets blauwer dan mangaanviolet

Smalt

top 10 woorden voor ongebruikelijke kleuren die de moeite waard zijn om te bekijken smalt

Kleur:

Over het woord:

De kleurnaam komt van het blauwe glas met dezelfde naam. Smalt ontstaat door het samensmelten – smelten – van kaliumcarbonaat, kiezelzuur en kobaltoxide; de Germaanse voorouder van het woord betekent “smelten”.

Volledige definitie:

: een gematigd blauw dat roder en doffer is dan gemiddeld copen, roder en dieper dan azurietblauw, Dresdenblauw, of pompadour, en groener en dieper dan lusterblauw

Damast

top 10 woorden voor ongebruikelijke kleuren die het bekijken waard zijn damask

Kleur:

Over het woord:

Het kan al dan niet in Damascus zijn ontstaan, maar de naam van de damastroos – een bloem die tijdens de Middeleeuwen naar Europa reisde – eert die Syrische stad. De tint van de bloesem leeft voort als een kleurnaam.

Volledige definitie:

: een grijsachtig rood dat blauwer is dan bois de rose, blauwer, lichter en sterker dan blush rose, en blauwer en dieper dan Pompeian red of appleblossom

Jaspis

top 10 woorden voor ongebruikelijke kleuren die de moeite waard zijn om te bekijken jaspis

Kleur:

Over het woord:

De kleurnaam jaspis komt van de naam van de ondoorzichtige kwartssteen genaamd jaspis. Het oude Hebreeuwse woord waaruit jaspis afkomstig is, kan zoiets als “glinsteren” of “polijsten” hebben betekend.

Volledige definitie:

: een zwartachtig groen dat blauwer is dan kanon

Bitterzoet

top 10 woorden voor ongebruikelijke kleuren die de moeite waard zijn om te bekijken bitterzoet

Kleur:

Diep roodachtig oranje

Over het woord:

De ovale bessen van de Europese bitterzoete plant smaken eerst zoetig, en dan bitter. Maar het was de Amerikaanse plant genaamd “valse bitterzoet,” met zijn oranje-gekleurde vruchten, die inspireerde de kleur naam bitterzoet.

Volledige definitie:

: een diep oranje dat dieper is dan bitterzoet oranje; een donker tot diep roodachtig oranje

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Zijn er onbekende kleuren?

[Rood-groen en geel-blauw zijn de zogenaamde “verboden kleuren.” “Samengesteld uit paren van tinten waarvan de lichtfrequenties elkaar automatisch opheffen in het menselijk oog, worden zij verondersteld onmogelijk gelijktijdig te kunnen zien. [/color-box]

Wat is de zeldzaamste kleur in de natuur?

Blauw
Blauw is een van de zeldzaamste kleuren in de natuur. Zelfs de weinige dieren en planten die blauw lijken, bevatten deze kleur niet. Deze levendige blauwe organismen hebben enkele unieke eigenschappen ontwikkeld die gebruik maken van de natuurkunde van het licht. Ten eerste, hier is een herinnering van waarom wij blauw of een andere kleur zien.

Wat is een unieke kleur?

Een unieke kleurschakering wordt gedefinieerd als een kleur die een waarnemer waarneemt als zuiver, zonder enige vermenging van de andere kleuren. Ondanks de inconsistenties worden vaak vier kleurwaarnemingen als uniek geassocieerd; “rood”, “groen”, “blauw”, en “geel”.

Is roze een valse kleur?

Licht bestaat uit elektromagnetische golven, en kleur is afhankelijk van de golflengte. Als kleuren gewoon een naamgeving voor golflengten zouden zijn, dan is roze er geen, omdat het uit meer dan een golflengte bestaat (het is eigenlijk een mengeling van rood en paars licht).

Is helder een kleur?

Het is niet alleen geen kleur, het is totaal orthogonaal aan kleuren. Elke kleur kan “helder” zijn, dat wil zeggen doorzichtig of doorschijnend, of opaak, dat wil zeggen het tegenovergestelde. In principe is “helder” gewoon een verkorte manier om iets aan te duiden dat doorzichtig is, of soms doorschijnend.

Wat is de lelijkste kleur?

grauw donker bruin
Pantone 448 C, ook wel “de lelijkste kleur ter wereld” genoemd, is een kleur in het Pantone-kleurensysteem. Het wordt omschreven als een “grauw donkerbruin” en werd in 2012 gekozen als de kleur voor gewone tabaks- en sigarettenverpakkingen in Australië, nadat marktonderzoekers hadden vastgesteld dat het de minst aantrekkelijke kleur was.

Welke kleur bestaat er niet?

Magenta
Magenta bestaat niet omdat het geen golflengte heeft; er is geen plaats voor in het spectrum. De enige reden waarom we het zien is omdat onze hersenen groen (magenta’s complement) niet leuk vinden tussen paars en rood, dus vervangen ze het door iets anders.

Welke kleur heeft water?

Het water is in feite niet kleurloos; zelfs zuiver water is niet kleurloos, maar heeft een lichte blauwe tint, het best te zien als je door een lange kolom water kijkt. De blauwheid in water wordt niet veroorzaakt door de verstrooiing van licht, die verantwoordelijk is voor de blauwheid van de lucht.

Welke kleur is een spiegel?

Een spiegel ziet er misschien zilver uit omdat het meestal zo wordt afgebeeld in boeken of films. Maar, het is eigenlijk de kleur van wat er op gereflecteerd wordt. Een perfecte spiegel heeft speculaire reflectie, wat betekent dat hij al het licht in één richting weerkaatst, gelijk aan wat hij ontvangt.

Is zwart een kleur, ja of nee?

Zoals elke regenboog kan laten zien, zit zwart niet in het zichtbare spectrum van kleuren. Alle andere kleuren zijn reflecties van licht, behalve zwart. En velen beschouwen zwart als een kleur, omdat je andere pigmenten combineert om het op papier te maken. Maar in technische zin zijn zwart en wit geen kleuren, het zijn tinten.

Is geel een kleur?

In de kunst is geel een kleur op het conventionele wiel, gelegen tussen oranje en groen en tegenover violet, zijn complement. Geel is een basisterm voor kleur die in talen vaak voor of na groen wordt toegevoegd, na zwart, wit en rood.

Wat is de meest vervelende kleur?

Oranje
Oranje. Boven alle andere kleuren, nam oranje de medaille voor meest gehate kleur mee naar huis.

Welke kleur is ijs?

blauw
Water en ijs zijn blauw omdat watermoleculen selectief het rode deel van het zichtbare spectrum absorberen, niet omdat de moleculen de andere golflengtes verstrooien. In feite ziet ijs er blauw uit omdat het blauw is.

Welke kleur heeft een spiegel?

Een spiegel ziet er misschien zilver uit omdat dat meestal zo wordt afgebeeld in boeken of films. Maar, het is eigenlijk de kleur van wat er op gereflecteerd wordt. Een perfecte spiegel heeft speculaire reflectie, wat betekent dat hij al het licht in één richting weerkaatst, gelijk aan wat hij ontvangt.

Waarom is paars geen kleur?

Ons kleurenzicht komt van bepaalde cellen die kegeltjescellen worden genoemd. Wetenschappelijk gezien is paars geen kleur omdat er geen straal puur licht is die paars lijkt. Er is geen lichtgolflengte die overeenkomt met paars. We zien paars omdat het menselijk oog niet kan zeggen wat er echt aan de hand is.

Vorig artikel

Kan ik een pan van folie gebruiken in plaats van glas?

Volgend artikel

Hoeveel kracht is er nodig om titanium te breken?

You might be interested in …

Is Paint Back gratis?

Door middel van onderzoek en ontwikkeling vindt Paintback nieuwe toepassingen voor verf en verpakkingen in de terugwinning van hulpbronnen en methoden van verwijdering die schade aan het milieu voorkomen. Het is gratis om uw ongewenste […]

Hoe oud is Cuphead?

Cuphead is een 2017 run and gun video game ontwikkeld en uitgegeven door Studio MDHR. Het spel is geïnspireerd op de rubberen slang stijl van animatie gebruikt in cartoons uit de gouden eeuw van de […]

Bevat gebotteld water Pfas?

Een groep chemicaliën die alomtegenwoordig is gebleken in het bronwater en de openbare watersystemen van het land, is nu ook getraceerd in gebottelde en ingeblikte watervoorraden. Per- en polyfluoralkylverbindingen (PFAS), ook wel “forever chemicals” genoemd, […]